Sofas opnieuw uitgevonden

Woensdag 28 juni 2023

Een bank voor een eerlijke prijs, geen wegwerpartikel, eigentijds maar geen modegril, duurzaam gemaakt en volledig geschikt voor de moderne manier van leven, dat is streven van Basta.
Sofas opnieuw uitgevonden
Sofas opnieuw uitgevonden Sofas opnieuw uitgevonden Sofas opnieuw uitgevonden

Het nieuwe merk Basta is opgericht door de Nederlandse ontwerper en Moooi medeoprichter Marcel Wanders, en de Finnen Joel Roos en Stefan Mahlberg, het duo achter de designmerken One Nordic & Hem. Het bedrijf wordt aangestuurd door Casper Vissers.

 

Basta heeft naar eigen zeggen opnieuw uitgevonden hoe sofa's worden ontworpen, gemaakt en geleverd, om de kwaliteit en het gemak te maximaliseren en de impact te minimaliseren. Basta sofa’s worden geproduceerd in kleine, lokale ateliers van duurzame materialen en worden gebouwd om lang mee te gaan. Het merk verkoopt en levert rechtstreeks.

 

De ontwerpen zijn modulair, verplaatsbaar en herconfigureerbaar. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, te repareren of te vervangen. De Basta Cubi komt in kleine delen die gemakkelijk door kleine ruimtes en smalle trappenhuizen kunnen worden gemanoeuvreerd en ter plaatse kunnen worden gemonteerd. De frames zijn gemaakt van gecertificeerd berken multiplex. Het foam in de sofa is volgens het bedrijf van de hoogste kwaliteit en de meest duurzame optie die momenteel op de markt verkrijgbaar is. De stoffen zijn speciaal voor Basta ontwikkeld, gemaakt van 100 procent gerecyclede PETflessen en op 30 graden te wassen. De Cubi is verkrijgbaar als een tweezitsbank van zes delen, een driezitsbank of een vier of meer zitsbank van vijftien delen. Er zijn verschillende opties voor armleuningen, stoffen, afwerkingen en kleuren. Dit geeft de klant volgens Basta de vrijheid om zelf creatief te zijn.

 

Basta heeft een showroom in Finland en een atelier en showroom in Amsterdam. Hier zijn bezoekers op afspraak welkom.Links

basta.co
www.moooi.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, meubel, sofa, bank, bekleding stoffering, stofferen, basta, mooi, #moooi, #Basta, #bastacubi

Gerelateerd nieuws
 
Montis stelt Rigo voor
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
 
Nieuwe ceo Homefashion Group
lees verder
Potocco outdoor nieuws
Potocco heeft de Cut zitmeubelcollectie van Stephan Veit uitgebreid met een buitenstoel en -fauteuil van geweven touw.
lees verder
 
Outdoor collectie Blomus
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden