Nieuwe milieuverklaringen ERFMI

Maandag 15 juli 2019

Het Europese instituut voor producenten van veerkrachtige vloeren ERFMI heeft de meest recente milieuproductverklaringen voor veerkrachtige vloerbedekkingen gepubliceerd. Ook de EPD-calculator op de website is vernieuwd.
Nieuwe milieuverklaringen ERFMI

Een milieuproductverklaring (EPD i.e. Environmental Product Declaration) is een onafhankelijk geverifieerd en geregistreerd document waarin inzichtelijke en vergelijkbare informatie wordt verstrekt over de ecologische impact van een product tijdens zijn gehele levensduur. Erfmi (European Resilient Flooring Manufacturers’ Institute), die de belangen van de veerkrachtige vloerbedekkingssector in Europa behartigt, heeft met zijn 17 leden samengewerkt om informatie aan te leveren voor een levenscyclusanalyse (LCA) op Europees niveau van een groot aantal soorten vloerbedekkingen en specificaties. Met dit onderzoek, dat is uitgevoerd door Think Step, is een reeks EPD's voor tien soorten veerkrachtige vloerbedekkingen opgesteld.

 

De EPD's, die hier gedownload kunnen worden, hebben betrekking op vloerbedekking van polyvinylchloride (pvc), luxe vinyltegel (lvt), veiligheidsvloeren, gladde rubberen vloerbedekking, linoleum en kurkvloertegels. Een belangrijke wijziging is de opdeling van de vroegere categorie bedrukte laminaat polyvinylchloride vloerbedekkingen in twee verschillende categorieën, die een betere afspiegeling zijn van de verschillende productcategorieën. De twee nieuwe categorieën zijn vastgelijmde lvt en zwevende lvt met mechanisch vergrendelingssysteem (beide EN ISO 10582).

 

Een bijgewerkte snelle en volgens Erfmi eenvoudig te gebruiken EPD-calculator zou te vinden op de Erfmi-website, maar is op het moment van schrijven niet benaderbaar. De gebruikers kunnen hun productbeschrijving, producttype en verwachte levensduur invoeren, naast het gekozen vloerbedekkingsproduct. Met deze informatie genereert de EPD-calculator binnen enkele seconden een gedetailleerde EPD, met alle vereiste informatie voor de evaluatie van de ecologische impact van het vloerbedekkingsmateriaal tijdens zijn totale levenscyclus.Links

www.epd-online.com
www.erfmi.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, vloer, pvc, linoleum, kurk, lvt, milieuverklaring, leggen, stroken, strook, plank, #ERFMI, #epdcalculator

Gerelateerd nieuws
Nieuwe XPS ondervloeren Estillon
Ondervloerenspecialist Estillon lanceert twee nieuwe XPS foam ondervloeren. Volgens het bedrijf de ideale ondervloeren voor laminaat en klik-PVC vloeren.
lees verder
 
Floorify gaat XL
lees verder
 
Voordelen modulaire vloeren
lees verder
Luxury Decor Floors failliet
Recent werd bekend dat LDF (Luxury Decor Floors) uit Oeselgem/Dentergem reeds half juli failliet is verklaard.
lees verder
Tarkett breidt Fushion gamma uit
En van de meest recente ontwikkelingen in het productassortiment van Tarkett is Tarkett Fusion: de combinatie van tapijttegels en LVT vloeren. De vloerenfabrikant breidt dit gamma nu uit, voor nog meer keuzemogelijkheden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden