R+T toont honingraat en horren

Donderdag 26 maart 2020

Van 22-26 februari 2021 vindt de nieuwste editie van R+T plaats in Stuttgart. Op de vakbeurs voor (buiten)zowering, rolluiken en deuren/poorten spelen interne privacy en bescherming tegen de zon een belangrijke rol.
R+T toont honingraat en horren
R+T toont honingraat en horren R+T toont honingraat en horren

Volgens R+T-organisator Landesmesse Stuttgart vertoont de branche voor interne privacy en zonwering over het algemeen een positieve trend. Eén van de populairste producten is volgens de organisator de energiebesparende jaloezieën met honingraat.

 

Honingraatgordijnen bieden volgens Andreas Kopetschny, directeur van fabrikant MHZ bescherming tegen de zon, privacy, bescherming tegen verblinding, energiebesparing en betere ruimteakoestiek. De raamdecoratie bevat honingraatvormige holle ruimtes die isolerend werken, volgens het bedrijf verbeteren ze daarnaast de akoestiek tot met 45%. De collectie Duette honingraatgordijnen van MHZ (foto 1 en 2) bestaat uit 200 stoffen.

 

Naast de reguliere zonwering is insectenwering een andere omzetstijger. Voor alle soorten ramen en deuren zijn tegenwoordig bijpassende horren beschikbaar. De gebruikte stoffen zorgen over het algemeen voor een duidelijk en onbelemmerd zicht op de buitenwereld en gaan extreem lang mee.

 

Volgens de directeur van de Duitse horrenfabrikant Neher geldt dit in ieder geval voor de Transpatec stof (foto 3). De draden van deze stof zijn extreem dun en toch erg sterk en weersbestendig. De laatste komt door de toevoeging van FX6. Dit maakt de superfijne hightech vezels extreem robuust en resistent. Hierdoor kan de stof ook gebruikt worden in rolgordijnen. Tot dusver reinigde de stof zichzelf in de regen, maar was handmatige schoonmaak nodig als deze uitbleef. De nieuwe coating filtert volgens Neher het grootste deel van de stof- en vuildeeltjes. Zij blijven echter niet hangen, maar worden door elk briesje weer uit de stof geblazen. Regen is dus niet meer noodzakelijk.

 

Zonwering, raamdecoratie en insectenwering, het is allemaal te vinden op R+T, van 22-26 februari 2021 in Stuttgart.Links

www.messe-stuttgart.de
www.messe-stuttgart.de/r-t/
www.mhz.lu
www.neher.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, zonwering, duettes, insectenwering, horren, markies, scherm, doek, rolluik, terras, terrasoverkapping, screen, binnenklimaat, beheersing, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, #rtexpo, #rt2021, #landesmesse, #mhz, #neher

Gerelateerd nieuws
 
Bece lanceert nieuwe projectcollectie
lees verder
Design Tales in muurafwerking
Design Tales, een agenturenbedrijf voor meubelen en verlichting heeft een bijzondere uitbereiding. Het bedrijf wordt de Nederlandse ambassadeur van St. Leo.
lees verder
Nieuwe wandlijm Uzin
Uzin introduceert UZIN KE 68 T. Deze 1-k hybridelijm is bedoeld om zwaardere bedekkingen zoals duo-planken, parket en harde soorten kunststof watervast aan de wand te bevestigen.
lees verder
Wonenbeurs gaat digitaal
De VT Wonen & Designbeurs gaat dit jaar niet door in fysieke vorm, maar wordt gedurende de gehele maand oktober digitaal gehouden. De Let's get digital editie!
lees verder
Welten By Eve
Pascal Welten is vanaf vandaag aan de slag gegaan bij de het verlichtingslabel By Eve uit Schilde.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden