Steinhoff verkoopt laatste delen

Maandag 25 november 2019

Steinhoff International verkoopt weer delen van de groep om zijn hoge schulden af ​​te betalen. Blue Group wordt overgenomen door Alteri Investors.
Steinhoff verkoopt laatste delen

De overname van Blue Group - holdingmaatschappij van onder meer Harveys en Bensons for Beds - door de Britse retail-investeerder Alteri werd vorige week gepubliceerd in onder meer Retail Gazette. Hiermee wordt Steinhoff gescheiden van activiteiten die sinds 2005 deel uitmaken van de Nederlands-Zuid-Afrikaanse retailgroep.

De Blue Group omvat de fabrikanten Relyon, Steinhoff UK Beds en Formation Furniture alsook de twee meubelretailers. Pepco, het moederbedrijf van Poundland, is gescheiden van de Blue Group en blijft eigendom van Steinhoff

Volgens Louis du Preez, CEO van Steinhoff International Holding, is de verkoop van de Blue Group de laatste in een reeks geplande desinvesteringen door Steinhoff. Overigens droeg de Blue Group met nog geen 5% slechts een deel bij aan de inkomsten van Steinhoff.

Daarnaast heeft Steinhoff's Australische dochter Greenlit Brands hun General Merchandise Division verkocht.
Links

www.alteri-investors.com
www.bensonsforbeds.co.uk
www.formationfurniture.co.uk
www.greenlitbrands.com.au
www.harveysfurniture.co.uk
www.poundland.co.uk
www.relyon.co.uk
www.steinhoffinternational.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, bedtextiel, overtrek, boxspring, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, kapstok, stoel, eetkamer, fauteuil, dressoir, trends, woontrends, interieurtrends, overname, koop, verkoop, acquisitie, schulden, reorganisatie, #steinhoff, #alteriinvestors, #bensonsforbeds, #formationfurniture, #greenlitbrands, #harveysfurniture, #poundland, #relyon, #steinhoffinternational

Gerelateerd nieuws
Bankroet Recor onafwendbaar
Twee resterende partijen die ge´nteresseerd waren om de in moeilijkheden verkerende meubelfabrikant Recor over te nemen zijn afgehaakt. Daardoor lijkt een faillissement een kwestie van tijd.
lees verder
3C en Nordlux naar DWI
Steeds meer nieuwe exposanten trekken naar DWI (De Woonindustrie) met de Vakdagen van 13-15 september en 21-22 september in het verschiet. Zo is de 3C Gruppe present en heeft Nordlux een nieuwe vaste stand.
lees verder
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder
Fakkel van Ego Paris
Tuinmeubelfabrikant Ego Paris uit Belleville sur Sa˘ne heeft als aanvulling op haar fraaie serie tuimeubelen nu ook een bijzondere outdoor-lamp ge´ntroduceerd: de Torch.
lees verder
Gezelligheid bij Cosy Villa
Cosy Villa is een Nederlandse meubelmerk van LS Developments uit Beneden Leeuwen dat nieuw landelijk wonen en gezelligheid wil uitstralen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden