Opschorting voor Recor

Woensdag 27 mei 2020

Recor zit in grote problemen. Vorige week maandag is er door de Rechtbank in Antwerpen opschorting verleend aan de Limburgse meubelfabrikant uit Hasselt.
Opschorting voor Recor

Meubelfabrikant Recor produceert op vier Europese locaties eetkamer- en zitmeubelen en bedden. De Recor Group, opgericht in 1949 en sinds december 2018 onder leiding van ceo Peter Sarasyn (foto; Linkedin), bestaat uit Recor Home, Recor Originals, Recor Bedding, Sofabed en de projecttak Sareze. Het bedrijf exporteert naar meer dan 50 landen heeft meer dan 600 werknemers in dienst.

 

Recor heeft op op 27 april een verzoekschrift ingediend bij de Ondernemingsrechtbank om bescherming te krijgen ten aanzien van haar schuldeisers met als doel om in alle rust een herstelplan uit te werken.

 

Dit verzoek is nu goedgekeurd door de rechtbank. Recor krijgt vier maanden de tijd om een oplossing uit te werken en een doorstart te maken. Over de inhoud van het plan kan het bedrijf voorlopig nog niets zeggen, behalve dat het de ambitie is om een oplossing te zoeken binnen de Recor Group. De WCO procedure geldt enkel voor Recor nv (hoofdzetel Hasselt), niet voor Recor Bedding nv (hoofdzetel Genk), Sofabed of andere vennootschappen van de meubelgroep.

Zo'n gerechtelijke reorganisatie is vaak geen goed nieuws want als deze wordt verleend aan een ondernemer kan deze tijdelijk haar schulden niet kan betalen of zijn er moeilijkheden, waardoor het voortzetten van de onderneming bedreigd wordt. En dat leidt niet zelden tot het neerleggen van de boeken. Laten we hopen dat de groep inderdaad oplossingen vindt om deze moeilijke tijd te doorstaan.

 

N.B. Deze tekst is op 29 mei ter verdere duiding iets aangepast.Links

www.recor.be
www.recor-group.com
www.sofa-bed-company.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, meubel, kindermeubel, bed, slaap, slapen, ledikant, boxspring, fauteuil, bank, zitmeubel, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, opschorting, surseance, failliet, bankroet, faling, boeken neerleggen, #recor, #recorgroup, #sofabedcompany, #sofabed

Gerelateerd nieuws
 
Arli overgenomen
lees verder
 
Twee keer zoet bij Essenza
lees verder
 
Inspiratie uit de Louis XV periode
lees verder
Orgatec 2020 ook gecanceld
Ook de biŽnnale projectinrichtingsbeurs Orgatec in Keulen heeft de editie van 2020, die van 27-31 oktober 2020 gepland was, opgeschort.
lees verder
Emma verkocht
Na eerdere aankondiging en goedkeuring van de mededingingsautoriteiten zijn meer dan de helft van de aandelen in de succesvolle matrassenverkoper Emma - The Sleep Company nu overgedragen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden