Oneindig recyclebaar tapijt

Donderdag 19 oktober 2023

Object Carpet introduceert Neoo, het naar eigen zeggen eerste, oneindig recyclebare tapijt van monomateriaal.
Oneindig recyclebaar tapijt
Oneindig recyclebaar tapijt Oneindig recyclebaar tapijt

Een snelle en efficiënte recyclage, in combinatie met maximale circulariteit, dat is waar milieubewuste bedrijven dezer dagen mee bezig zijn. Dat geldt zeker in de tapijtwereld, waar men de dikwijls tientallen materialen waaruit een tapijt bestaat probeert terug te dringen tot slechts één.

Een bedrijf dat in deze opzet is geslaagd is het Duitse Object Carpet, dat het levenslicht zag in 1972 en van bij het begin stond voor kwaliteit, hoogwaardig design en innovatie in de projectwereld. Dit familiebedrijf uit Denkendorf ontwikkelde in acht jaar tijd een tapijt dat bestaat uit 100% polyester. Dit polyester kan snel en efficiënt worden gerecycled en opnieuw worden verwerkt tot vloerbedekking. Door volledig af te zien van vulstoffen en additieven werden de voorwaarden gecreëerd voor het hergebruik van hoogwaardige grondstoffen voor hetzelfde eindproduct.

 

Voor Object Carpet is Neoo allesbehalve een eindpunt. Zo heeft het bedrijf al officieel bekendgemaakt dat het in 2025 al zijn producten circulair wil maken, zodat ze uit slechts één of maximaal twee materialen bestaan. Bovendien geldt voor alle producten dat ze eenvoudig te installeren en snel schoon te maken moeten zijn. Daarbovenop zal dit gebeuren zonder gebruik te maken van water of gas tijdens het coatingproces. Dit betekent dat er een energiebesparing tot 95% gerealiseerd wordt in vergelijking met conventionele productiemethoden.

Neoo is ideaal voor de commerciële vastgoedsector, kantoren en hotels. Het is gemakkelijk te installeren, snel schoon te maken en kan een ontelbaar aantal levenscycli doorlopen. Het product is ontwikkeld in samenwerking met Niaga (een product van Covestro, voorheen DSM).Links

www.object-carpet.com
www.niaga.world

Tags

nieuws, interieur, tapijt, vloerkleden, polyester, recyclen, herbruikbaar, onderhoud, levenscycli, installatie, circulair, energiebesparing, productie, productiemethode, hotels, restaurant, kantoren, #objectcarpet, #aw, #niaga, #covestro, #neoo

Gerelateerd nieuws
InCoDa presenteert 'Blijf bij…'
[Sponsored artikel] - Na de zomer worden op 22 t/m 24 september de nieuwste eyecatchers en collecties van ruim 200 merken op het gebied van raamdecoratie, vloeren, wandbekleding en stoffering gepresenteerd op vakevent InCoDa.
lees verder
 
Herstructurering Home Fashion Groep
lees verder
Incoda is alweer in aantocht
Vanaf 22 september worden de Interieur Collectie Dagen (Incoda) weer in Gorinchem gehouden. Hierbij al een sneak preview.
lees verder
Haal de zomer in huis
Unilin biedt mensen de mogelijkheid om de zomer in huis te halen met Sunny Shades & Quickstep vloeren.
lees verder
Duurzame innovaties
Interface presenteert nieuwe collecties met 'crafted' textiel en natuurlijke vormen. Deze twee nieuwe collecties tapijt- en vinyltegels bieden inspiratie en duurzame innovaties.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden