Muze brengt inspiratie

Maandag 15 maart 2021

Een griekse muze vormt de inspiratie voor de nieuwe collectie Talia, van het Italiaanse stoffenhuis l'Opificio. Talia's patroon verwijst naar linten of confetti, grafisch gestileerd op een onregelmatige achtergrond van contrasterende kleuren.
Muze brengt inspiratie
Muze brengt inspiratie Muze brengt inspiratie Muze brengt inspiratie

Stoffenhuis l’Opificio is ontstaan ​​uit de passie voor textiel van twee zussen. Zij leveren stoffen, quilts en kussens, ontworpen en gemaakt in Italië. Talia, dochter van Zeus, is de muze die theatrale kunsten en komedie beschermt: een vrolijke, vrouwelijke godheid vol gratie. De nieuwe stoffencollectie, ontworpen door Serena Confalonieri, ontleent zowel de naam als haar vrouwelijke, decoratieve en ironische stijl aan de muze.

 

De vormgeving is ogenschijnlijk vrij en nonchalant: de zachte lijnen en de afwisseling van momenten vol ritme en adempauze verwijzen naar de uitvoering van theatraal werk. Er wordt bewust een contrast gecreëerd tussen zachte en neutrale tinten, zoals beige en grijs, en gedurfde kleuren, zoals blauw, bordeauxrood, roze en olijfgroen.

 

De nieuwe collectie is op de website van I’Opificio te zien, maar dan wel op een bijzondere manier. Met de Textielcapsule (foto 4) biedt het bedrijf een virtuele reis om textieltexturen te ontdekken. Deze virtuele ruimte is een vervanging voor de beurzen (het bedrijf is normaliter te zien op de meubelbeurs in Milaan en Maison et Objet) die nu niet door kunnen gaan. Een driedimensionaal capsulespel die tot leven komt, verandert en dan terugkeert naar zichzelf. Het visuele kunstwerk - videoconcept is gemaakt door Visual Artist Stefania Bonatelli en CG Artist Augusto Alberti. Ook diverse andere collecties zijn zo te zien.Links

www.lopificio.it

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, hospitality, meubelstof, bekleding, meubelbekleding, stoffeer, stoffering, stoffeerder, interieurbekleding, weefstof, confectie, interieurstof, #opificio, #talia, #serenaconfalonieri

Gerelateerd nieuws
Toegankelijke klasse Artelux
Met het thema ‘City Living’ borduurt Artelux voort op het vorig jaar geïntroduceerde ‘Luxury Living’, waarbij het stadse hotelleven een hoofdrol speelt. Het gaat om toegankelijke klasse, verfijnd en elegant.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
Spijkerbroek op Klippan
Ikea en het Nederlandse jeansmerk Mud Jeans slaan de handen ineen en introduceren een hoes van gerecyclede spijkerbroeken voor de iconische Klippan bank.
lees verder
Luxaflex 70 jaar
Luxaflex bestaat dit jaar 70 jaar, een mijlpaal waar deze raambekledingspecialist niet aan voorbij wil gaan.
lees verder
Blokker verkoopt Casa
De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden