Next Horizons op Heimtex 2022

Donderdag 23 september 2021

Met 'Next Horizons' presenteert Heimtextil zijn designprognose voor het nieuwe seizoen 2022/23 - geanalyseerd door internationale trendonderzoekers en boordevol waardevolle inspiratie en inspirerende content.
Next Horizons op Heimtex 2022
Next Horizons op Heimtex 2022 Next Horizons op Heimtex 2022 Next Horizons op Heimtex 2022

Drie internationale ontwerpbureaus vormen de Heimtextil Trend Council. Samen ontwikkelen ze een gefundeerde globale visie op de komende interieurtrends. Samen met het management van Heimtextil is een trendprognose voor het komende seizoen opgesteld en live gepresenteerd via een online conferentie op 1 september 2021 vanuit Frankfurt am Main. Trend Council-leden Anja Bisgaard Gaede van Spott trends & business uit Denemarken, die dit seizoen alle trendactiviteiten leidt, Anne Marie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam en Kate Franklin en Caroline Till van Londense studio Franklintill deelden hun inzichten in de toekomst van de industrie. Designers, interieurarchitecten en decorateurs laten zich inspireren door de designprognose voor het nieuwe seizoen.

 

The Next Horizons zijn geen vast doel of een eindstreep - het zijn mindsets. Deze zijn gebaseerd op langetermijndenken, waarbij wordt geaccepteerd dat de beste manier om de wereld te beïnvloeden, simpelweg niet is om het te doen. Paradoxaal genoeg zijn we onze transitie naar duurzaamheid begonnen door de problemen binnen ons gefabriceerde systeem aan te pakken in plaats van onze aanpak te transformeren om geen verspilling of onbalans te creëren. Het transformeren van onze nexus begint met het accepteren dat onze economieën zijn ingebed in de natuur. De compositie van het ontwerp moet worden benaderd, gemaakt en gerecirculeerd in overeenstemming met een lange termijn en circulaire mindset en gewoon geen afval creëren. De Heimtextil Trends 22/23 Deep Nature, Hyper Nature, Beyond Identity en Empowered Identity onderzoeken deze nieuwe mindsets voor The Next Horizons.

 

Deep Nature (foto 1) verkent de strategieën van ons ecosysteem: het is onze erfenis en toekomst tegelijk. We moeten opnieuw leren en toegeven aan ongetemde textuur, langzame processen, natuurlijke structuren en levende kleuren. Deep Nature is een transformatie- en herleerproces op lange termijn dat ons de mogelijkheid geeft om de natuurlijke wereld opnieuw in evenwicht te brengen voor een regeneratieve toekomst. De kleurenschaal voor Deep Nature heeft een harmonieuze en zachte uitdrukking die wordt gebruikt voor het maken van ongetemde patronen. Beschimmelde, kruidige tonen en delicate tonen van blauw en rouge creëren een kalme, tonale en aardse benadering.

 

Hyper Nature (foto 2) gaat over het opnieuw verbinden met de natuur door middel van technologie. Het thema is een digitale facilitator van de blauwdruk van de natuur, waarbij technologie en de natuur samensmelten voor een protopische staat en stap voor stap een betere toekomst creëren. Responsieve materialen, technische vezels, vloeiende patronen en microscopische structuur beschrijven materialen en textiel voor Hyper Nature. Bioscience brengt inspiratie voor zowel heldere als heldere kleuren en vage nuances van groen en grijs. Reflecties en kunstlicht creëren nieuwe percepties van op de natuur gebaseerde kleuren. Koraal, zalm en lichte framboos zijn hoogtepunten.

 

Beyond Identity (foto 3) richt zich op de toekomst met hoopvolle berichten en zacht en krachtig verzet tegen bestaande normen, waardoor identiteit in beweging blijft. Voor de wereld van interieurs en textiel werkt Beyond Identity met gerecyclede synthetische stoffen, vintage zijde en satijn, natuurlijk gekleurd textiel en nieuw textiel op basis van cellulose. Ze worden gevormd via het ongecontroleerde kleurproces van een pastelkleurige look die lijkt op de constante stroom van identiteit. De kleurenschaal voor Beyond Identity bevat een reeks pastelkleuren, aangevuld met een vertrouwd grijs en licht kaki als gedempte transferkleuren.

 

Empower Identity (foto 4) gaat over het creëren van duurzame culturele verbindingen, het vernieuwen van ambachtelijke inspiratiebronnen op een collaboratieve manier. Empowering Identity stimuleert het vormen van nieuwe verbindingen tussen erfgoedculturen en toekomstige generaties. Gerecycleerd en erfgoedtextiel gecombineerd met textielambachten zoals tuften, geborduurde applicaties en kruissteek staan ​​centraal in Empower Identity. Primaire kleuren lijken op hun kleurpigmentoorsprong om de erfgoedexpressie van het thema te ondersteunen. Vonken van koraal en een vergrijsde lila begeleiden deze primaire tonen. Veelkleurig gebruik is de sleutel.

 

Heimtex wordt georganiseerd van 11 t/m 14 januari 2022 door Messe Frankfurt.Links

www.heimtextil.messefrankfurt.com
www.heimtextil-trends.com
www.heimtextil-trends.com/future

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, textielindustrie, circulair, duurzaam, trend, trends, forecast, voorspelling, Heimtextil, #Heimtextil, #trendcouncil, #newhorizons

Gerelateerd nieuws
Bernard Deheegher overleden
Bernard Deheegher, oud werknemer van Belgofurn en Fedustria, is eergisteren op 70-jarige leeftijd overleden.
lees verder
Impuls voor matrasrecycling
Vijf grote matrasproducenten - Beter Bed, Swiss Sense, Ikea, Hilding Anders en Koninklijke Auping - introduceren stichting Matras Recycling Nederland (MRN).
lees verder
Honingkleurige glaskunst
Het Tsjechische Rückl is gespecialiseerd in het eeuwenoude ambacht van het glasblazen. Sinds 2017 vaart het bedrijf een moderne koers, met nieuwe collectie ontwikkeld door Rückl Art Director Rony Plesl.
lees verder
Gelukkig bij Nancy Homestore
[sponsored artikel] - In het Centrum van Rotterdam zit de showroom van Nancy Homestore: een interieurzaak die met winkel en webshop er naar streeft om mensen blijer en gelukkiger te maken.
lees verder
Luxaflex vernieuwt Duette Shades
De collectie Duette Shades van Luxaflex, marktleider op het gebied van raambekleding, is geüpdatet en uitgebreid met nieuwe kleuren, stoffen en dessins.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden