Rusten in een bloem

Vrijdag 30 april 2021

Wat zou de zachtste plek op aarde zijn om je hoofd te laten rusten? Dat is de vraag die Andrés Reisinger zichzelf stelde voordat hij samen met Júlia Esqué zijn iconische Hortensia fauteuil ontwierp.
Rusten in een bloem
Rusten in een bloem Rusten in een bloem

Met de nieuwe stoel biedt Moooi de klant een plek waar hij zich getroost en gekalmeerd voelt, omsloten door zachtheid. Een zitplaats in de vorm van een bloeiende Hortensia-bloem. De Hortensia Armchair begon als een 3D-weergave die al snel viraal ging op sociale media. Hoewel de stoel nog niet bestond, leidde het succes ervan tot meerdere bestellingen.

 

Als reactie zochten Reisinger & Esqué naar een manier om van de stoel een echt product te maken. Ze hebben met succes een gelimiteerde editie gemaakt, maar wilden dat de Hortensia fauteuil overal verkrijgbaar zou zijn. Dit bleek bijna onmogelijk, maar samen met Moooi bewezen Reisinger & Esqué dat het wél kan. Met meer dan 30.000 zachte bloembladen lijkt het resultaat op de gelijknamige bloem. De ontwikkeling van die voelbare bekleding is te danken aan Júlia Esqué. Met haar expertise in textieldesign ziet en voelt de Hortensia fauteuil er net zo natuurlijk uit als een bloeiende Hortensia.

 

De fauteuil is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Naast roze bijvoorbeeld ook in grijs. Hij kost € 2.651.



Links

www.moooi.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, verlichting, lamp, led, armatuur, licht, hanglamp, meubel, fauteuil, tafel, stof, leer, leder, bekleding stoffering, stofferen, wand, behang, wandbekleding, design, museum, museaal, mooi, #moooi,

Gerelateerd nieuws
 
Ontwerp door de natuur
lees verder
Bernard Deheegher overleden
Bernard Deheegher, oud werknemer van Belgofurn en Fedustria, is eergisteren op 70-jarige leeftijd overleden.
lees verder
 
Maak kennis met de LXR18
lees verder
Eerste paal LFG Breukelen
Leolux Furniture Group (LFG) laat in Breukelen een Experience Center bouwen. De eerste paal voor de nieuwbouw werd vandaag, 14 oktober, geslagen door de vierde generatie van het Nederlandse familiebedrijf.
lees verder
Gelukkig bij Nancy Homestore
[sponsored artikel] - In het Centrum van Rotterdam zit de showroom van Nancy Homestore: een interieurzaak die met winkel en webshop er naar streeft om mensen blijer en gelukkiger te maken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden