Kinnevik stapt uit Westwing

Woensdag 13 november 2019

Kinnevik, de grootste aandeelhouder in Westwing, heeft al zijn aandelen verkocht. Rocket Internet is nu weer de grootste aandeelhouder
Kinnevik stapt uit Westwing

Dat het niet goed gaat met online-interieurwinkel Westwing was al langer bekend. In mei liet het weten dat de omzet het eerste kwartaal daalde. Dit bericht kwam krap twee maanden na het jaarverslag van het eerste winstgevende jaar 2018. Daarom stelde de online interieurshop zijn winstverwachting in september alweer naar beneden bij, zo meldt Exciting Commerce.

De Zweedse investeeerder Kinnevik verkocht al eerder een belangrijk deel van z'n aandelen en is er nu dus geheel uitgestapt. Rocket Internet volgde in mei van dit jaar nog dat voorbeeld - het behield nog 0,38% van de aandelen - maar kocht na de winstwaarschuwing in september juist weer extra aandelen en is inmiddels met bijna 12% weer de grootste aandeelhouder geworden.

Naschrfit 19-11-2019: Inmiddels heeft Rocket Internet opnieuw aandelen bijgekocht en inmiddels zou het percentage aandelen al 24% bedragen, zo bericht Emerce. Eerder dit jaar besloot Rocket Internet juist om zijn aandelen in de Europees werkende winkel Westwing af te bouwen. De andere meubelwinkel in het portfolio van Rocket is Home24.

 Links

www.home24.nl
www.rocket-internet.com
www.westwing.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, woninginrichter, retail, etail, winkel, online, meubelen, accessoires, decoratie, economie. meubel, meubelwinkel, e-commerce, internet, woonwinkel, online, webwinkel, webshop, #home24, #westwing, #rocketinternet, #kinnevik

Gerelateerd nieuws
 
Nieuws van Johanson Design
lees verder
Rapport Meubelzaken verschenen
In het Marketingrapport Meubelzaken 2020 staan de resultaten van een onderzoek onder meubelspeciaalzaken in Nederland. Hierin geeft Markdata.nl een overzicht van de ontwikkelingen in de meubeldetailhandel in Nederland.
lees verder
 
Folclore colori
lees verder
Nieuwe topman Riviera Maison
Edo Beukema is begin juni aangesteld als managing director van Rivičra Maison. In deze rol zal hij naast ceo Henk Teunissen verder werken aan de groei en de transformatie naar een omnichannel organisatie.
lees verder
Van Manen failliet
Een van de interieurzaken in het Van Manen Woonthema Centrum op de Willem Dreeslaan 2 in Barneveld is afgelopen vrijdag failliet verklaard.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden