Hennepkarpetten

Woensdag 27 mei 2020

Hennep is een natuurlijke vezel die al sinds de oudheid in de textielwereld wordt gebruikt. Indikon maakt er karpetten van onder het label Carpet Edition.
Hennepkarpetten
Hennepkarpetten Hennepkarpetten Hennepkarpetten Hennepkarpetten

De Hemp collections vallen onder het Carpet Edition-label van de Italiaanse fabrikant en distributeur Indikon. Dit bedrijf, in 2005 opgericht door Gianni Erba en zijn zoon Carlo, maakt niet alleen gebruik van traditionele technieken bij de productie van de karpetten, maar vindt ook ecologische duurzaamheid en welzijn belangrijk.

Dat geldt voor karpetten gemaakt van hennep. Dankzij hennep zijn de karpetten sterk, duurzaam, hypoallergeen en bestand tegen schimmels en mijten. Deze eigenschappen maken het perfect voor huishoudelijk gebruik. Deze natuurlijke vezel heeft een zeer lage impact op het milieu en is ademend.

Er zijn er twee collecties: Hemp Loop en Hemp Straw, samengesteld uit 80% hennep en 20% katoen. Beide zijn met de hand geknoopt door Indiase ambachtslieden. De Hemp Loop collectie heeft langer en bouclé garen in warme kleurtinten in bruin, rood en natuurlijk (foto 1 + 2). De Hemp Straw tapijten zijn verkrijgbaar in taupe, olijf, grijs en een originele jeanskleur.

De Hemp Sumak (foto 3) collectie dankt zijn naam aan de gelijknamige productietechniek, ook gebruikt voor de Hemp Floral lijn (foto 4). Deze karpetten van hennep en katoen worden handmatig geweven met een shuttle en gefixeerd met een kam die ze slaat en verdicht. Daarnaast worden de inslagen verdraaid naar de ketting, wat een speciaal reliëfeffect oplevert. In Hemp Sumak-karpetten wordt het typische gevlochten decor benadrukt, versterkt door de neutrale kleuren, terwijl de Hemp Floral-karpetten in bruin of blauw bloemmotieven tonen.Links

www.carpetedition.com
www.indikon.it

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, huisshow, beurs, show, tentoonstelling, event, evenement, meubel, vloer, vloerbedekking, vloerkleden, kleed, karpet, indoor, outdoor, #carpetedition, #indikon

Gerelateerd nieuws
Nieuwe Vice President Aspecta
Lvt-fabrikant Aspecta Flooring uit Oud Gastel heeft een nieuwe commerciŽle man aangenomen afkomstig van de Portugese Amorim Group.
lees verder
Orgatec 2020 ook gecanceld
Ook de biŽnnale projectinrichtingsbeurs Orgatec in Keulen heeft de editie van 2020, die van 27-31 oktober 2020 gepland was, opgeschort.
lees verder
Visgraat laminaat bij Heditex
Binnenkort presenteert groothandel Heditex uit Vlaardingen nieuws in de Meister collectie: visgraat laminaat!
lees verder
Nieuwe wandlijm Uzin
Uzin introduceert UZIN KE 68 T. Deze 1-k hybridelijm is bedoeld om zwaardere bedekkingen zoals duo-planken, parket en harde soorten kunststof watervast aan de wand te bevestigen.
lees verder
Wonenbeurs gaat digitaal
De VT Wonen & Designbeurs gaat dit jaar niet door in fysieke vorm, maar wordt gedurende de gehele maand oktober digitaal gehouden. De Let's get digital editie!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden