Nijpels Meubelen failliet

Woensdag 12 september 2018

Volgens een artikel in BN De stem maandag heeft de directie van Nijpels Meubelen uit Bergen op Zoom het faillissement aangevraagd. Gisteren is dit inderdaad door de rechtbank uitgesproken.
Nijpels Meubelen failliet

Volgens BN De Stem dreigt er ontslag voor de 82 werknemers van de meubelfabrikant van kasten en slaapkamermeubilair. Bij een eerdere doorstart in 2009, toen Nijpels 40 jaar bestond, werkten er nog 100 man. Vooralsnog zijn er nog geen plannen voor een eventuele doorstart, ook niet in afgeslankte vorm.

Het afhaken van een grote klant in de Benelux en een daling van de Britse meubelmarkt, waar naar Nijpels veel exporteerde, was volgens de directie oorzaak. Maar ook oneerlijke Poolse concurrentie en stagnerende toelevering van spaanplaat door een brand bij een Spaanse leverancier worden daarnaast genoemd.

De rechtbank in Zeeland-West-Brabant heeft als curator aangesteld De heer van Logtesteijn van Rassers Advocaten in Breda.

 Links

www.nijpels.nl
www.rassers.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, project, meubel, meubels, meubilair, personalia, surseance, failliet, bankroet, insolventie, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, #nijpelsmeubelen, #nijpels

Gerelateerd nieuws
Baleri's Trays
Onder de art direction van Aldo Parisotto is er een nieuwe productlijn gepresenteerd door de Italiaanse meubelfabrikantBaleri Italia: Trays.
lees verder
 
Imm Cologne komt eraan
lees verder
Proefzitten bij Leen Bakker
Meubelketen Leen Bakker werkt aan een verbeterde integratie tussen webshop en winkel: klanten kunnen online een afspraak maken om in de winkel op de bank te gaan proefzitten.
lees verder
Swiss Sense met VT Wonen
Swiss Sense introduceert een nieuwe collectie in samenwerking met VT Wonen: de Lifestyle by VT Wonen boxsprings-collectie.
lees verder
Toch cel Stroink?
Het wordt geen fijne kerst voor vastgoedondernemer en Pastoe directeur Rudy Stroink en zijn partner Saskia van Bohemen. Het Openbaar Ministerie (OM) blijft het stel achtervolgen en is in hoger beroep gegaan tegen de werkstraffen die zijn opgelegd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden