Kastenprogramma Vision naar Arco

Maandag 24 juni 2024

Wat gebeurt er, na het faillissement van Pastoe en de daarop volgende overname, met de geroemde ontwerpen van het bedrijf? Kastprogramma Vision wordt door de ontwerpers Pierre Mazairac en Karel Boonzaaijer in ieder geval ondergebracht bij Meubelfabriek Arco.
Kastenprogramma Vision naar Arco
Kastenprogramma Vision naar Arco Kastenprogramma Vision naar Arco Kastenprogramma Vision naar Arco

Soms verkopen ontwerpers hun designs aan een meubelfabrikant, het gebeurt echter ook dat zij in licentie gegeven worden. De ontwerper bepaalt dan waar het meubel geproduceerd wordt. Het iconische Vision kastenprogramma van ontwerpers Pierre Mazairac (rechts op foto 4) en Karel Boonzaaijer werd in 1984 werd ontwikkeld en was sindsdien in licentie bij meubelfabriek Pastoe. Al voor het faillissement hadden de ontwerpers de productie en verkooprechten echter weer teruggenomen.  

 

In een brief schrijven zij over hun zoektocht om een nieuwe thuisbasis te vinden voor het kastenprogramma. ‘We hebben na gedegen onderzoek besloten om de licentierechten van ons Vision kastontwerp aan een ander, gerenommeerd en kwalitatief voortreffelijk bedrijf toe te vertrouwen. We hebben daarbij bewust gekozen voor meubelfabriek Arco uit Winterswijk, een bijzonder en uniek familiebedrijf dat zelf produceert met een historie die meer dan 120 jaar teruggaat. Hun visie, vakmanschap, ambitie, moed en vooral de liefde voor oorspronkelijke vormgeving, geeft ons vertrouwen dat ons Vision kastontwerp bij Arco in goede handen is. Wij zijn ervan overtuigd dat deze fantastische partner, Arco, een nieuw elan zal geven aan ons Vision kastconcept. We zijn er erg blij me een zullen u zeker op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen.’

 

Wanneer het kastenprogramma weer in productie gaat, is nog niet bekend, hierover komt Arco binnenkort met meer informatie.  Daarnaast is natuurlijk ook de vraag hoe Pastoe Furniture verder gaat, op de website van het bedrijf staat dat nieuwe eigenaars Moooi en RSGA momenteel bezig zijn met analyseren en optimaliseren van de collectie en kleuren.

 Links

www.pastoe.nl
www.arco.nl

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, winkelier, retail, design, designmeubel, meubilair, woonkamer, meubilair, projectinrichting, project, kantoor, meubel, kast, #pastoe, #arco, #moooi, #rsga

Gerelateerd nieuws
Fauteuil ge´nspireerd door zee-inham
De nieuwe fauteuil Cala, door Simone Cagnazzo ontworpen voor Liu Jo Living, is ge´nspireerd op de kenmerken van een zee-inham: zeer open en zich iets uitstrekkend tot in het vasteland, in een ondiepe zee.
lees verder
 
Nieuw merk voor kasten op maat
lees verder
Zuiver Design Scholarship 2024
Elk jaar biedt Zuiver we een veelbelovende jonge ontwerper de kans om een product voor onze Zuiver collectie te ontwerpen en te realiseren. Pim Smit is de winnaar van dit jaar.
lees verder
Badkamer veiliger maken
[Sponsored artikel] - Een veilige badkamer is heel belangrijk. Met een paar slimme aanpassingen kun je langer van je badkamer genieten zonder zorgen. In dit artikel bespreken we vijf manieren om je badkamer veiliger te maken.
lees verder
Otak alias Cozy-Homes winkel failliet
Over Otak Meubelen Enschede is gisteren het faillissement uitgesproken door de rechtbank in Overijssel, vestiging Almelo.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden