Nieuwe CAO een feit

Donderdag 05 januari 2023

Er is een nieuwe eenjarige cao voor de 200.000 medewerkers in de Retail Non-Food, die per 1 januari 2023 ingaat. Deze geldt uiteraard ook voor de woonbranche.
Nieuwe CAO een feit

Vakbonden CNV Vakmensen, De Unie, AVV en RMU gaan op basis van de uitslag van een leden- en achterbanraadpleging akkoord met het eindbod dat Inretail namens de werkgevers vorige maand op tafel legde.

 

De lonen stijgen op 1 januari 2023 met 7,46% en op 1 juli 2023 nogmaals en dan met hetzelfde percentage waarmee het wettelijk minimumloon omhoog gaat. Zo blijft ook het loongebouw goed functioneren en blijft de sector aantrekkelijk en dat vinden werkgevers belangrijk. De cao loonstijging in 2022 was in totaal 5,8%.

Medewerkers die meer verdienen dan het nieuwe maximum van hun schaal ontvangen op 1 juni 2023 een eenmalige uitkering van 2,5% van twaalf bruto maandsalarissen (juni 2022-mei 2023). Dit geldt voor salarissen tot maximaal € 4.400 bruto per maand.

 

In de nieuwe cao is ook de flexibele inzetbaarheid van medewerkers bijgesteld, wordt voor het eerst een stagevergoeding opgenomen en gaat de maaltijdvergoeding omhoog.

 

Er is momenteel sprake van een economisch zware periode. Voor werkgevers is het een uitdagende opdracht om de loonsverhoging in hun exploitatie te verwerken, maar tegelijk is er oog voor de kostenstijgingen waarmee medewerkers worden geconfronteerd.Links

www.inretail.nl
www.cnvvakmensen.nl
www.unie.nl
www.avv.nu
www.rmu.nu

Tags

nieuws, interieur, nonfood, cao, collectieve arbeidsovereenkomst, verbindend, onderhandeling, vakbonden, loongebouw, loonstijging, stagevergoeding, salaris, exploitatie, werkgevers, werknemers, scholing, opleiding, inflatie, definitief, resultaat, ledenraad, ledenraadpleging, #inretail, #cnvvakmensen, #unie, #avv, #rmu, #cao

Gerelateerd nieuws
Interieur zorgt voor stress
Maar liefst zes op de tien Nederlanders ervaart stress door een rommelig huis. Dat blijkt uit consumentenonderzoek uitgevoerd in opdracht van Blokker, onder een representatieve groep Nederlanders.
lees verder
Trends 24/25 volgens Heimtex
Tijdens de presentatie van de Heimtextil 24/25 werden door Annemarie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam de nieuwste trends toegelicht.
lees verder
 
Nog meer Circles op Imm
lees verder
 
Heimtextil-trend Plant-based
lees verder
Hogere omzet woninginrichting
In augustus heeft de Nederlandse retail 5,9% meer verkocht. Food steeg met 6,3%, non food met 4,3%. De omzet van onder andere woninginrichting is deels gestegen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden