Nominaties Pure Talents Contest 2021

Woensdag 23 december 2020

Er komt in 2021 geen fysieke versie van vakbeurs IMM en LivingKitchen. Organisator Koelnmesse gaat echter door met de Pure Talents Contest voor jonge ontwerpers. Uit 862 inzendingen uit 59 landen zijn nu 26 genomineerden gekozen.
Nominaties Pure Talents Contest 2021
Nominaties Pure Talents Contest 2021 Nominaties Pure Talents Contest 2021

Normaal gesproken worden de 20 (of 26 in een LivingKitchen jaar) genomineerde ontwerpen door de ontwerpers gepresenteerd tijdens IMM en LivingKitchen. In 2021 is dit helaas niet fysiek mogelijk. In plaats daarvan vindt de tentoonstelling digitaal plaats. Dit is volgens organisator Koelnmesse zeer belangrijk. Het is nu voor jonge ontwerpers nu moeilijk om producenten te ontmoeten. Veel bedrijven spelen op safe en huren gevestigde ontwerpers in en zijn niet afhankelijk van jong talent. Door de wedstrijd kunnen ontwerpers zichzelf toch in de schijnwerpers zetten.

 

De 862 productinzendingen komen 59 landen, net iets meer van vrouwen dan van mannen. Dit jaar bestaat de jury uit de ontwerper Eva Marguerre (Studio Besau-Marguerre) uit Hamburg, Jennifer Reaves, de algemeen directeur van de internationale designbeurs blickfang, de ontwerper Sebastian Herkner uit Offenbach en Norbert Ruf, creatief directeur en algemeen directeur Thonet GmbH.

 

De jury was onder de indruk van de creativiteit van de ontwerpers. Zo was de verlichtingssector volgens de jury dit jaar erg sterk. De als boekensteun ontworpen Elina-lamp (foto 1), ontworpen door Dirk Vosding, onthult zijn werkelijke doel pas op het tweede gezicht. De twee helften van de Twin lampenkap serie (foto 2) van Albane Hundevad, die eenvoudig over de lamphouders geklikt kunnen worden, maken het mogelijk om de lichtsfeer snel en eenvoudig aan te passen aan het betreffende gebruik. 

 

Onder de 26 genomineerde producten waren er weer enkele stoelen te vinden, zoals de Olivia stoel (foto 3) van de Finse ontwerper Tatu Laakso. Zijn onderzoek naar de balans tussen lichtheid, stabiliteit en ergonomie in gevormd multiplex resulteerde in een lichte maar stabiele structuur zonder afbreuk te doen aan de ergonomie. De ontwerper, afgestudeerd aan de ECAL/Ecole cantonal d'art de Lausanne (CH), kreeg het idee van Elie Fazel voor de TLV's Chair van aluminium voor multifunctioneel gebruik in openbare ruimtes in Tel Aviv.

 

De winnaars worden in februari bekend gemaakt. De genomineerde ontwerpers, hun ingezonden ontwerpen inclusief uitleg van de respectievelijke creatieprocessen kunnen hier worden bekeken.Links

www.imm-cologne.de/events/pure-talents-contest/
www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.pure.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, ontwerp, talent, afgelast, covid19, coronacrisis, corona, pandemie, #imm, #imm21, #imm22, #imm2022 #imm2021, #immcologne, #dashaus, #IMM@home, #Puretalents, #Puretalents2021

Gerelateerd nieuws
 
Sfeer in Arnhem
lees verder
Winnaars van het NKWP
Tijdens de laatste dag van de vakbeurs Incoda zijn de nieuwe kampioenen van het NK Woning- en Projectstofferen (NKWP) bekend gemaakt. Bij de junioren ging de eerste prijs naar Kay Winters, bij de senioren won Anco Rijstenbil voor de derde keer op rij.
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
 
Samenwerking interieurarchitecten
lees verder
Oskar doet Prandina in Belux
Studio Oskar is recent de exclusieve agent voor Prandina in België en Luxemburg geworden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden