Amsterdamse showroom Ghyczy

Dinsdag 27 april 2021

De Nederlandse fabrikant van designmeubelen Ghyczy heeft een nieuwe showroom in hartje Amsterdam. Hier kunnen klanten het merk en het erfgoed van Ghyczy op een persoonlijker niveau ontdekken.
Amsterdamse showroom Ghyczy
Amsterdamse showroom Ghyczy Amsterdamse showroom Ghyczy

De Ghyczy-showroom draagt de naam Apt 529 en is te vinden aan de Prinsengracht 529 (foto 1). Voor de totstandkoming heeft het bedrijf samengewerkt met de natuursteenexperts van Solid Nature (foto 2). In de showroom zullen presentaties gehouden worden en evenementen plaatsvinden, van intieme paneldiscussies tot de onthulling van nieuwe ontwerpen.

 

Ghyczy-meubels zijn handgemaakt en volgen een duurzame toeleveringsketen van lokaal geproduceerde kwaliteitsmaterialen. Een team van fabrikanten en ambachtslieden is niet ver van het hoofdkantoor in Swalmen gevestigd. Iets verder weg is een ontwerp van Ghyczy ook te vinden. Het Vitra Design Museum in Weil am Rhein presenteert de eerste grote tentoonstelling over Duits design tijdens de Koude Oorlog, getiteld German Design: 1949 - 1989 Two Countries, One History. In deze tentoonstelling van cruciale designs uit Oost- en West-Duitsland, die de gedeelde geschiedenis van het land vertellen, is ook de Garden Egg Chair van Peter Ghyczy uit 1968 te zien (foto 3).Links

www.design-museum.de
www.ghyczy.com
www.solidnature.com

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, meubilair, woonkamer, projectinrichting, kantoor, showroom, evenement, meubel, stoel, fauteuil, tafel, bank, design, ontwerp, #ghyczy, #designmuseum, #solidnature, #vitradesignmuseum

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder
Nieuw contentformat Imm
Over acht weken opent vakbeurs imm de deuren. Hoewel er nog flinke uitdagingen zijn, werkt organisator Koelnmesse non-stop aan de voorbereidingen voor de januari-editie. Online blijft het platform ook aan de weg timmeren, nu met het nieuwe contentformat: Trendimmpact.
lees verder
 
Das Haus nieuwe vorm
lees verder
Woontrend 2022 - Traditional Sentiment
Onlangs presenteerde Inretail de woontrends voor 2022, voortkomend uit de tijdgeest Calibrate. In een serie van vier artikelen zullen deze behandeld worden, vandaag de derde: Traditional Sentiment.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden