Roep brancheorganisaties om solidariteit

Woensdag 18 maart 2020

Nederlandse brancheorganisaties roepen op tot onderlinge solidariteit en coulance, zo meldt Inretail-directeur Jan Meerman namens Inretail, Modint, ANWR-Garant, CBM, FGHS, FNLS en VIMAGRO.
Roep brancheorganisaties om solidariteit

Inretail deed een actualiteitsonderzoek naar de verwachtingen van retailers over hun omzetverwachtingen, waaruit ondermeer blijkt dat 60% van de retailers maar liefst 60 tot 100% omzetdaling heeft ervaren sinds donderdag 12 maart. De resultaten zijn hier in te zien.

 

In deze onverwachte, uitzonderlijke en ongekende zware tijd door de Cornona (Covid-19) crisis doen bovengenoemde brancheorganisaties daarom een dringend beroep op alle spelers in de diverse schakels in de keten om nu de handen in een te slaan:

'In de huidige situatie is het noodzakelijk om samen de bedrijfskolom te stutten. Samen moeten we erover nadenken hoe wij de problemen en risico’s in de keten kunnen ondervangen, verdelen en compenseren, nu en in de toekomst.

Er is flexibiliteit, wederzijds begrip, visie, verantwoordelijkheid en solidariteit nodig. Alle partijen roepen wij op om het maximale te doen wat binnen ieders individuele mogelijkheid ligt.'

Concreet roept men partijen op tot onderlinge solidariteit en coulance als het gaat om onder andere:
- levertijden en -momenten,
- toepassen van het begrip 'overmacht'
- levering van alternatieve goederen,
- gebruik van boetebeding,
- (gespreide) betalingstermijnen

Dit is nodig om zowel nu, in deze hectische periode, als ook later vanuit een gezonde en sterke keten klanten en eindgebruikers van de gewenste producten te kunnen voorzien.

 Links

www.cbm.nl
www.inretail.nl
www.modint.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, crisis, corona, covid-19, inretail, cbm, modint, #corona, #covid19, #inretail, #modint

Gerelateerd nieuws
Stockholm bed van Richard Lampert
Op vakbeurs IMM presenteerde de Duitse meubelfabrikant Richard Lampert dit jaar het nieuwe Stockholm bed. Dit is gebaseerd op het stapelbare Lönneberga-ontwerp.
lees verder
Data vakbeurs DWI bekend
De data van de najaarsvakbeurs in DWI (De Woonindustrie) waren al bekend, nu zijn ook de data van de voorjaarsbeurs in 2021 reeds vastgelegd.
lees verder
Vierde generatie Mateboer
Bij woningtextielgroothandel Eurogros in Hoogeveen is het weer feest: een nieuwe telg van de familie Mateboer is geboren!
lees verder
 
Ruim miljoen injectie Naduvi
lees verder
Hart van Nicole
In deze tijd van onzekerheid wil Nicole van Toor van Headlam de interieurbranche een hart onder de riem steken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden