Meegroei relaxstoel van Otium Care

Donderdag 07 november 2019

Otium Care, expert in huiselijk zorgmeubilair en onderdeel van de Mecamgroep, introduceert de eerste meegroei-relaxstoel.
Meegroei relaxstoel van Otium Care
Meegroei relaxstoel van Otium Care

De relaxstoel van Otium Care kan in een handomdraai omgevormd worden tot een ergonomische zorgstoel. Hiermee wil het bedrijf inspelen op de veranderende zorgbehoeftes van ouderen, zowel diegenen die zo lang mogelijk (zelfstandig) thuis willen blijven wonen, als degene in een woonzorgcentrum of ziekenhuis.

 

De relaxstoel veranderen in een ergonomische zorgstoel kan door de stoel op een ander universeel onderstel te plaatsen (bv. van draai- of kroonvoet naar een voet met wielen met of zonder centrale vergrendeling, al dan niet voorzien van zijdelings uitschuifbare voetensteunen) en/of de armsteunen te voorzien van een eettablet of koffietafeltje. Dit kan Otium Care zelf doen, of door een technische dienst in een zorgcentrum/ziekenhuis worden uitgevoerd.

 

Otium Care hanteert het eigen Goldcare label. Dit houdt in dat elke relaxstoel onderworpen wordt aan mechanische en elektrische duurzaamheidstesten, zoals bepaald door de Europese Norm EN16139 – extreme use – level 2. Daarnaast worden de gebruikte stoffen en het kunstleder zorgvuldig geselecteerd, intern geanalyseerd/gecontroleerd en getest voor gebruik. Daarnaast wordt elk type stoel getest door een gebruikerspanel van ouderen in woonzorgcentra, mensen met specifieke zorgnoden en zorgverleners. De doorgroei-relaxstoel is vanaf eind 2019 te koop via de gespecialiseerde meubelhandel en via projectinrichters in de zorg. Hij is verkrijgbaar in verschillende maten in functie van de lengte van de gebruiker en in diverse uitvoeringen (manueel of elektrisch verstelbare rug- en voetenplank, hoofdsteun en opstaplift – keuze type comfortvering – verschillende onderstellen – verschillende soorten bekleding).

 

Otium ontving gisterenavond een Balthazar-award voor de Multi (foto 2) op de Meubelbeurs Brussel.

 Links

www.otiumcare.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, hotel, meubel, zitmeubel, draaifauteuil, draaistoel, fauteuil, stoel, relaxstoel, senioren, zorg

Gerelateerd nieuws
DPA Talk Welzijn & Design
Hoe dragen meubeldesigns en interieurontwerpen bij aan productiviteit, geluk en welzijn? Dat is het onderwerp van de 'Talk' in Design Post Amsterdam (DPA) op dinsdagavond 3 december.
lees verder
 
Out-of-office tafel Opera
lees verder
Vitra ook leasen via Flinders
Na Designlinq gaat ook Flinders Vitra-meubilair leasen. Flinders verwacht het zakelijk lease-aanbod in samenwerking met fabrikanten verder uit te breiden in de nabije toekomst.
lees verder
Kinnevik stapt uit Westwing
Kinnevik, de grootste aandeelhouder in Westwing, heeft al zijn aandelen verkocht. Rocket Internet is nu weer de grootste aandeelhouder
lees verder
Moroso en Diesel in Shanghai
Moroso en Diesel Living tonen binnenkort in Shanghai hun nieuws, vooral de rijke oogst uit het Milanese voorjaar.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden