Ontwerpwedstrijd 2019 Joke Veeze Foundation

Woensdag 13 november 2019

De Joke Veeze Foundation, vernoemd naar de directeur van de Akademie Vogue (1945-2013), organiseert voor de vijfde keer een wedstrijd voor nieuw creatief talent.
Ontwerpwedstrijd 2019 Joke Veeze Foundation

Foto: Mellisa de Nijs Interior

 

De ontwerpwedstrijd van de Joke Veeze Foundation is dit jaar gericht op dessins, omdat hier volgens de stichting grote internationale aandacht voor is in de mode- en interieurbranche. Deelnemers aan de wedstrijd kunnen 1 tot 3 ontwerpen inzenden. Het dessin mag gebruikt worden op kledingstoffen, sjaals, meubelstoffen, wand- en vloerkleden, behang of pakpapier.

 

De wedstrijd is gericht op jonge, startende ontwerpers en studenten van vakscholen, hogescholen en kunst- en modeacademies. Deelnemers mogen niet ouder zijn dan 28 jaar en de ontwerper mag maximaal drie jaar geleden een opleiding hebben afgesloten.

 

De uiterlijke inzenddatum is 28 februari 2020. De Joke Veeze Award 2019 wordt in april 2020 uitgereikt. Aan de award is een eerste prijs van € 3.000 verbonden. De tweede prijs bedraagt € 1.000 en de derde prijs € 500. De genomineerde inzendingen zullen op een expositie in Amsterdam te zien zijn. De jury bestaat uit: Frans Ankoné (stylist en vormgever), Kim Schipperheijn (ontwerper bij Vlisco), Edward van Vliet (ontwerper en creative director bij Leolux) en Martijn Nekoui (oprichter en directeur van MOAM).

 Links

www.akademievogue.nl
www.jokeveezefoundation.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, vak, ambacht, vakopleiding, afstuderen, expositie, stoffeerder, woning, woningstoffeerder, projectstoffeerder, woninginrichting, meubelmaken, meubelmaker, meubelstofferen, meubelstoffeerder, textiel, ontwerp, ontwerpwedstrijd, print, printtechniek, dessin, stof, #hmc, #hmcollege, #akademievogue, #jokeveezefoundation

Gerelateerd nieuws
Effen in spotlicht bij Artex
Artex heeft een passie voor uniís. De kleuren van de stoffenfabrikant worden in de verfkeuken van het bedrijf gemaakt. Een samenspel tussen ontwerpers en verfkeukenspecialisten.
lees verder
Issabella-Interiors op zolder
Issabella-Interiors verhuist per september naar voormalig klooster MariŽnhof. De interior designer betrekt hiermee de grootste restaureerde zolder van Amersfoort.
lees verder
Avery Dennison verdeelt Squid
Het decoratieve plakfolie Squid, van Lampe Textiles, wordt vanaf september exclusief aan de grafische industrie verdeeld door Avery Dennison.
lees verder
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder
 
Interieuromzet corona-Q2 prima
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden