Ruby Fires wordt Xaralyn

Donderdag 28 maart 2019

Rubyfires gaat met met dezelfde mensen in een nieuw bedrijf verder onder de naam Xaralyn, clean fire system.
Ruby Fires wordt Xaralyn

Foto: Xaralyn website

Ruby Fires wordt Xaralyn. Het bedrijf uit Broek op Langedijk levert het alternatief voor gashaarden in de vorm van bio ethanol-haarden: een oplossing om in elke ruimte een haard te plaatsen zonder de noodzaak van een rookkanaal.

 

In 1994 richtte Wilfred Kos Ruby Decor op en ontwikkelde een compleet assortiment wandhaarden en schouwen onder de merknaam Ruby Fires, met echt vuur. Om de techniek te verbeteren en veiliger te maken richt Wilfred Kos tevens het bedrijf Clean Fire System op voor het ontwikkelen van duurzame brandsystemen voor haarden zonder rookkanaal.

In 2005 krijgt Clean Fires System het wereldwijde patent op een bio ethanol brander met een keramische steen, de keramische brander. Een systeem dat volgens Kos gebruik maakt van een niet-fossiele brandstof en CO2 neutraal is en hiermee een schoon alternatief biedt voor houtkachels en gashaarden. Daarvoor vindt men het nodig een nieuwe start te maken met een nieuw bedrijf met de naam Xaralyn.

 Links

www.rubyfires.nl
www.xaralyn.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, open haard, kachel, gaskachel, open vuur, verwarming, sfeer, decoratie, warmte, wonen, vuur, bioethanol, bio-ethanol, haard, #rubyfires, #xaralyn

Gerelateerd nieuws
Afval uit paardenhouderij wordt stoel
Meubelontwerper Ruben van Megen lanceert deze zomer een bijzondere stoel. The Cord Connection is gemaakt van touw dat wordt gebruikt om hooi en stro samen te binden.
lees verder
 
Zus Heldense Groep failliet
lees verder
Spoga + Gafa eventprogramma
Spoga + gafa (1-3 september) biedt door themawerelden, lezingen, speciale evenementen en feesten meer dan alleen een vakbeurs. Een selectie uit het evenementprogramma van dit jaar.
lees verder
Trendz Najaar: beleving centraal
Trendz biedt dit najaar meer dan de gelegenheid om inkopen te doen doen. Dankzij de nieuwe Next Level is er van 25-27 augustus meer ruimte voor ontmoeting en inspiratie.
lees verder
 
Kettler weer in problemen
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden