Weer topgroei detailhandel

Vrijdag 31 juli 2020

De Nederlandse detailhandel heeft het met een plus van 9,8% in juni weer uitstekend gedaan, zelfs nog beter dan in mei.
Weer topgroei detailhandel
Weer topgroei detailhandel

De totale Nederlandse detailhandel pluste met 9,8%, waarbij de food met +6,5% hier onder bleef. Ook bij de omzet in non-food was dat het geval, hoewel deze groei met 8,5% (volume +6,7%) natuurlijk eveneens prima was.

De doe-het-zelfwinkels, waaronder keukens en vloeren, plusten met 24,1% weer uitstekend! Maar ook winkels in meubels en woninginrichting zijn gigantisch doorgestegen: van +8,7% in mei naar de best presterende brache van maar liefst 25,2% in juni! Ook recreatie-artikelen (+18,6%) en consumentenelektronica en witgoed (+21,7%) deden het beide beter dat in mei.

De daling van schoenen en lederwaren (-10,5%) halveerde en kleding (-6,9%) nam gelukkig zelfs met driekwart af, hoewel dit natuurlijk nog ltijd zorgelijk blijft.

De groei van online-omzet bleef hoog: Via pure webshops werd in mei 40,9,7% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 50,6%, totaal kwam uit op 45,1%.
Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Doe-het-zelf lamp van LZF
De nieuwste lamp van Spaanse verlichtingsfabrikant LZF is Maruja, een hanglamp die de gebruiker zelf monteert.
lees verder
 
Verlies Quickstep fabrikant
lees verder
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder
 
Superkarpet
lees verder
Fakkel van Ego Paris
Tuinmeubelfabrikant Ego Paris uit Belleville sur Sa˘ne heeft als aanvulling op haar fraaie serie tuimeubelen nu ook een bijzondere outdoor-lamp ge´ntroduceerd: de Torch.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden