Hennepkarpetten

Woensdag 27 mei 2020

Hennep is een natuurlijke vezel die al sinds de oudheid in de textielwereld wordt gebruikt. Indikon maakt er karpetten van onder het label Carpet Edition.
Hennepkarpetten
Hennepkarpetten Hennepkarpetten Hennepkarpetten Hennepkarpetten

De Hemp collections vallen onder het Carpet Edition-label van de Italiaanse fabrikant en distributeur Indikon. Dit bedrijf, in 2005 opgericht door Gianni Erba en zijn zoon Carlo, maakt niet alleen gebruik van traditionele technieken bij de productie van de karpetten, maar vindt ook ecologische duurzaamheid en welzijn belangrijk.

Dat geldt voor karpetten gemaakt van hennep. Dankzij hennep zijn de karpetten sterk, duurzaam, hypoallergeen en bestand tegen schimmels en mijten. Deze eigenschappen maken het perfect voor huishoudelijk gebruik. Deze natuurlijke vezel heeft een zeer lage impact op het milieu en is ademend.

Er zijn er twee collecties: Hemp Loop en Hemp Straw, samengesteld uit 80% hennep en 20% katoen. Beide zijn met de hand geknoopt door Indiase ambachtslieden. De Hemp Loop collectie heeft langer en bouclé garen in warme kleurtinten in bruin, rood en natuurlijk (foto 1 + 2). De Hemp Straw tapijten zijn verkrijgbaar in taupe, olijf, grijs en een originele jeanskleur.

De Hemp Sumak (foto 3) collectie dankt zijn naam aan de gelijknamige productietechniek, ook gebruikt voor de Hemp Floral lijn (foto 4). Deze karpetten van hennep en katoen worden handmatig geweven met een shuttle en gefixeerd met een kam die ze slaat en verdicht. Daarnaast worden de inslagen verdraaid naar de ketting, wat een speciaal reliëfeffect oplevert. In Hemp Sumak-karpetten wordt het typische gevlochten decor benadrukt, versterkt door de neutrale kleuren, terwijl de Hemp Floral-karpetten in bruin of blauw bloemmotieven tonen.Links

www.carpetedition.com
www.indikon.it

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, huisshow, beurs, show, tentoonstelling, event, evenement, meubel, vloer, vloerbedekking, vloerkleden, kleed, karpet, indoor, outdoor, #carpetedition, #indikon

Gerelateerd nieuws
Onvrede over Mohawk
Filip Balcaen, bestuurder en een grote aandeelhouder van Mohawk, breekt met het Amerikaanse vloerenconcern. Mohawk is het moederbedrijf van Unilin, IVC en Spano.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
 
Nieuwe entreematten
lees verder
Blokker verkoopt Casa
De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
lees verder
 
Brand bij Willard
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden