Nominaties Pure Talents Contest 2021

Woensdag 23 december 2020

Er komt in 2021 geen fysieke versie van vakbeurs IMM en LivingKitchen. Organisator Koelnmesse gaat echter door met de Pure Talents Contest voor jonge ontwerpers. Uit 862 inzendingen uit 59 landen zijn nu 26 genomineerden gekozen.
Nominaties Pure Talents Contest 2021
Nominaties Pure Talents Contest 2021 Nominaties Pure Talents Contest 2021

Normaal gesproken worden de 20 (of 26 in een LivingKitchen jaar) genomineerde ontwerpen door de ontwerpers gepresenteerd tijdens IMM en LivingKitchen. In 2021 is dit helaas niet fysiek mogelijk. In plaats daarvan vindt de tentoonstelling digitaal plaats. Dit is volgens organisator Koelnmesse zeer belangrijk. Het is nu voor jonge ontwerpers nu moeilijk om producenten te ontmoeten. Veel bedrijven spelen op safe en huren gevestigde ontwerpers in en zijn niet afhankelijk van jong talent. Door de wedstrijd kunnen ontwerpers zichzelf toch in de schijnwerpers zetten.

 

De 862 productinzendingen komen 59 landen, net iets meer van vrouwen dan van mannen. Dit jaar bestaat de jury uit de ontwerper Eva Marguerre (Studio Besau-Marguerre) uit Hamburg, Jennifer Reaves, de algemeen directeur van de internationale designbeurs blickfang, de ontwerper Sebastian Herkner uit Offenbach en Norbert Ruf, creatief directeur en algemeen directeur Thonet GmbH.

 

De jury was onder de indruk van de creativiteit van de ontwerpers. Zo was de verlichtingssector volgens de jury dit jaar erg sterk. De als boekensteun ontworpen Elina-lamp (foto 1), ontworpen door Dirk Vosding, onthult zijn werkelijke doel pas op het tweede gezicht. De twee helften van de Twin lampenkap serie (foto 2) van Albane Hundevad, die eenvoudig over de lamphouders geklikt kunnen worden, maken het mogelijk om de lichtsfeer snel en eenvoudig aan te passen aan het betreffende gebruik. 

 

Onder de 26 genomineerde producten waren er weer enkele stoelen te vinden, zoals de Olivia stoel (foto 3) van de Finse ontwerper Tatu Laakso. Zijn onderzoek naar de balans tussen lichtheid, stabiliteit en ergonomie in gevormd multiplex resulteerde in een lichte maar stabiele structuur zonder afbreuk te doen aan de ergonomie. De ontwerper, afgestudeerd aan de ECAL/Ecole cantonal d'art de Lausanne (CH), kreeg het idee van Elie Fazel voor de TLV's Chair van aluminium voor multifunctioneel gebruik in openbare ruimtes in Tel Aviv.

 

De winnaars worden in februari bekend gemaakt. De genomineerde ontwerpers, hun ingezonden ontwerpen inclusief uitleg van de respectievelijke creatieprocessen kunnen hier worden bekeken.Links

www.imm-cologne.de/events/pure-talents-contest/
www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.pure.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, ontwerp, talent, afgelast, covid19, coronacrisis, corona, pandemie, #imm, #imm21, #imm22, #imm2022 #imm2021, #immcologne, #dashaus, #IMM@home, #Puretalents, #Puretalents2021

Gerelateerd nieuws
Voorjaarsvakdagen bijna van start
De exposanten van de Woonindustrie (DWI) zijn er klaar voor, op 12 en 13 april begint het eerste deel van de Voorjaarsvakdagen, dat van 18 – 20 april vervolgd wordt. Van vernieuwde stands tot nieuwe producten, ze zijn allemaal de moeite van het bezoeken waard.
lees verder
Inretail gooit handdoek
Detailhandelsbrancheorganisatie Inretail gaat niet in hoger beroep tegen de Nederlandse staat om de gedwongen winkelsluiting op te heffen. En het IMF heeft overheden inmiddels geadviseerd om noodlijdende zaken op te kopen!
lees verder
Elegante subtiele rondingen
DesignLab21, onderdeel van de Dutch Quality Group presenteert de nieuwe bank Vilaz. Volgens het bedrijf is het een typische Design on Stock bank, met een herkenbare signatuur. Modulair, comfortabel en met veel aandacht voor kwaliteit en detail.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
Spijkerbroek op Klippan
Ikea en het Nederlandse jeansmerk Mud Jeans slaan de handen ineen en introduceren een hoes van gerecyclede spijkerbroeken voor de iconische Klippan bank.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden