Minimalistische slaapkamers

Maandag 27 februari 2023

[Sponsored artikel] - Geen fan van felle kleuren en een druk interieur in de slaapkamer? Dan is een minimalistische stijl de oplossing: ‘less is more’, wat vaak gepaard gaat met duurzaamheid. En met de juiste kleuren met de juiste materialen, wordt de slaapkamer ook gezellig.
Minimalistische slaapkamers

Voor het creëeren van zo'n minimalistische slaapkamer die toch gezellig warm en gezellig is kunnen de volgende vijf tips behulpzaam zijn:
 
1. Neutrale basis
Het creëren van een minimalistische slaapkamer start bij een neutrale basis. Die bestaat het best uit muren in een rustige kleur als wit, beige of grijs. Vul dit aan met neutrale materialen als staal en ijzer. Mis je een warme sfeer? Dan kan je ook gaan voor gebreide plaids, schapenvachtjes en fluweel, zo lang je maar in eenzelfde tint blijft. Wanneer je het moeilijk vindt om al deze elementen te combineren, vind je online vele slaapkamer ideeën terug.
 
2. Ruim op
Minimalisme en chaos gaan absoluut niet hand in hand. Droom je dus van een minimalistische slaapkamer? Haal de stofzuiger uit de kast en start met opruimen. Dit wil zeggen: geen kleren op je bureaustoel, geen kussens op de grond en geen leesboeken in je bed. Eens alles op zijn plaats staat, zal je zien dat dit al meer in de buurt komt bij de stijl waarnaar je streeft. Investeer desnoods in stijlvolle opbergruimte die ook nog eens bijdraagt aan een mooi interieur.
 
3. Kwaliteit boven kwantiteit
Overbodige zaken laat je zeker in een minimalistisch interieur best achterwege, en net daarom is de kwaliteit extra van belang. Vanaf nu dus geen impulsaankopen meer, maar steeds weloverwogen keuzes. Vraag jezelf voornamelijk af of het zal bijdragen aan de juiste uitstraling van je slaapkamer. Op die manier zal het eindresultaat dichter aanleunen bij hetgeen je voor ogen had. Bovendien zal een kwaliteitsvol interieur een stuk minder snel toe zijn aan vernieuwing.
 
4. Natuurlijk licht
Licht vormt een aanvulling op minimalistische oppervlakken, waardoor de ruimte comfortabel en ruim aanvoelt. Het laat de minimalistische stijl beter tot zijn recht komen, omdat het de ware kleuren van je interieur toont. Combineer grote ramen met de juiste raamdecoratie zoals houten jaloezieën. Hiermee regel je de hoeveelheid natuurlijke lichtinval, en bespaar je heel wat op je energierekening. Door je huis minder te verlichten draag je ook je steentje bij aan het milieu.

5. Groene touch
Mis je door het minimalisme wat kleur in je slaapkamer? Zet er dan enkele groene vrienden neer. Deze zuiveren de lucht op een natuurlijke manier, en hebben een positieve invloed op je humeur. Lees of studeer je regelmatig in je kamer? Dan zorgen ze op die momenten ook nog eens voor een verbeterde concentratie.


[Sponsored artikel]Links

www.veneta.com/be/

Tags

Interieur, inrichting, wonen, woon, woning, kozijn, raam, raamdecoratie, gordijn, rolgordijn, overgordijn, plissé, velvet, raambekleding, jaloezieën, minimalistisch, Scandinavisch, verduisterend, #raambekleding, #ramen, #veneta

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
Vernieuwde Powerview
Luxaflex vernieuwt het smarthome-systeem Powerview Automation voor nog slimmere gordijnen.
lees verder
Studio Wae gaat nieuwe fase in
Studio Wae timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg. Een interview hierover met oprichter Tynke van den Heuvel in de nieuwe showroom in Bunnik.
lees verder
 
Aanwinsten voor Linteloo
lees verder
 
Imm SE 2023 noviteiten
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden