Secto wint van Eglo

Dinsdag 19 februari 2019

De Finse fabrikant Secto Design stelt een langdurige en lastige 'copycat'-zaak tegen de Oostenrijkse verlichtingsfabrikant Eglo te hebben gewonnen.
Secto wint van Eglo

Eglo had in 2014 de Secto-modellen Kontro en Owalo al eens gekopieerd, maar deze na onderhandelingen uit het assortiment verwijderd. In 2017 maakte Eglo volgens Secto opnieuw inbreuk op haar intellectueel eigendom door weer replica's op de markt te brengen. Zo begon een nieuwe juridische strijd met de Secto 4200-hanglamp (foto links) en de Atenza-hanglamp (foto rechts) van Eglo als middelpunt.

Volgens Secto Design won het de eerste zaak tegen Eglo bij de regionale rechtbank in Innsbruck in 2018, maar ging Eglo in beroep. Begin januari stelde het hoger gerechtshof van Innsbruck echter dat Secto 4200 ​​auteursrechtelijk beschermd is en dat de detailverschillen, zoals bredere openingen tussen de lamellen, niet voldoende origineel zijn.

Eglo moet deze gerechtelijke beslissing twee weken lang op de homepage van haar website publiceren en de kosten van de beroepsprocedure vergoeden. Eglo, met een Nederlandse vestiging in Oosterhout, staat begin maart op de Lichtwoche Sauerland. René Tiefenbacher is namens het bedrijf uit Pill zelfs ambassadeur van deze verlichtingsbeurs.

 Links

www.eglo.com
www.lichtforum-nrw.de
www.sectodesign.fi

Tags

Nieuws, interieur, wonen, verlichting, licht, lamp, muurlamp, verlichtingsartikel, lichtelement, designverlichting, designlamp, hanglamp, tafellamp, vloerlamp, beurs, show, event, vakbeurs, evenement, #lichtwoche, #lichtwochesauerland, #eglo, #secto, #sectodesign

Gerelateerd nieuws
Leddesign van Japth
Tijdens de designweek in Milaan introduceerde het Nederlands designlabel Japth verschillende nieuwe modellen. Het label maakt in zijn armaturen optimaal gebruik van de mogelijkheden die ledverlichting biedt.
lees verder
 
Nieuwe ontwerpen van Moooi
lees verder
Meubel+ en Parketblad naar Sanders
Vakbladen.com heeft de handdoek geworpen en haar titels Meubel+ en Parketblad overgedaan aan Sanders Media.
lees verder
City Gardening thema van Spoga
Van 1 - 3 september 2019 vindt outdoorbeurs Spoga + Gafa plaats in Keulen. Het overkoepelende thema van dit jaar is City Gardening.
lees verder
 
Licht en natuur bij Kundalini
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden