Secto wint van Eglo

Dinsdag 19 februari 2019

De Finse fabrikant Secto Design stelt een langdurige en lastige 'copycat'-zaak tegen de Oostenrijkse verlichtingsfabrikant Eglo te hebben gewonnen.
Secto wint van Eglo

Eglo had in 2014 de Secto-modellen Kontro en Owalo al eens gekopieerd, maar deze na onderhandelingen uit het assortiment verwijderd. In 2017 maakte Eglo volgens Secto opnieuw inbreuk op haar intellectueel eigendom door weer replica's op de markt te brengen. Zo begon een nieuwe juridische strijd met de Secto 4200-hanglamp (foto links) en de Atenza-hanglamp (foto rechts) van Eglo als middelpunt.

Volgens Secto Design won het de eerste zaak tegen Eglo bij de regionale rechtbank in Innsbruck in 2018, maar ging Eglo in beroep. Begin januari stelde het hoger gerechtshof van Innsbruck echter dat Secto 4200 ​​auteursrechtelijk beschermd is en dat de detailverschillen, zoals bredere openingen tussen de lamellen, niet voldoende origineel zijn.

Eglo moet deze gerechtelijke beslissing twee weken lang op de homepage van haar website publiceren en de kosten van de beroepsprocedure vergoeden. Eglo, met een Nederlandse vestiging in Oosterhout, staat begin maart op de Lichtwoche Sauerland. René Tiefenbacher is namens het bedrijf uit Pill zelfs ambassadeur van deze verlichtingsbeurs.

 Links

www.eglo.com
www.lichtforum-nrw.de
www.sectodesign.fi

Tags

Nieuws, interieur, wonen, verlichting, licht, lamp, muurlamp, verlichtingsartikel, lichtelement, designverlichting, designlamp, hanglamp, tafellamp, vloerlamp, beurs, show, event, vakbeurs, evenement, #lichtwoche, #lichtwochesauerland, #eglo, #secto, #sectodesign

Gerelateerd nieuws
Nieuwe data Tendence
Decoratiebeurs Tendence heeft de data van de komende editie aangepast. De beurs wordt een week vervroegd én een dag langer.
lees verder
Extra inspiratie bij najaarsbeurs DWI
Tijdens de Najaarsvakbeurs in De Woonindustrie zijn noviteiten van de standhouders te zien, maar er is van 1-4 september meer te doen. Tijdens de beursdagen worden presentaties en lezingen gegeven en er wordt een unieke expositie neergezet.
lees verder
 
Nieuwe Roxxane van Nimbus
lees verder
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden