Shinzo loungestoel Walter Knoll

Woensdag 29 maart 2023

Voor Walter Knoll gelden bij het elk meubel drie kernaspecten: het ontwerp, het materiaal en het vakmanschap. Shinzo vertegenwoordigt elk van deze vaardigheden.
Shinzo loungestoel Walter Knoll
Shinzo loungestoel Walter Knoll Shinzo loungestoel Walter Knoll

De Shinzo Loungestoel is ontworpen door design trio Eoos, waar Walter Knoll al 25 jaar mee samenwerkt. Shinzo betekent hart in het Japans. Voor de stoel met een geometrische bovenrug wordt een combinatie van massief hout, tuigleer, stof en staal gebruikt.  

 

In de loop der jaren heeft de fabrikant productieprocessen ontwikkeld die het mogelijk maken om een complex product te maken waar geen enkel schroefje aan te pas komt. De afwerking van het zadelleer gebeurt in eigen atelier in Herrenberg. Bij Shinzo wordt een verzonken siernaad toegepast, zoals die anders alleen bij het fijnste zadelleer te zien is. Ook het metaal wordt op het hoogste niveau bewerkt, de plaatvoet wordt met de hand aan het frame gesoldeerd. Het frame vormt de basis voor de nauwkeurige stoffering, fijn verdeeld door met leer beklede biezen. Als grafisch element ondersteunt de bies de driedimensionale uitstraling van de bekleding.

 

Shinzo is mobiel: ondanks zijn afmetingen zweeft de fauteuil door de ruimte. Met zijn discrete wielen en elegante handgreep op de rug is de fauteuil gemakkelijk te verplaatsen. Shinzo is verkrijgbaar in tal van varianten die individueel kunnen worden samengesteld. De fauteuil is er in twee maten - met een hoge of lage rug. De bijpassende poef fungeert zowel als handige voetensteun en als zitplaats. Kies uit vier kleuren massief hout, verschillende soorten tuigleer en stoffen, onderstellen in brons of zwart. De kleur van de lederen biezen komt overeen met de gekozen kleur zadelleer van het rugschild.Links

www.eoos.com
www.walterknoll.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, project, kantoor, meubel, meubelen, meubelfabrikant, IMM, meubelbeurs, Keulen, Knoll, Walter, Wilhelm, WalterKnoll, #walterKnoll, #eoos

Gerelateerd nieuws
 
Imm SE 2023 noviteiten
lees verder
Gezelliger eetkamer?
[Sponsored artikel] - De eetkamer is de plek waar we samenkomen met familie en vrienden om te eten en te genieten van elkaars gezelschap. Hoe maak je je eetkamer gezelliger?
lees verder
 
NIeuwe ceo Ikea
lees verder
Levendig Design District 2023
Afgelopen week vond Design District plaats in Rotterdam, de beurs voor de interieurprofessional.
lees verder
 
Modulaire rekken van Gejst
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden