Nieuwe Coquille Chair

Dinsdag 24 mei 2022

Meubelfabrikant Lensvelt en architectenbureau Powerhouse Company presenteren de Coquille Chair, Een nieuwe duurzame indoor-outdoor stoel.
Nieuwe Coquille Chair
Nieuwe Coquille Chair Nieuwe Coquille Chair

De lancering vond plaats bij het Floating Office Rotterdam: hoofdkantoor van Powerhouse Company en één van de markante projecten van dit architectenbureau in Rotterdam. Het originele model voor Coquille was de klassiek modernistische bistrostoel van gebogen hout en rotan. Het meubelbedrijf Lensvelt was zich bewust van de pandemie en wilde een stoel maken die zowel buiten als binnen kon worden gebruikt.

 

De nieuwe stoel kan worden beschouwd als een eerbetoon aan de Coquille, volgens Lensvelt een van de meest verbazingwekkende ontwerpen van de natuur. De stoel is handgemaakt in Italië en 100% recyclebaar. Op symbolisch niveau is het ontwerp van Nanne De Ru en Maarten Diederix, ontwerper bij Powerhouse Company, geïnspireerd op een van de meest geliefde schilderijen uit de Italiaanse Renaissance. Sandro Botticelli's Geboorte van Venus.

 

Er waren veel technische uitdagingen bij het ontwikkelen van het ontwerp, die werden opgelost door Lensvelt en ambachtslieden van Italiaanse fabrikanten. Niet in de laatste plaats de extreme mate van buiging die nodig is voor de uniek gevormde poten. Er moesten gaten in worden geponst, die later werden bijgevuld. De juiste poten krijgen was de sleutel tot het ontwerp. Visueel breiden ze de vloeiende vorm van het stoellichaam uit tot een enkele, oneindig vloeiende lijn. De gestoffeerde zitting zit dan in het midden van de stoel, als een parel in een oester.Links

www.lensvelt.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, hospitality, kantoor, meubel, stoel, tuin, buiten, outdoor, #Powerhousecompany, #lensvelt, #Coquillechair

Gerelateerd nieuws
Meubels voor binnen en buiten
Het Zweedse lifestylemerk Bebó Objects ontwerpt meubilair waarmee het bedrijf de grenzen tussen binnen en buiten wil doorbreken. Dit voorjaar introduceert de firma verschillende nieuwe modellen.
lees verder
Meerdere winkelsluitingen Utrecht
Helaas zijn de afgelopen tijd verschillende Utrechtse woonfirma's gesloten. Keck & Lisa Wonen is de meeste recent winkel die zijn deuren sluit. Sinds eind vorig jaar zijn vier bedrijven met hun werkzaamheden gestopt.
lees verder
 
Prijsverlagingen Jysk
lees verder
Nieuws van Johanson Design
De Zweedse meubelfabrikant Johanson Design introduceert dit jaar opnieuw een scala aan nieuwe producten. Interieurjournaal deelt een greep uit de noviteiten.
lees verder
 
Kiss Lounge Chair door Moooi
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden