Speciale editie Domotex

Maandag 24 juni 2024

In januari 2025 vind de Carpet & Rugs editie plaats van de Domotex, uiteraard weer in Hannover.
Speciale editie Domotex

In januari volgend jaar start Domotex een nieuwe cyclus van twee jaar: vanaf 2025 zal de Carpets & Rugs Edition in alle oneven jaren een centrale ontmoetingsplaats zijn voor de tapijtwereld op het beursterrein van Hannover. In 2026 zal de beurs, in alle even jaren, opnieuw de gehele internationale vloerbedekkingsindustrie onder één dak samenbrengen.

 

Naar aanleiding van het hoofdthema 'True Connections. Excellence in Design' tonen exposanten van over de hele wereld hun innovaties van 16 tot 19 januari 2025 op het beursterrein van Hannover. 'Het was belangrijk voor ons om ons volledig te richten op de behoeften van de industrie,' legt Sonia Wedell-Castellano, global director van de Domotex events wereldwijd, uit. 'In nauw overleg met onze topexposanten en de markt hebben we een strategie ontwikkeld om The Carpets & Rugs Edition zo compact en efficiënt mogelijk te maken. Daartoe hebben we ons ondersteunende programma aangepast en nieuwe speciale formats en netwerkmogelijkheden gepland. Ons doel is om alle deelnemers een gerichte en productieve show te bieden waar ze het grootst mogelijke voordeel uit kunnen halen.'

 

Naast antieke verzamelobjecten en tijdloze handgemaakte klassiekers, omvat het assortiment ook geknoopte items van hoge kwaliteit in eigentijdse ontwerpen en een brede selectie van moderne machinale weefsels.

 

In hal 2 kunnen bezoekers zich verheugen op unieke ontwerpen en boeiende live lezingen die hun bezoek de moeite waard zullen maken. In januari vieren de Carpet Design Awards (CDA) hun 20e verjaardag. Onderdeel van het CDA-gedeelte is het spannende 'Domotex on Stage'. Met sprekers uit de wereld van interieurarchitectuur en design, productie en detailhandel biedt het conferentieprogramma een holistische kijk op de toekomstige vraagstukken van de industrie.

 

In het nieuwe 'Trend Café' in hal 3 kunnen bezoekers de interieurtrends van morgen op één centrale plek ervaren en zich laten informeren over duurzame producten. De speciale display, met geïntegreerde koffiebar en loungeruimte, is ook de ideale plek om nieuwe en bestaande zakenrelaties te ontmoeten en de laatste ontwikkelingen in de branche te bespreken.

 

Door de frequentie van het evenement aan te passen, komt organisator Deutsche Messe AG tegemoet aan de sterke vraag van de vloerbedekkingsindustrie naar een tweejaarlijkse cyclus, die al enkele jaren wordt geuit. Deutsche Messe AG meldt een uiterst positieve reactie op deze strategische beslissing. Van handgemaakte oosterse tapijten en fijn parket tot weefmachines en installatietechniek: In januari 2026 en elk even jaar daarna zal 's werelds grootste vakbeurs voor de sector de internationale vloergemeenschap samenbrengen in Hannover, Duitsland.

 

Stephanie Huesmann, hoofd category management wall, floor and tools bij Schlau Heimtex Einkaufs GmbH, verwelkomt deze beslissing en kijkt er nu al naar uit om iedereen weer te zien in Hannover: 'Al vele jaren is Domotex in Hannover een must voor ons aan het begin van het jaar. Het is de plek waar we veel belangrijke leveranciers ontmoeten, nieuwe zakenrelaties aangaan, meer te weten komen over trends en producten en een uitgebreid overzicht krijgen van de tapijt- en vloerthema's van de toekomst - en dat allemaal op één plek! Door het concept van de show aan te passen met een roterende focus, verwachten we te kunnen profiteren van een nog betere doelgroepgerichte waarde.-Links

www.domotex.de

Tags

nieuws, interieur, beurs, vloeren, tapijt, vloerkleden, karpetten, ondervloeren, trends, award, expositie, exposant, editie, speciaal, aangepast, weefmachines, installatietechniek, display, zakenrelaties, bezoekers, inkopers, merken, aanbieders, producten, duurzaamheid, #domotex, #deutschemesse, #globalfairs

Gerelateerd nieuws
Mogelijke overname Carpetright UK
Tapi wil Carpetright UK overnemen nadat dit bedrijf in grote financiŽle problemen is gekomen.
lees verder
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Groei Kijk op Gordijnen
De franchiseformule Kijk op Gordijnen blijft groeien en kondigt nu alweer de achtste vestiging aan.
lees verder
Carpetright UK op rand faillissement
Carpetright heeft in Groot BrittaniŽ een verzoek ingediend om een bewindvoerder aan te stellen, terwijl het werkt aan een nieuwe financiering of een overname.
lees verder
 
Creatief eindexamen
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden