Slaaptrends op Imm

Maandag 28 juni 2021

Imm cologne toont het hele jaar door actuele trends in de verschillende woongebieden in trend.briefings (tv format). Dit keer gaat het over de nieuwste slaaptrends.
Slaaptrends op Imm

Het slaapthema is al lang belangrijk op Imm. Als zelfstandige themawereld, maar ook in andere hallen met veel exposanten. Imm heeft drie belangrijke trends op het gebied van slaap geïdentificeerd: Slaap in Stijl, Slaap Duurzaam en Slaap Beter. Hierbij een kleine greep uit de trend briefing.

 

Slaap in stijl: Slaapkamers zijn al lang niet alleen ingericht om te slapen, maar als multifunctionele woonruimtes om te relaxen, lezen en soms zelfs om te werken. Wat ooit de meest intieme kamer was, vervult ook steeds meer een prestigieuze functie. De slaapkamer is volgens Imm flink opgewaardeerd tot een lifestylekamer met een professionele inrichting. Dit betekent meer luxe. Niet alleen worden de bedden zelf pompeuzer en wordt de slaper in een verhoogde, gewatteerde of baldakijnpositie geplaatst - er komen steeds meer soorten meubels in de slaapkamer. De chaise longue of daybed, longchairs, fauteuils en poefs maar ook kaptafels. Bijzettafels, ladekasten en consoles bieden ruimte voor decoratieve objecten, en de vloer en muren zijn verfraaid met tapijten en behang.

 

Slaap Duurzaam: Welke mogelijkheden heeft de meubelindustrie om slaapkamers en matrassen duurzaam te produceren en de groeimarkt voor ‘groen’ wonen aan te boren? Welke verhandelbare concepten zijn er vandaag al? Steeds meer bedrijven vertrouwen op duurzame grondstoffen en duurzame productie. Vooral in de divisie slaapkamermeubilair en matrassen zijn er momenteel veel innovatieve productconcepten die als rolmodel dienen. Hoe groen onze slaapkamers op dit moment echt zijn en waar we naartoe gaan - dat is volgens de Koelnmesse te zien op Imm 2022.

 

Slaap Beter: Hoe kan de slaap worden geoptimaliseerd? Bij het zoeken naar het perfecte slaapaanbod is ook de interieurbranche op zoek naar de magische formule. Ergonomische kenmerken worden steeds vaker aangevuld met slimme functies om veeleisende klanten een extra meerwaarde te bieden: bedden, matrassen en moderne matrassystemen bieden niet alleen comfort, maar ook slimme extra functies om de slaapkwaliteit te beïnvloeden. Maar ook inkoopadvies maakt steeds vaker gebruik van slimme technologie. Volgens organisator Koelnmesse kunnen culturele ontwikkelingen zoals de trend van een thuiskantoor en veranderende omgevingsomstandigheden (stijgende buitentemperaturen) ertoe leiden dat een middagdutje weer belangrijker wordt. Dan zou de powernap in de openbare ruimte weer in zwang kunnen komen – op een daybed bijvoorbeeld.

 

Het hele (meer dan een uur durende) tv-programma over slaaptrends is hier te vinden. Links

www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, smart home, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, ontwerp, talent, #imm, #imm22, #imm2022, #immcologne, #koelnmesse, #trendbriefings

Gerelateerd nieuws
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
Duurzame groene gevel
Interieur- en lifestyle merk Essenza Home is gevestigd in een volledig gerenoveerd kantoor in Bunnik. Het kantoor is volledig verduurzaamd en heeft een groene gevel.
lees verder
 
Marokkaans design
lees verder
Omzet woninginrichting daalt ruim 7%
De detailhandel heeft in juni 0,4% meer omgezet dan in juni 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was echter 6,3% lager. De omzet van de foodsector groeide met 4,7%, terwijl de omzet van de non-foodsector kromp met 3%. Daarnaast is online 6,5% minder omgezet dan een jaar eerder.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden