Santana kurkvloeren failliet

Donderdag 30 juli 2020

De Belgische kurkvloerenleverancier Santana is failliet verklaard. Het bedrijf leed al jaren verlies.
Santana kurkvloeren failliet

Het bankroet van Santana International volgt na een WCO-procedure (gerechtelijke reorganisatie) van drie maanden waarbij tevergeefs gezocht is naar een nieuwe eigenaar of investeerder.

Toonde de leverancier van kurkvloeren en -wanden (foto; website Santana) in 2016 een zeer bescheiden winstje, de jaren er voor en erna reeg Santana de verliezen aaneen. In 2017 was er een verlies van ruim € 152.000, in 2018 ruim € 500.00 en in 2019 bijna € 800.000, zo meldt HLN. Het totale verlies stond op € 3,4 miljoen, na verkoop van de activa tegen boekwaarde zou een schuld van zo'n € 810.000 overblijven.

Santana, opgericht in 1987, had naast het hoofdkantoor in Mollem (Asse) tien winkels. Het was de laatste jaren vaste deelnemer met imposante stands aan de beurs Batibouw en was ook partner van het tv-programma 'Een frisse start met VT Wonen'. De curator is Stefaan Aerts van Racine uit Brussel.

P.S. 19-10-2020: Het merk Santana blijft!Links

racinebrussels.eu
www.santana.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, vloer, kurk, muur wand, bekleding, failliet, faillissement, bankroet, boeken neerleggen, faling, reorganisatie, sanering, herstructurering, insolventie, doorstart, overname, #santana

Gerelateerd nieuws
Behang van natuurlijke weefsels
Eijffinger introduceert de Natural Wallcoverings III collectie. Met dit alweer derde boek wordt een aanvulling op het op het populaire grasweefsel gebracht, met nog meer kleur en structuur.
lees verder
Meer winst, minder omzet voor Beaulieu
De Beaulieu International Group (BIG) heeft deze week haar eerste jaarverslag gepubliceerd. De omzet is gedaald, waarbij de winstgevendheid wel is verbeterd.
lees verder
Vakblad Mobilia overgenomen
Met ingang van 1 mei 2021 zijn de uitgaverechten van vakbald Mobilia van van de BDU Vakmedia overgenomen door Business Content Media.
lees verder
 
Bijzonder kleed met landkaart
lees verder
Decosit naar oktober 2021
De textielvakbeurs Fedustria heeft besloten om de Decosit beurs in Brussel uit te stellen tot 5-6 oktober 2021.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden