Meubelbeurs Brussel 2023-1

Woensdag 18 oktober 2023

Binnenkort is de volgende editie van Meubelbeurs Brussel. Van 5-8 november 2023 is de interieurbranche weer welkom op de vakbeurs. In een serie artikelen stelt Interieurjournaal enkele exposanten en hun noviteiten voor.
Meubelbeurs Brussel 2023-1
Meubelbeurs Brussel 2023-1 Meubelbeurs Brussel 2023-1 Meubelbeurs Brussel 2023-1

Eekhoorn presenteert in Brussel enerzijds modulaire wandkasten, en anderzijds solitaire meubelstukken. De wandkasten serie Vtwonen Modulair heeft een minimalistisch design. Strak, vlak en compact. De constructie is uitgevoerd in gematteerd eikenfineer met een verticaal nerfpatroon. Basu van Woood Exclusive (foto 1) beschikt over effen fronten, die worden onderbroken door vrij forse, halfronde greeplijsten. Het uitgangspunt is massief grenenhout, met finishes als dust (mistgrijs), moss (mosgroen) en mud (groenbruin) en een marmer-look inlegblad op het tv-dressoir. Beide woonkastenprogramma’s worden geproduceerd in Nederland. Bij de solitaire meubelstukken vallen de extra grote elementen op. Zoals de driepoot onder de tafel en de grote contouren van de fauteuil (foto 2).

 

De Trio Light Group is dit jaar voor het eerst aanwezig op de Meubelbeurs. Onder de Trio-vlag vallen de lichtmerken Trio, Cinque, Reality, Trio Select plus de collectie Mirrors and More. Cinque Lighting is de exclusieve designcollectie die onder licentie van het Italiaanse modemerk valt (foto 3 Cinardi). Alle series zijn voorzien van de dim-to-warm functie: dim je de lichtsterkte, dan verandert simultaan de lichtkleur van koud naar warm wit. Sinds kort kan dat via de ci-mote plug-in module: daarmee functioneren de lichtsterkte en -kleur onafhankelijk van elkaar. De bestudering gebeurt met de touch afstandsbediening of de Wiz-App (spraakgestuurd). Het is mogelijk om lichtscenario’s te programmeren en persoonlijke profielen in te stellen.

 

Kreamat is op Brussels by Night aanwezig met Pan, een ruimtelijk meegroei-concept (foto 4). Het uitgangspunt is een vlakke, zwevende achterwand. De kleinste maat is exact op breedte van het bed, dus type hoofdbord-formaat, het maximum is 274 cm. De rastermaat is 10 cm. De strakke achterwand kan met zijelementen uitgebouwd worden tot een erker-constructie (de Pan 24/7). Zodra de achterwand 92 cm breder is dan het bed is er ruimte voor de accessoires zoals zwevende, eiken nachttafeltjes met een elektromagnetische inductiepunt voor het draadloos opladen van een smartphone. De LED-verlichting is voorzien van usb-aansluitingen. Het bijbehorende, minimalistische boxspringbed met zijn mini-stretch pocketveren is uitgerust met de gepatenteerde schoudertechniek van Kreamat.Links

www.kreamat.be
www.trio-lighting.com
www.deeekhoorn.com
www.meubelbeurs.be

Tags

Meubelbeurs Brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Moza´ek, award, winnaar, prijs, uitreiking, balthazar, champagne, #meubelbeursbrussel, #mbb, #be, #brusselsexpo, #meubelbeurs, #meubelbeursb

Gerelateerd nieuws
Prijs koopwoningen gestegen
De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn in januari bijna 2% hoger dan jaar eerder, zo meld het CBS.
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
Consument minder negatief
De stemming onder consumenten verbeterde ook in februari weer iets, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen steeg van -28 in januari naar -27 in februari. De koopbereidheid verbeterde, terwijl het oordeel over het economische klimaat wat verslechterde.
lees verder
Creatieve vloerkleed combinaties
[Sponsored artikel] - Je huis is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en het kiezen van de juiste interieurdetails veel verschil maken. Bijvoorbeeld door het gebruik van krachtige elementen als vloerkleden.
lees verder
 
R+T 2024 Awards uitgereikt
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden