Steinhoff verkoopt laatste delen

Maandag 25 november 2019

Steinhoff International verkoopt weer delen van de groep om zijn hoge schulden af ​​te betalen. Blue Group wordt overgenomen door Alteri Investors.
Steinhoff verkoopt laatste delen

De overname van Blue Group - holdingmaatschappij van onder meer Harveys en Bensons for Beds - door de Britse retail-investeerder Alteri werd vorige week gepubliceerd in onder meer Retail Gazette. Hiermee wordt Steinhoff gescheiden van activiteiten die sinds 2005 deel uitmaken van de Nederlands-Zuid-Afrikaanse retailgroep.

De Blue Group omvat de fabrikanten Relyon, Steinhoff UK Beds en Formation Furniture alsook de twee meubelretailers. Pepco, het moederbedrijf van Poundland, is gescheiden van de Blue Group en blijft eigendom van Steinhoff

Volgens Louis du Preez, CEO van Steinhoff International Holding, is de verkoop van de Blue Group de laatste in een reeks geplande desinvesteringen door Steinhoff. Overigens droeg de Blue Group met nog geen 5% slechts een deel bij aan de inkomsten van Steinhoff.

Daarnaast heeft Steinhoff's Australische dochter Greenlit Brands hun General Merchandise Division verkocht.
Links

www.alteri-investors.com
www.bensonsforbeds.co.uk
www.formationfurniture.co.uk
www.greenlitbrands.com.au
www.harveysfurniture.co.uk
www.poundland.co.uk
www.relyon.co.uk
www.steinhoffinternational.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, bedtextiel, overtrek, boxspring, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, kapstok, stoel, eetkamer, fauteuil, dressoir, trends, woontrends, interieurtrends, overname, koop, verkoop, acquisitie, schulden, reorganisatie, #steinhoff, #alteriinvestors, #bensonsforbeds, #formationfurniture, #greenlitbrands, #harveysfurniture, #poundland, #relyon, #steinhoffinternational

Gerelateerd nieuws
Bebob en Vloerenschuur failliet
Ondanks de aanhoudende goede omzetcijfers in de interieurbranche zijn er soms toch retailers die het helaas niet redden. Zoals recent Bebob en Vloerenschuur.
lees verder
Studenten KW1C op Milaan Designweek
Ontwerp een product dat duurzaam en interactief is, met als thema Social design: de opdracht voor de designwedstrijd voor studenten van Meubeldesign en Human Technology van het Koning Willem I College. De winnaars exposeren op de Milaan Designweek 2020.
lees verder
Interieuromzet Q3 weer uitstekend
De Nederlandse detailhandel heeft in het derde kwartaal van 2019 3,7% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. En opnieuw doet de interieurbranche het veel beter.
lees verder
 
Object laatste keer in Haka
lees verder
Hoge kwaliteit in Pure hallen op IMM
Van 13 - 19 januari wordt vakbeurs IMM 2020 gehouden in Keulen. Trends spelen een belangrijke rol en de Pure wereld wordt verder uitgebreid met outdoor- en badkamerproducten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden