Weer topgroei detailhandel

Vrijdag 31 juli 2020

De Nederlandse detailhandel heeft het met een plus van 9,8% in juni weer uitstekend gedaan, zelfs nog beter dan in mei.
Weer topgroei detailhandel
Weer topgroei detailhandel

De totale Nederlandse detailhandel pluste met 9,8%, waarbij de food met +6,5% hier onder bleef. Ook bij de omzet in non-food was dat het geval, hoewel deze groei met 8,5% (volume +6,7%) natuurlijk eveneens prima was.

De doe-het-zelfwinkels, waaronder keukens en vloeren, plusten met 24,1% weer uitstekend! Maar ook winkels in meubels en woninginrichting zijn gigantisch doorgestegen: van +8,7% in mei naar de best presterende brache van maar liefst 25,2% in juni! Ook recreatie-artikelen (+18,6%) en consumentenelektronica en witgoed (+21,7%) deden het beide beter dat in mei.

De daling van schoenen en lederwaren (-10,5%) halveerde en kleding (-6,9%) nam gelukkig zelfs met driekwart af, hoewel dit natuurlijk nog ltijd zorgelijk blijft.

De groei van online-omzet bleef hoog: Via pure webshops werd in juni 40,9% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 50,6%, totaal kwam uit op 45,1%.
Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Modulaire Molo
Molo is volgens Kettal een voorbeeld van een modulaire bank in zijn puurste vorm. De bank is gemaakt om zich makkelijk aan te passen aan de gewenste situatie en ruimte.
lees verder
 
Kauwgom-bubbel lamp
lees verder
 
Dome Deco B2B-platform
lees verder
Nieuw bed Pure
Beddenmaker Loof maakt naar eigen zeggen duurzame houten bedden in Nederland en heeft nu een nieuw model in de collectie.
lees verder
PPC Nieuwegein
In de zomer van 2021 verwacht de Plinten & Profielen Centrale (PPC) een zesde filiaal te openen in NIeuwegein.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden