Santana kurkvloeren failliet

Donderdag 30 juli 2020

De Belgische kurkvloerenleverancier Santana is failliet verklaard. Het bedrijf leed al jaren verlies.
Santana kurkvloeren failliet

Het bankroet van Santana International volgt na een WCO-procedure (gerechtelijke reorganisatie) van drie maanden waarbij tevergeefs gezocht is naar een nieuwe eigenaar of investeerder.

Toonde de leverancier van kurkvloeren en -wanden (foto; website Santana) in 2016 een zeer bescheiden winstje, de jaren er voor en erna reeg Santana de verliezen aaneen. In 2017 was er een verlies van ruim € 152.000, in 2018 ruim € 500.00 en in 2019 bijna € 800.000, zo meldt HLN. Het totale verlies stond op € 3,4 miljoen, na verkoop van de activa tegen boekwaarde zou een schuld van zo'n € 810.000 overblijven.

Santana, opgericht in 1987, had naast het hoofdkantoor in Mollem (Asse) tien winkels. Het was de laatste jaren vaste deelnemer met imposante stands aan de beurs Batibouw en was ook partner van het tv-programma 'Een frisse start met VT Wonen'. De curator is Stefaan Aerts van Racine uit Brussel.
Links

racinebrussels.eu
www.santana.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, vloer, kurk, muur wand, bekleding, failliet, faillissement, bankroet, boeken neerleggen, faling, reorganisatie, sanering, herstructurering, insolventie, doorstart, overname, #santana

Gerelateerd nieuws
 
Verlies Quickstep fabrikant
lees verder
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder
 
Superkarpet
lees verder
 
Interieuromzet corona-Q2 prima
lees verder
Cirkelstickers voor op de wand
Eijffinger heeft een nieuw product: Wallpower Circles. Dit zijn ronde stickers voor een snelle make-over van een saaie muur.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden