Pantone kleur van 2023

Woensdag 07 december 2022

December is de maand van feestdagen én van Pantone’s kleur van het jaar. Al sinds 2000 geeft Pantone aan welke kleur we meer zullen gaan zien. In 2023 is dit Viva Magenta 18-1750.
Pantone kleur van 2023
Pantone kleur van 2023 Pantone kleur van 2023

Vorig jaar had Pantone Very Peri uitgeroepen tot de kleur van 2022. Dat was heel anders dan de kleur - of liever gezegd kleurencombinatie - van voorganger Ultimate Gray en Illuminating van 2021. De 2023-kleur Viva Magenta zit dichter bij de nu uitlopende Very Peri.

 

Deze Viva Magenta is een tint uit de rode familie die volgens Pantone staat voor levendigheid en kracht. Viva Magenta is, zo zegt de kleurspecialist, 'een nieuw geanimeerd rood dat experimenteren en zelfexpressie aanmoedigt zonder terughoudendheid, een opwindende en grenzeloze tint die zich manifesteert als een opvallend statement. Pantone 18-1750 Viva Magenta verwelkomt iedereen en iedereen met dezelfde levensvreugde en rebelse geest. Het is een kleur die gedurfd is, vol humor en inclusief voor iedereen.'

 

Pantone 18-1750 Viva Magenta is geïnspireerd door het rood van cochenille, een van de kostbaarste kleurstoffen die behoren tot de natuurlijke kleurstoffamilie en een van de sterkste en helderste die de wereld ooit heeft gekend. Om de nieuwe trendkleur actief in interieurtextiel te gebruiken is een samenwerking tussen de Amerikaanse stoffenfabrikant Ultrafabrics en Pantone ontstaan.

 

Ultrafabrics biedt in eerste instantie een selectie kleurstalen die aansluiten bij Viva Magenta en dienen als inspiratiebron de interieurspecialist. Ultrafabrics zal in 2023 ook speciale editiekleuren lanceren die zijn geïnspireerd op de trendkleur.Links

www.pantone.com
www.ultrafabricsinc.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, kleur, colon, kleurencombinatie, styling, interieurstyling, interieuradvies, kleuradvies, rood, Viva Magenta 18-1750, Pantone, #coloroftheyear, #pantone, #kleurvanhetjaar2023, #vivamagenta, #ultrafabrics

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
Groei Intergamma
Intergamma rapporteert een omzetgroei over 2022 en maakt nieuwe benoemingen bekend in de raad van commissarissen.
lees verder
Banenwinkel is geopend
Op 1 juni is de eerste banenwinkel geopend in de binnenstad van Inretail, als onderdeel van een uitgebreide campagne voor nieuw personeel.
lees verder
Binnen en buiten ergonomisch zitten
Plank is een Italiaanse designmeubelfabrikant met een passie voor intensief onderzoek naar industriële productietechnologie. Dit jaar introduceert het merk onder meer de stoel Velit.
lees verder
Vernieuwde Powerview
Luxaflex vernieuwt het smarthome-systeem Powerview Automation voor nog slimmere gordijnen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden