Recycling hoofdkussens en dekbedden

Maandag 13 september 2021

Ikea BelgiŽ test een project om dons- en verenvullingen te recycleren. Het initiatief past binnen de bredere duurzaamheidsstrategie van de woonwinkelketen.
Recycling hoofdkussens en dekbedden

Volgens Retaildetail wil Ikea klanten aanmoedigen om oude of ongebruikte kussen en dekbedden, die gevuld zijn met dons of veren, in te leveren bij de retailer, zodat het materiaal gerecycleerd kan worden. Nu belanden deze producten nog al te vaak bij het huisvuil, omdat er geen structureel recyclagesysteem voorhanden is. België test het programma als eerste land gedurende zes maanden uit. Nadien volgt een evaluatie en krijgt het mogelijk een vervolg in andere Europese landen.

 

Deze week is Ikea België effectief gestart met de inzameling van dons en veren. Om klanten extra te motiveren om mee te doen, ontvangen ze gedurende de maand september per ingediend product een kortingbon van 15%, die ze kunnen verzilveren bij hun volgende aankoop van textielproducten.

 

De ingezamelde materialen zullen na een eerste sortering grondig gewassen en gedesinfecteerd worden. Nadien kunnen ze zonder probleem hergebruikt worden en komen ze in het normale productieproces van de winkelketen terecht.

  

Het testproject maakt deel uit van de bredere duurzaamheidsdoelstellingen van Ikea, dat tegen 2030 een 100% circulaire onderneming wil zijn. 'Om dit doel te bereiken, verminderen we ons eigen afval, bieden we diensten aan die helpen om de levensduur van onze producten te verlengen en investeren we zoveel als mogelijk in circulaire producten, gemaakt van gerecycleerde of hernieuwbare materialen,' zegt duurzaamheidsmanager Nathalie Van Edom op de website.Links

www.ikea.nl
www.ikea.be

Tags

nieuws, interieur, interieur, slapen, slaap, bed, dekbedden, hoofdkussens, recycling, duurzaamheid, strategie, terugname, verkoop, circulair, inzameling, #ikea

Gerelateerd nieuws
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
Kartonnen bed
Beter Bed en kartonspecialist Kartent introduceren het Paper Bed. Een kartonnen bed dat comfortabel en duurzaam slapen mogelijk maakt voor een toegankelijke prijs.
lees verder
Nieuwe boxsprings Haarhuis & Jansen
Tijdens de Vakbeurs Slapen, 12-14 en 20-21 september in DWI, introduceert Haarhuis & Jansen een geheel nieuwe boxspringcollectie van het eigen merk, bestaande uit nieuwe bedden en matrassen: Het Body Adaptive System (BAS).
lees verder
Stadswinkel Ikea in Wenen geopend
Ikea heeft al stadswinkels in steden als Parijs en Hamburg, maar hier is nu een duurzame stadswinkel in Wenen bijgekomen.
lees verder
Swiss Sense koopt Deense keten
Het Nederlandse beddenspeciaalzaakketen Swiss Sense koopt de Deense collega DrÝmmeland en gaat daarmee internationaal uitbreiden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden