Qazqa groeit op DWI

Donderdag 31 januari 2019

In Emerce een interview met Lampenlicht dat het afgelopen decennium flink groeide. Met een stevige ambitie naar meer. Ook in fysieke winkels.
Qazqa groeit op DWI

Erik Jansen startte elf jaar geleden QLF Brands (Qazqa Lampenlicht Fitting) en met Lampenlicht.nl. Zijn opa had een lampenfabriek, zijn vader een lampenwinkel. Maar Erik wilde zelfstandig online lampen verkopen, ook internationaal. De webshop Lampenlicht is nu actief in elf Europese landen, overal met een lokale vertaling. In Spanje heet het bijvoorbeeld Lamparayluz.es.

De klanttevredenheid is hoog, maar de retentie vrij laag. De consument is qua lampen namelijk niet merkbewust. Er wordt dan ook geen aandacht besteed aan het laden van het eigen verlichtingsmerk Qazqa op de consumentenmarkt, maar wel in de B2B-markt. De fysieke winkel is een belangrijk marketingkanaal. Lampenlicht heeft er inmiddels zelf drie: twee outlets in Breda (eerste in 2014 geopend) en Zaandam en een winkel in Eindhoven. Uit onderzoek door GfK blijkt dat in 2022 80% van de klanten nog altijd een fysieke winkel zal bezoeken.


Het merk Qazqa, dat inmiddels 90% van de verkochte lampen voor z'n rekening neemt, wordt eveneens door andere webshops en winkels verkocht. Qazqa is daarvoor dan ook met een showroom gevestigd in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein. Deze is elke maandag of op afspraak te bezoeken en natuurlijk ook op de komende Vakbeurs van 10-13 februari.

CMO Ard Huisert is samen met een team van zo'n vijftien medewerkers verantwoordelijk voor de marketing, business intelligence en IT. Het doel is om de komende vier jaar naar € 55 miljoen omzet toe te groeien. Vorig jaar was dat € 18 miljoen, dit jaar komt het naar verwachting uit op zo’n € 22 miljoen.

Vijf jaar geleden werd onder de paraplu van QLF Brands naast Qazqa en Lampenlicht nog een derde tak, Fitting, opgericht om kleinere webshops te laten profiteren van hun expertise. Verlichting kopen moet simpel zijn: in maximaal drie clicks.

Het hele artikel over Lampenlicht is hier te lezen.

 Links

www.dewoonindustrie.nl
www.lampenlicht.nl
www.qazqa.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, meubel, verlichting, licht, lamp, verlichting, armatuur, decoratie accessoire, home & living, slapen, slaap, slapen, slaapkamer, dekbed, deken, bedtextiel, bedmode, overtrek, bed, boxspring, beurs, trade mart, inkoopcentrum, marketday, show, showroom, vakhandel, #droomindustrie, #woonindustrie, #dewoonindustrie, #dwi, #slapenafdeling, #qazqa, #lampenlicht, #vakbeurs

Gerelateerd nieuws
DC Opalic van Halo Design
Het Deense verlichtingsmerk Halo Design zet de nieuwe collectie DC Opalic in de schijnwerpers.
lees verder
Senzadelli nieuws op DWI
Meubelfabrikant Senzadelli, bracht afgelopen Vakbeurs in DWI (De Woonindustrie) nieuws. Ook te zien aankomende maandag 7 oktober op de MarketdayXL.
lees verder
 
Start ETC Design Experience
lees verder
Restaurant ETC geopend
Na een zomer vol werkzaamheden was het op 23 september tijd voor de opening van het nieuw restaurant van het ETC Design Center Europe. De feestelijkheden vormden de afsluiting van de eerste vakdag.
lees verder
DWI-Marketdays & Spotlight
Na de DWI-Najaarsvakbeurs en Dutch Design Dock begin september, is er vandaag (16 september) weer de Maandag Marketday Ún de laatste dag van decoratiebeurs Spotlight.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden