Walter Knoll viert Bauhaus met nieuwe collectie

Vrijdag 12 april 2019

Duitse meubelfabrikant Walter Knoll viert het honderdjarig jubileum van de Bauhaus school met zijn nieuwe meubels.
Walter Knoll viert Bauhaus met nieuwe collectie
Walter Knoll viert Bauhaus met nieuwe collectie Walter Knoll viert Bauhaus met nieuwe collectie

De nieuwe meubels zijn een homage aan moderniteit en zijn meesters. Zo is The Farns (foto 1), een buffetkast van de hand van EOOS design, een tribute aan Ludwig Mies van der Rohe en zijn iconische Farnsworth House.

 

Living Landscape (foto 2) is een draaibare sofa die werd ontworpen met de open ruimtes van moderniteit in gedachten. Dit design is nu herontworpen door Walter Knoll en draagt de naam Living Landscape 755.

 

Twee stoelen, Aisuu Chair (foto 3) en Aisuu Side Chair, ontworpen door Zwitserse artiest en designer Ginger Zalaba, zijn voor het eerst te zien tijdens de Design Week in Milaan. Voor Walter Knoll herinterpreteert zij designs van haar grootvader Otto Kolb, de grote architect en meester van de New Bauhaus. Met hem werkte Walter Knoll al samen in de jaren zestig.Links

www.walterknoll.de
www.knolleurope.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, project, kantoor, meubel, meubelen, kantoormeubel, office, meubelfabrikant, Milaan, Salone del Mobile, IMM, meubelbeurs, Keulen, Knoll, Walter, Wilhelm, WalterKnoll, #WalterKnoll #Bauhaus, #Bauhaus100

Gerelateerd nieuws
Saba lanceert nieuwe website
Saba adhesives and sealants, producent van hoogwaardige lijmen en kitten die onder meer gebruikt worden voor de productie van meubelen en matrassen, heeft een nieuwe website. Deze is vooral gericht op de slimme oplossingen van Saba, innovaties, kennisdocumenten en klantverhalen.
lees verder
Das Haus 2020 haalt buitenleven binnen
Het jonge Spaanse ontwerpteam Mut is in 2020 verantwoordelijk voor de negende editie van Das Haus, dat op Imm Cologne te zien is.
lees verder
Piure neemt Bub over
De Duitse meubelfabrikant Piure uit München heeft collega Leo Bub Möbelwerke uit Poppenhausen overgenomen.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Klassiek opbergsysteem vernieuwd
In 1954 ontwierp meubel- en productontwerper Herbert Hirche een opbergsysteem met functionele eenvoud en nauwkeurig ontworpen details. Meubelfabrikant Richard Lampert brengt dit systeem onder de naam Hirche Shelf DHS10 opnieuw op de markt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden