Kinnevik stapt uit Westwing

Woensdag 13 november 2019

Kinnevik, de grootste aandeelhouder in Westwing, heeft al zijn aandelen verkocht. Rocket Internet is nu weer de grootste aandeelhouder
Kinnevik stapt uit Westwing

Dat het niet goed gaat met online-interieurwinkel Westwing was al langer bekend. In mei liet het weten dat de omzet het eerste kwartaal daalde. Dit bericht kwam krap twee maanden na het jaarverslag van het eerste winstgevende jaar 2018. Daarom stelde de online interieurshop zijn winstverwachting in september alweer naar beneden bij, zo meldt Exciting Commerce.

De Zweedse investeeerder Kinnevik verkocht al eerder een belangrijk deel van z'n aandelen en is er nu dus geheel uitgestapt. Rocket Internet volgde in mei van dit jaar nog dat voorbeeld - het behield nog 0,38% van de aandelen - maar kocht na de winstwaarschuwing in september juist weer extra aandelen en is inmiddels met bijna 12% weer de grootste aandeelhouder geworden.

Naschrfit 19-11-2019: Inmiddels heeft Rocket Internet opnieuw aandelen bijgekocht en inmiddels zou het percentage aandelen al 24% bedragen, zo bericht Emerce. Eerder dit jaar besloot Rocket Internet juist om zijn aandelen in de Europees werkende winkel Westwing af te bouwen. De andere meubelwinkel in het portfolio van Rocket is Home24.

 Links

www.home24.nl
www.rocket-internet.com
www.westwing.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, woninginrichter, retail, etail, winkel, online, meubelen, accessoires, decoratie, economie. meubel, meubelwinkel, e-commerce, internet, woonwinkel, online, webwinkel, webshop, #home24, #westwing, #rocketinternet, #kinnevik

Gerelateerd nieuws
IMM Cologne succesvol
Zondag 19 januari eindigde de IMM Cologne. In totaal kwamen er ruim 128.000 bezoekers (inclusief schatting voor de laatste dag) naar de beurs, waarvan circa de helft van buiten Duitsland.
lees verder
Nieuwe meubelwebshop Woonq
Jamani, het fusiebedrijf achter onder meer Dekbed-Discounter, heeft een nieuwe online meubelwinkel geopend: Woonq.
lees verder
Martin Visser in Centraal Museum
Vanaf 14 maart staat de Nederlandse vormgever Martin Visser (1922-2009) centraal in het Centraal Museum in Utrecht. Het is in 2020 zestig jaar geleden dat Visser zijn beroemde slaapbank ontwierp.
lees verder
Nostalgisch Zuiver
Interieurbedrijf Zuiver toonde op vakbeurs IMM zijn nieuwe lente/zomer collectie. Ook het Zuiver merk Dutchbone introduceert dit voorjaar verschillende noviteiten.
lees verder
Winnaars Pure Talent Contest IMM
De prijswinnaars van de 17e Pure Talents Contest, 's werelds meest gerenommeerde internationale wedstrijd voor ontwerpers die nog studeren of net hun opleiding hebben afgerond, zijn bekend. Op IMM waren de ontwerpen te zien en werden de prijzen uitgereikt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden