Oneindig recyclebaar tapijt

Donderdag 19 oktober 2023

Object Carpet introduceert Neoo, het naar eigen zeggen eerste, oneindig recyclebare tapijt van monomateriaal.
Oneindig recyclebaar tapijt
Oneindig recyclebaar tapijt Oneindig recyclebaar tapijt

Een snelle en efficiënte recyclage, in combinatie met maximale circulariteit, dat is waar milieubewuste bedrijven dezer dagen mee bezig zijn. Dat geldt zeker in de tapijtwereld, waar men de dikwijls tientallen materialen waaruit een tapijt bestaat probeert terug te dringen tot slechts één.

Een bedrijf dat in deze opzet is geslaagd is het Duitse Object Carpet, dat het levenslicht zag in 1972 en van bij het begin stond voor kwaliteit, hoogwaardig design en innovatie in de projectwereld. Dit familiebedrijf uit Denkendorf ontwikkelde in acht jaar tijd een tapijt dat bestaat uit 100% polyester. Dit polyester kan snel en efficiënt worden gerecycled en opnieuw worden verwerkt tot vloerbedekking. Door volledig af te zien van vulstoffen en additieven werden de voorwaarden gecreëerd voor het hergebruik van hoogwaardige grondstoffen voor hetzelfde eindproduct.

 

Voor Object Carpet is Neoo allesbehalve een eindpunt. Zo heeft het bedrijf al officieel bekendgemaakt dat het in 2025 al zijn producten circulair wil maken, zodat ze uit slechts één of maximaal twee materialen bestaan. Bovendien geldt voor alle producten dat ze eenvoudig te installeren en snel schoon te maken moeten zijn. Daarbovenop zal dit gebeuren zonder gebruik te maken van water of gas tijdens het coatingproces. Dit betekent dat er een energiebesparing tot 95% gerealiseerd wordt in vergelijking met conventionele productiemethoden.

Neoo is ideaal voor de commerciële vastgoedsector, kantoren en hotels. Het is gemakkelijk te installeren, snel schoon te maken en kan een ontelbaar aantal levenscycli doorlopen. Het product is ontwikkeld in samenwerking met Niaga (een product van Covestro, voorheen DSM).Links

www.object-carpet.com
www.niaga.world

Tags

nieuws, interieur, tapijt, vloerkleden, polyester, recyclen, herbruikbaar, onderhoud, levenscycli, installatie, circulair, energiebesparing, productie, productiemethode, hotels, restaurant, kantoren, #objectcarpet, #aw, #niaga, #covestro, #neoo

Gerelateerd nieuws
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
 
J & J Woninginrichting failliet
lees verder
Creatieve vloerkleed combinaties
[Sponsored artikel] - Je huis is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en het kiezen van de juiste interieurdetails veel verschil maken. Bijvoorbeeld door het gebruik van krachtige elementen als vloerkleden.
lees verder
Overname door Bona
Bona neemt de Australische distributeur Ezi Floor Products (EFP) over. EFP sluit zich daardoor aan bij Bona’s netwerk van 16 dochterondernemingen wereldwijd.
lees verder
Voordelen PVC vloer
[Sponsored artikel] - Als je op zoek bent naar een vloer die stijlvol, duurzaam en onderhoudsvriendelijk is, overweeg dan eens een PVC vloer.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden