Opnieuw sterfgeval Himolla

Zaterdag 18 juli 2020

Vorig jaar overleed Thomas Friedrich, op jonge leeftijd. Nu is de meubelfabrikant opnieuw getroffen door de te vroege dood van een bekende ex-werknemer.
Opnieuw sterfgeval Himolla

Vorig jaar overleed al de managing director van de Himolla Group, Thomas Friedrich, op 49-jarige leeftijd na een korte, ernstige ziekte. Eergisteren, donderdag 16 juli, stierf Karl Sommermeyer (foto; Facebook Himolla) op 71 jarige leeftijd na een ernstige ziekte.

Volgens Möbelmarkt had Sommermeyer een duidelijke mening en stond hij bekend om zijn luide stem als het ging om de verdere ontwikkeling van de meubelbranche,
waarbij hij altijd pleitte voor een intensieve dialoog tussen industrie en handel.

Karl Sommermeyer trad hij in 1976 in dienst bij Welle Möbel in Paderborn en werkte later bij Leicht Küchen en bij Rolf Benz in Nagold. Vanaf 1983 werd hij Karl algemeen directeur voor marketing en verkoop van de Welle Möbel, waarvan hij tot het definitieve faillissement eind 2018 mede-eigenaar van was. In 1996 kwam hij naar Himolla in Taufkirchen om een dreigend faillissement te voorkomen en het bedrijf tot ontwikkelen tot een belangrijke leverancier van gestoffeerde meubels, met 3.400 werknemers in heel Europa. Karl Sommermeyer was sinds 1999 partner van Himolla, en verliet eind 2018 de Beierse meubelgigant.
Links

www.himolla.com
www.rolf-benz.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, project, banken, fauteuils, stoelen, overleden, overlijden, gestorven, dood, afscheid, personalia, persoonlijkheid, in memoriam, #himolla, #rolfbenz, #wellemoebel

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe directeur Ronald Schmitt
lees verder
Showup voorjaar vervalt
De voorjaarseditie editie van Showup was al verplaatst naar maart, maar de allesverwoestende corona-crisis haalt ook alweer een streep door deze editie.
lees verder
 
Vijf nieuwe banken voor Ginger
lees verder
Digitaal platform
Euretco Wonen biedt haar leden een digitaal platform voor lokale vindbaarheid om zo de lokale positie te versterken.
lees verder
Vrees voor faillissementen en ontslagen
Uit een flitspeiling onder leden heeft Inretail geconstateerd dat veel ondernemers snel moeten gaan afslanken en er paniek aan het ontstaan is. Inretail vraagt kabinet dan ook om de juiste maatregelen te nemen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden