Nieuwe collectie Piet Boon

Donderdag 11 april 2019

Dit jaar presenteert Studio Piet Boon voor de tweede keer een meubelcollectie in Milaan.
Nieuwe collectie Piet Boon
Nieuwe collectie Piet Boon Nieuwe collectie Piet Boon Nieuwe collectie Piet Boon

De gedurfde nieuwe designs; salontafel Kobe en sidetable Kai worden gekenmerkt door strakke lijnen en grote proporties. Hidde, uitbreiding van de Jane familie en outdoor noviteit, laat juist speelse rondingen zien. Toch vormt de collectie (foto 1) volgens Studio Piet Boon een harmonieus geheel.

 

De inspiratie voor Kobe (foto 2) is afkomstig uit sculpturale, brutalistische architectuur. De houten salontafel ontstond door een kubus diagonaal door te snijden en de twee delen te combineren. Kobe is groots en wordt gekenmerkt door strakke lijnen, het meubelstuk is beschikbaar in vier verschillende kleurcombinaties.

 

Kai (foto 3) lijkt qua uitstraling zeer op Kobe. De sidetable is echter een stuk kleiner. Het meubelstuk ontstond door het spelen met basisvormen en is leverbaar in cilinder- of kubusvorm. Er is de keuze uit vier kleurencombinaties. In het geval van Kai kan een bescheiden formaat toch een blijvende impressie achterlaten, aldus Piet Boon.

 

De designstudio maakt allang robuuste outdoormeubelen, maar nu is er de eerste lichte outdoorcollectie. Hidde (foto 4) is geïnspireerd door elegante eenvoud en de studio laat expres alle elementen en verbindingen zien. Om voor nog meer comfort te zorgen integreert Piet Boon een geweven zitvlak en rugleuning in het design.Links

www.pietboon.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, slapen, slaap, slaapkamer, beurs, show, event, evenement, showroom, toonzaal, tentoonstelling, huisshow, vakbeurs, vakevenement, vakevent, woonevent, woonbeurs, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, stoel, eetkamer, fauteuil, dressoir, milaan, woontrends, interieurtrends, winkel, presentatie, presenteren, #pietboon, #hidde, #Kobe, #Kai

Gerelateerd nieuws
Saba lanceert nieuwe website
Saba adhesives and sealants, producent van hoogwaardige lijmen en kitten die onder meer gebruikt worden voor de productie van meubelen en matrassen, heeft een nieuwe website. Deze is vooral gericht op de slimme oplossingen van Saba, innovaties, kennisdocumenten en klantverhalen.
lees verder
Das Haus 2020 haalt buitenleven binnen
Het jonge Spaanse ontwerpteam Mut is in 2020 verantwoordelijk voor de negende editie van Das Haus, dat op Imm Cologne te zien is.
lees verder
Piure neemt Bub over
De Duitse meubelfabrikant Piure uit München heeft collega Leo Bub Möbelwerke uit Poppenhausen overgenomen.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Klassiek opbergsysteem vernieuwd
In 1954 ontwierp meubel- en productontwerper Herbert Hirche een opbergsysteem met functionele eenvoud en nauwkeurig ontworpen details. Meubelfabrikant Richard Lampert brengt dit systeem onder de naam Hirche Shelf DHS10 opnieuw op de markt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden