Weer topgroei detailhandel

Vrijdag 31 juli 2020

De Nederlandse detailhandel heeft het met een plus van 9,8% in juni weer uitstekend gedaan, zelfs nog beter dan in mei.
Weer topgroei detailhandel
Weer topgroei detailhandel

De totale Nederlandse detailhandel pluste met 9,8%, waarbij de food met +6,5% hier onder bleef. Ook bij de omzet in non-food was dat het geval, hoewel deze groei met 8,5% (volume +6,7%) natuurlijk eveneens prima was.

De doe-het-zelfwinkels, waaronder keukens en vloeren, plusten met 24,1% weer uitstekend! Maar ook winkels in meubels en woninginrichting zijn gigantisch doorgestegen: van +8,7% in mei naar de best presterende brache van maar liefst 25,2% in juni! Ook recreatie-artikelen (+18,6%) en consumentenelektronica en witgoed (+21,7%) deden het beide beter dat in mei.

De daling van schoenen en lederwaren (-10,5%) halveerde en kleding (-6,9%) nam gelukkig zelfs met driekwart af, hoewel dit natuurlijk nog ltijd zorgelijk blijft.

De groei van online-omzet bleef hoog: Via pure webshops werd in juni 40,9% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 50,6%, totaal kwam uit op 45,1%.
Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Behang van natuurlijke weefsels
Eijffinger introduceert de Natural Wallcoverings III collectie. Met dit alweer derde boek wordt een aanvulling op het op het populaire grasweefsel gebracht, met nog meer kleur en structuur.
lees verder
Axolight in beweging
Verlichtingsbedrijf Axolight brengt een lineaire en modulaire lamp op de markt die volgens de firma voldoet aan de creatieve behoeften van architecten en ontwerpers door esthetiek, technologie en functionaliteit te combineren.
lees verder
Meer winst, minder omzet voor Beaulieu
De Beaulieu International Group (BIG) heeft deze week haar eerste jaarverslag gepubliceerd. De omzet is gedaald, waarbij de winstgevendheid wel is verbeterd.
lees verder
Vakblad Mobilia overgenomen
Met ingang van 1 mei 2021 zijn de uitgaverechten van vakbald Mobilia van van de BDU Vakmedia overgenomen door Business Content Media.
lees verder
 
Studie in roestvrij staal
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden