Nieuwe Coquille Chair

Dinsdag 24 mei 2022

Meubelfabrikant Lensvelt en architectenbureau Powerhouse Company presenteren de Coquille Chair, Een nieuwe duurzame indoor-outdoor stoel.
Nieuwe Coquille Chair
Nieuwe Coquille Chair Nieuwe Coquille Chair

De lancering vond plaats bij het Floating Office Rotterdam: hoofdkantoor van Powerhouse Company en één van de markante projecten van dit architectenbureau in Rotterdam. Het originele model voor Coquille was de klassiek modernistische bistrostoel van gebogen hout en rotan. Het meubelbedrijf Lensvelt was zich bewust van de pandemie en wilde een stoel maken die zowel buiten als binnen kon worden gebruikt.

 

De nieuwe stoel kan worden beschouwd als een eerbetoon aan de Coquille, volgens Lensvelt een van de meest verbazingwekkende ontwerpen van de natuur. De stoel is handgemaakt in Italië en 100% recyclebaar. Op symbolisch niveau is het ontwerp van Nanne De Ru en Maarten Diederix, ontwerper bij Powerhouse Company, geïnspireerd op een van de meest geliefde schilderijen uit de Italiaanse Renaissance. Sandro Botticelli's Geboorte van Venus.

 

Er waren veel technische uitdagingen bij het ontwikkelen van het ontwerp, die werden opgelost door Lensvelt en ambachtslieden van Italiaanse fabrikanten. Niet in de laatste plaats de extreme mate van buiging die nodig is voor de uniek gevormde poten. Er moesten gaten in worden geponst, die later werden bijgevuld. De juiste poten krijgen was de sleutel tot het ontwerp. Visueel breiden ze de vloeiende vorm van het stoellichaam uit tot een enkele, oneindig vloeiende lijn. De gestoffeerde zitting zit dan in het midden van de stoel, als een parel in een oester.Links

www.lensvelt.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, hospitality, kantoor, meubel, stoel, tuin, buiten, outdoor, #Powerhousecompany, #lensvelt, #Coquillechair

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
Liu Jo Living opbergkast Pillier
Simone Cagnazzo ontwierp volgens Liu Jo Living met de nieuwe Pillier een de steunpilaar in de woonarchitectuur.
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
 
Gispen Classics gepresenteerd
lees verder
Najaarsnoviteiten Pode
Verfijning zit volgens Pode in de details. Dit is onder meer zichtbaar in subtiele afwerking van het bankenprogramma Tweak. Dit design van Roderick Vos is een van de nieuwe producten van het Nederlandse designmerk.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden