Kinnevik stapt uit Westwing

Woensdag 13 november 2019

Kinnevik, de grootste aandeelhouder in Westwing, heeft al zijn aandelen verkocht. Rocket Internet is nu weer de grootste aandeelhouder
Kinnevik stapt uit Westwing

Dat het niet goed gaat met online-interieurwinkel Westwing was al langer bekend. In mei liet het weten dat de omzet het eerste kwartaal daalde. Dit bericht kwam krap twee maanden na het jaarverslag van het eerste winstgevende jaar 2018. Daarom stelde de online interieurshop zijn winstverwachting in september alweer naar beneden bij, zo meldt Exciting Commerce.

De Zweedse investeeerder Kinnevik verkocht al eerder een belangrijk deel van z'n aandelen en is er nu dus geheel uitgestapt. Rocket Internet volgde in mei van dit jaar nog dat voorbeeld - het behield nog 0,38% van de aandelen - maar kocht na de winstwaarschuwing in september juist weer extra aandelen en is inmiddels met bijna 12% weer de grootste aandeelhouder geworden.

Naschrfit 19-11-2019: Inmiddels heeft Rocket Internet opnieuw aandelen bijgekocht en inmiddels zou het percentage aandelen al 24% bedragen, zo bericht Emerce. Eerder dit jaar besloot Rocket Internet juist om zijn aandelen in de Europees werkende winkel Westwing af te bouwen. De andere meubelwinkel in het portfolio van Rocket is Home24.

 Links

www.home24.nl
www.rocket-internet.com
www.westwing.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, woninginrichter, retail, etail, winkel, online, meubelen, accessoires, decoratie, economie. meubel, meubelwinkel, e-commerce, internet, woonwinkel, online, webwinkel, webshop, #home24, #westwing, #rocketinternet, #kinnevik

Gerelateerd nieuws
Studenten KW1C op Milaan Designweek
Ontwerp een product dat duurzaam en interactief is, met als thema Social design: de opdracht voor de designwedstrijd voor studenten van Meubeldesign en Human Technology van het Koning Willem I College. De winnaars exposeren op de Milaan Designweek 2020.
lees verder
Trendz meer voor bloemist
De komende voorjaarseditie van de decoratiebeurs Trendz gaat zich meer richten op het bloemen/planten/tuincentra-segment.
lees verder
Merkintroductie J. Marshall by Vispring
In het voorjaar werd het Canadese Marshall Bedding, net als Vispring, onderdeel van de Flex Group. Ter nagedachtenis van de 120e verjaardag van de uitvinding van de pocketveren matras door de Britse ingenieur James Marshall in Canada, lanceert de Flex Group het nieuwe merk J. Marshall by Vispring.
lees verder
Interieuromzet Q3 weer uitstekend
De Nederlandse detailhandel heeft in het derde kwartaal van 2019 3,7% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. En opnieuw doet de interieurbranche het veel beter.
lees verder
 
Object laatste keer in Haka
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden