Santana kurkvloeren failliet

Donderdag 30 juli 2020

De Belgische kurkvloerenleverancier Santana is failliet verklaard. Het bedrijf leed al jaren verlies.
Santana kurkvloeren failliet

Het bankroet van Santana International volgt na een WCO-procedure (gerechtelijke reorganisatie) van drie maanden waarbij tevergeefs gezocht is naar een nieuwe eigenaar of investeerder.

Toonde de leverancier van kurkvloeren en -wanden (foto; website Santana) in 2016 een zeer bescheiden winstje, de jaren er voor en erna reeg Santana de verliezen aaneen. In 2017 was er een verlies van ruim € 152.000, in 2018 ruim € 500.00 en in 2019 bijna € 800.000, zo meldt HLN. Het totale verlies stond op € 3,4 miljoen, na verkoop van de activa tegen boekwaarde zou een schuld van zo'n € 810.000 overblijven.

Santana, opgericht in 1987, had naast het hoofdkantoor in Mollem (Asse) tien winkels. Het was de laatste jaren vaste deelnemer met imposante stands aan de beurs Batibouw en was ook partner van het tv-programma 'Een frisse start met VT Wonen'. De curator is Stefaan Aerts van Racine uit Brussel.

P.S. 19-10-2020: Het merk Santana blijft!Links

racinebrussels.eu
www.santana.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, vloer, kurk, muur wand, bekleding, failliet, faillissement, bankroet, boeken neerleggen, faling, reorganisatie, sanering, herstructurering, insolventie, doorstart, overname, #santana

Gerelateerd nieuws
 
Dome Deco B2B-platform
lees verder
PPC Nieuwegein
In de zomer van 2021 verwacht de Plinten & Profielen Centrale (PPC) een zesde filiaal te openen in NIeuwegein.
lees verder
 
Doorpaper van Instabilelab
lees verder
De G van Gietvloeren
Gietvloeren zijn in trek in zowel de particuliere als zakelijke markt. Een van de landelijke opererende spelers op het gebied van gietvloeren is G-Vloeren.
lees verder
DWI Voorjaarsvakdagen
DWI (De Woonindustrie) geeft vast een sneak preview van de Voorjaarsvakdagen in februari met nieuwe en verlengde samenwerkingen met exposanten en mooie collecties. Ook de data zijn bekend.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden