Nieuwe CAO een feit

Donderdag 05 januari 2023

Er is een nieuwe eenjarige cao voor de 200.000 medewerkers in de Retail Non-Food, die per 1 januari 2023 ingaat. Deze geldt uiteraard ook voor de woonbranche.
Nieuwe CAO een feit

Vakbonden CNV Vakmensen, De Unie, AVV en RMU gaan op basis van de uitslag van een leden- en achterbanraadpleging akkoord met het eindbod dat Inretail namens de werkgevers vorige maand op tafel legde.

 

De lonen stijgen op 1 januari 2023 met 7,46% en op 1 juli 2023 nogmaals en dan met hetzelfde percentage waarmee het wettelijk minimumloon omhoog gaat. Zo blijft ook het loongebouw goed functioneren en blijft de sector aantrekkelijk en dat vinden werkgevers belangrijk. De cao loonstijging in 2022 was in totaal 5,8%.

Medewerkers die meer verdienen dan het nieuwe maximum van hun schaal ontvangen op 1 juni 2023 een eenmalige uitkering van 2,5% van twaalf bruto maandsalarissen (juni 2022-mei 2023). Dit geldt voor salarissen tot maximaal € 4.400 bruto per maand.

 

In de nieuwe cao is ook de flexibele inzetbaarheid van medewerkers bijgesteld, wordt voor het eerst een stagevergoeding opgenomen en gaat de maaltijdvergoeding omhoog.

 

Er is momenteel sprake van een economisch zware periode. Voor werkgevers is het een uitdagende opdracht om de loonsverhoging in hun exploitatie te verwerken, maar tegelijk is er oog voor de kostenstijgingen waarmee medewerkers worden geconfronteerd.Links

www.inretail.nl
www.cnvvakmensen.nl
www.unie.nl
www.avv.nu
www.rmu.nu

Tags

nieuws, interieur, nonfood, cao, collectieve arbeidsovereenkomst, verbindend, onderhandeling, vakbonden, loongebouw, loonstijging, stagevergoeding, salaris, exploitatie, werkgevers, werknemers, scholing, opleiding, inflatie, definitief, resultaat, ledenraad, ledenraadpleging, #inretail, #cnvvakmensen, #unie, #avv, #rmu, #cao

Gerelateerd nieuws
Voorjaarsvakdagen DWI 2023
Op 5, 6, 7 en 8 februari vinden de Voorjaarsvakdagen plaats. Zij markeren het 30-jarige jubileum van De Woonindustrie. Dit wordt gevierd met een trendlezing en beursaanbiedingen van diverse exposanten.
lees verder
Retail december plus
De Nederlandse detailhandel heeft in december 2022 11% meer omgezet dan in december 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,5 procent lager.
lees verder
Goede sfeer op Showup
De 20e editie van vakbeurs Showup zit er weer op. Op 29 en 30 januari vonden nationale en internationale bezoekers hun weg naar de beurs voor home deco, gifts, stationery, lifestyle, kids en food.
lees verder
Weer doorstart Mondiart
December was een moeilijke maand voor Mondiart. Het bedrijf werd toen failliet verklaard. Nu is echter duidelijk dat een doorstart gelukt is, in kleinere vorm en op een nieuwe locatie.
lees verder
Duurzaamheid belangrijk thema
Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema op de consumentengoederenbeurzen Ambiente, Christmasworld en Creativeworld. Duurzame producten worden gepresenteerd onder het thema Ethical Style.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden