Meegroei relaxstoel van Otium Care

Donderdag 07 november 2019

Otium Care, expert in huiselijk zorgmeubilair en onderdeel van de Mecamgroep, introduceert de eerste meegroei-relaxstoel.
Meegroei relaxstoel van Otium Care
Meegroei relaxstoel van Otium Care

De relaxstoel van Otium Care kan in een handomdraai omgevormd worden tot een ergonomische zorgstoel. Hiermee wil het bedrijf inspelen op de veranderende zorgbehoeftes van ouderen, zowel diegenen die zo lang mogelijk (zelfstandig) thuis willen blijven wonen, als degene in een woonzorgcentrum of ziekenhuis.

 

De relaxstoel veranderen in een ergonomische zorgstoel kan door de stoel op een ander universeel onderstel te plaatsen (bv. van draai- of kroonvoet naar een voet met wielen met of zonder centrale vergrendeling, al dan niet voorzien van zijdelings uitschuifbare voetensteunen) en/of de armsteunen te voorzien van een eettablet of koffietafeltje. Dit kan Otium Care zelf doen, of door een technische dienst in een zorgcentrum/ziekenhuis worden uitgevoerd.

 

Otium Care hanteert het eigen Goldcare label. Dit houdt in dat elke relaxstoel onderworpen wordt aan mechanische en elektrische duurzaamheidstesten, zoals bepaald door de Europese Norm EN16139 – extreme use – level 2. Daarnaast worden de gebruikte stoffen en het kunstleder zorgvuldig geselecteerd, intern geanalyseerd/gecontroleerd en getest voor gebruik. Daarnaast wordt elk type stoel getest door een gebruikerspanel van ouderen in woonzorgcentra, mensen met specifieke zorgnoden en zorgverleners. De doorgroei-relaxstoel is vanaf eind 2019 te koop via de gespecialiseerde meubelhandel en via projectinrichters in de zorg. Hij is verkrijgbaar in verschillende maten in functie van de lengte van de gebruiker en in diverse uitvoeringen (manueel of elektrisch verstelbare rug- en voetenplank, hoofdsteun en opstaplift – keuze type comfortvering – verschillende onderstellen – verschillende soorten bekleding).

 

Otium ontving gisterenavond een Balthazar-award voor de Multi (foto 2) op de Meubelbeurs Brussel.

 Links

www.otiumcare.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, hotel, meubel, zitmeubel, draaifauteuil, draaistoel, fauteuil, stoel, relaxstoel, senioren, zorg, #otiumcare, #mbb, #meubelbeursbrussel, #meubelbeursbe

Gerelateerd nieuws
Ook Salone del Mobile uitgesteld
Na het annuleren en uitstellen van diverse beurzen, is nu ook Salone del Mobile geannuleerd en uitgesteld tot juni.
lees verder
Nieuwe Piet Boons
Interieur- en productdesign Studio Piet Boon voegt drie gedurfde nieuwe ontwerpen aan de meubelcollectie toe en een in hoogte aangepast model.
lees verder
 
Herbruikbare stand voor Pode
lees verder
Nieuwe ceo Ekornes
Het Chinees-Noorse meubelconcern Ekornes, beter bekend van de Stressless relaxfauteuils en zitmeubelen en beddenmerk Svane, heeft een nieuwe directeur als opvolger van Olav Holst-Dyrnes.
lees verder
 
Take a Seat Please failliet
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden