Roep brancheorganisaties om solidariteit

Woensdag 18 maart 2020

Nederlandse brancheorganisaties roepen op tot onderlinge solidariteit en coulance, zo meldt Inretail-directeur Jan Meerman namens Inretail, Modint, ANWR-Garant, CBM, FGHS, FNLS en VIMAGRO.
Roep brancheorganisaties om solidariteit

Inretail deed een actualiteitsonderzoek naar de verwachtingen van retailers over hun omzetverwachtingen, waaruit ondermeer blijkt dat 60% van de retailers maar liefst 60 tot 100% omzetdaling heeft ervaren sinds donderdag 12 maart. De resultaten zijn hier in te zien.

 

In deze onverwachte, uitzonderlijke en ongekende zware tijd door de Cornona (Covid-19) crisis doen bovengenoemde brancheorganisaties daarom een dringend beroep op alle spelers in de diverse schakels in de keten om nu de handen in een te slaan:

'In de huidige situatie is het noodzakelijk om samen de bedrijfskolom te stutten. Samen moeten we erover nadenken hoe wij de problemen en risico’s in de keten kunnen ondervangen, verdelen en compenseren, nu en in de toekomst.

Er is flexibiliteit, wederzijds begrip, visie, verantwoordelijkheid en solidariteit nodig. Alle partijen roepen wij op om het maximale te doen wat binnen ieders individuele mogelijkheid ligt.'

Concreet roept men partijen op tot onderlinge solidariteit en coulance als het gaat om onder andere:
- levertijden en -momenten,
- toepassen van het begrip 'overmacht'
- levering van alternatieve goederen,
- gebruik van boetebeding,
- (gespreide) betalingstermijnen

Dit is nodig om zowel nu, in deze hectische periode, als ook later vanuit een gezonde en sterke keten klanten en eindgebruikers van de gewenste producten te kunnen voorzien.

 Links

www.cbm.nl
www.inretail.nl
www.modint.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, crisis, corona, covid-19, inretail, cbm, modint, #corona, #covid19, #inretail, #modint

Gerelateerd nieuws
 
Inspiratie uit de Louis XV periode
lees verder
 
Bece lanceert nieuwe projectcollectie
lees verder
Emma verkocht
Na eerdere aankondiging en goedkeuring van de mededingingsautoriteiten zijn meer dan de helft van de aandelen in de succesvolle matrassenverkoper Emma - The Sleep Company nu overgedragen.
lees verder
Spoga toch uitgesteld
De internationale outdoorbeurs Spoga + gafa zou van 6-8 september 2020 in Keulen worden gehouden. Verrassend genoeg is de beurs nu toch uitgesteld, naar een permanent andere datum!
lees verder
Design Tales in muurafwerking
Design Tales, een agenturenbedrijf voor meubelen en verlichting heeft een bijzondere uitbereiding. Het bedrijf wordt de Nederlandse ambassadeur van St. Leo.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden