Signify pessimistisch over omzet

Maandag 31 oktober 2022

Signify boekte in het derde kwartaal een flinke omzetstijging, maar is pessimistisch over het jaar als geheel. Het verlichtingsbedrijf gaat uit van 2 tot 3 procent groei, niet de eerder voorspelde 3 tot 6 procent.
Signify pessimistisch over omzet

Signify heeft te maken met moeilijkere marktomstandigheden in China en ook het gedaalde consumentenvertrouwen speelt een rol. Grote afnemers zoals tuinbouwers zijn voorzichtig met investeringen vanwege de hoge gas- en elektriciteitsprijzen. Ook consumenten zijn voorzichtiger en winkels houden minder voorraad. Tegelijkertijd is er volgens Signify nog steeds veel vraag naar slimme energiezuinige verlichtingsoplossingen.

 

Uit de cijfers blijkt dat Signify blijft afslanken. Dit komt onder meer door de overgang van conventionele verlichting naar led. Begin 2021 verdwenen 600 banen bij het bedrijf. In Eindhoven en Amsterdam betrof het 250 arbeidsplaatsen. Ook in China en Mexico verdwenen veel banen. Bij de verlichtingsspecialist werken nu bijna 34.200 mensen, tegen 39.100 in juni 2021. Ceo Eric Rondolat geeft aan nog steeds te streven naar een ‘kleine, efficiënte en kosteneffectieve houdstermaatschappij’.Links

www.signify.com/nl-nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, retail, winkel, licht, verlichting, lamp, fabrikant, led, halogeen, armatuur, domotica, bluetooth, app, omzet, omzetcijfers, kwartaalcijfers, #philips, #philipshue, #philipshuebridge, #signify

Gerelateerd nieuws
Handgeblazen slaapkamerverlichting
Het Britse Rothschild & Bickers, dat gespecialiseerd is in handgeblazen glas, presenteert de Lantern-collectie. Een reeks decoratieve hanglampen en nieuwe wandlampen voor de slaapkamer.
lees verder
 
Nieuwe huisjurist VIIA
lees verder
Groen licht overname Home24
In oktober kondigde XXX Lutz aan Home 24 over te willen nemen, nu beveelt de raad van bestuur en de raad van commissarissen van de online webwinkel de aandeelhouders aan om het overnamebod te accepteren.
lees verder
 
Meubelbeurs Brussel back on track
lees verder
Lagere verkoop detailhandel Q3
De Nederlandse detailhandel zette in het derde kwartaal van 2022 ruim 4% meer om dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het volume nam met bijna 4% af. Bij meubelzaken was de afname zelfs 17%.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden