Historisch behang

Woensdag 28 juni 2023

Met de nieuwe Babylon - collectie muurbekleding duikt Arte het verleden in.
Historisch behang
Historisch behang Historisch behang Historisch behang

De bruisende historische stad Babylon staat bekend als de bakermat van onze beschaving zoals we die vandaag kennen. Het is de geboorteplek van wetenschappen als wiskunde, de landbouw en het spijkerschrift. En hoewel we vandaag veel weten over de stad en haar rijke cultuur, zijn de Babylonische Hangende Tuinen nog steeds een onbewezen mysterie (ook al behoren ze al sinds de oudheid tot de zeven wereldwonderen). Expert in muurbekleding Arte neemt haar eigen interpretatie van het illustere Babylon en bottelt het in de nieuwe gelijknamige collectie. Geïnspireerd op de Mesopotamische kunsten en de raadselachtige tuinen verweven de vier dessins geschiedenis met het heden en transporteren ze je naar een lang vervlogen tijd.

 

Arte maakt een schets van het leven in Babylon en bekleedt je muren ermee. Between Rivers (foto 1) vertoont een mythisch tafereel tussen de Tigris en Eufraat; ofwel de geschiedkundige plek waar voor het eerst aan akkerbouw en veeteelt gedaan werd. Exotische dieren als olifanten en gazellen grazen tussen dadelpalmen en ruïnes van oude tempels en vormen samen een momentopname uit ongekende, verre oorden.

 

De Medjoul dadel (foto 2) – ofwel de koning der dadels – is de meest geliefde fruitsoort uit het Midden-Oosten en bovendien de inspiratie voor het gelijknamige dessin uit de Babylon-collectie. De tekening op het ontwerp verwijst naar de bladeren van de dadelpalm en creëert in combinatie met de gebruikte techniek een duidelijk reliëf in de bekleding. Volgens Arte zo duidelijk dat je de bladeren haast hoort ritselen in de wind.

 

In de Terracotta-collectie (foto 3) worden verschillende panelen worden in een tegelvorm gecombineerd met ritmisch gegraveerde lijnen. De geometrie van de tekening heeft een aardse ondertoon en knipoogt naar traditioneel decoratief aardewerk. Het golvende patroon verwijst daarnaast naar een golfribbel in het zand en geeft de mythische sfeer van de woestijn en Babylon succesvol weer.

 

Kunst in Mesopotamië stond gelijk aan gekerfde rotswanden en sculpturen uit klei. De Adobe-muurbekleding (foto 4) uit de collectie verwijst met naam naar de ongebakken kleistenen die gedroogd worden in de zon, om nadien gebruikt te worden als bouwstenen. Door het spelen met reliëf vormt het dessin een patroon van onregelmatig gevormde driehoeken en vierkanten in een geometrische en haast hypnotiserende speels geheel.

 

Alle collecties zijn verkrijgbaar in vier kleurvariaties.Links

www.arte-international.com

Tags

nieuws, interieur, behang, muurbekleding, wandbekleding, behangen, thema, babylon, historie, kleurvarianten, thema's, tuinen, terracotta, rivieren, tigris, eufraat, medjoul, dadel, mesopotamie, adobe, dadelpalm, fruit, middenoosten, bladeren, collectie, #arte, #arteinternational

Gerelateerd nieuws
Duurzaamheid en innovatie centraal
Optimale vooruitzichten voor Techtextil en Texprocess 2024: een hoog niveau van vraag en internationaliteit in combinatie met een uitstekende mate van innovatie
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
 
Nieuwe ceo Homefashion Group
lees verder
Karpethal op Heimtextil vol
De nieuwe Carpets & Rugs hal op Heimtextil is volgeboekt en telt nu ongeveer 100 fabrikanten en merken, een mooi aantal voor het nieuwe platform, waar ze naast hun nieuwe producten ook duurzame concepten zullen presenteren.
lees verder
 
Kennis opdoen op R+T 2024
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden