Amsterdamse showroom Ghyczy

Dinsdag 27 april 2021

De Nederlandse fabrikant van designmeubelen Ghyczy heeft een nieuwe showroom in hartje Amsterdam. Hier kunnen klanten het merk en het erfgoed van Ghyczy op een persoonlijker niveau ontdekken.
Amsterdamse showroom Ghyczy
Amsterdamse showroom Ghyczy Amsterdamse showroom Ghyczy

De Ghyczy-showroom draagt de naam Apt 529 en is te vinden aan de Prinsengracht 529 (foto 1). Voor de totstandkoming heeft het bedrijf samengewerkt met de natuursteenexperts van Solid Nature (foto 2). In de showroom zullen presentaties gehouden worden en evenementen plaatsvinden, van intieme paneldiscussies tot de onthulling van nieuwe ontwerpen.

 

Ghyczy-meubels zijn handgemaakt en volgen een duurzame toeleveringsketen van lokaal geproduceerde kwaliteitsmaterialen. Een team van fabrikanten en ambachtslieden is niet ver van het hoofdkantoor in Swalmen gevestigd. Iets verder weg is een ontwerp van Ghyczy ook te vinden. Het Vitra Design Museum in Weil am Rhein presenteert de eerste grote tentoonstelling over Duits design tijdens de Koude Oorlog, getiteld German Design: 1949 - 1989 Two Countries, One History. In deze tentoonstelling van cruciale designs uit Oost- en West-Duitsland, die de gedeelde geschiedenis van het land vertellen, is ook de Garden Egg Chair van Peter Ghyczy uit 1968 te zien (foto 3).Links

www.design-museum.de
www.ghyczy.com
www.solidnature.com

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, meubilair, woonkamer, projectinrichting, kantoor, showroom, evenement, meubel, stoel, fauteuil, tafel, bank, design, ontwerp, #ghyczy, #designmuseum, #solidnature, #vitradesignmuseum

Gerelateerd nieuws
Jori’s topmodellen op de catwalk
Jori zorgt voor kleur in haar bestaande modellen. Vijf modellen krijgen een modieuze outfit of krijgen er een nieuwe pasvorm bij. De volgende producten paraderen over de virtuele catwalk.
lees verder
Deense fabrikant koopt collega
Meubelfabrikant Montana heeft een eveneens Deense fabrikant overgenomen om de positie op de projectmarkt te vergroten.
lees verder
Flinders stopt met winkel Zaandam
Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel op het Hembrugterrein. De woonwinkel wordt een Vitra Circle Store, de eerste in Nederland.
lees verder
Belgische beleving bij Beliving
Overstock-moederbedrijf Furniture Group gaat vanaf nu verder onder de naam Beliving in Gent. Overstock Garden, Overstock Home en Exterioo tuinmeubelen blijven onder eigen naam opereren.
lees verder
Spaanse zonnestralen
Tijdens deze nog koude lente verlangen we naar warmere temperaturen. Een beetje dromen van de zomer en lang buiten vertoeven kan met de Beam collectie van de Spaanse fabrikant Oiside.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden