Marmoleum in hoofdrol

Maandag 25 januari 2021

Forbo Flooring heeft een serie filmportretten gemaakt met verhalen over de band met Marmoleum.
Marmoleum in hoofdrol
Marmoleum in hoofdrol Marmoleum in hoofdrol

Forbo Flooring heeft in nauwe samenwerking met regisseur Gal Keshet, een reeks van twaalf filmportretten gemaakt, waarin mensen over hun band met Marmoleum verhalen. Men gaat onder meer langs bij de Franse ontwerpster Pauline Esparon, Trees Verster Kaars Sijpesteijn (de kleindochter van de oprichter van Forbo, indertijd de Nederlandsche Linoleumfabriek), Christien Meindertsma en Santje Pander van de Universiteit van Amsterdam (die onderzoekt hoe een door Gerrit Rietveld in 1958 vormgegeven Unesco-persruimte gereconstrueerd kan worden met de focus op het Marmoleum-patroon, dat Rietveld destijds op de vloer en de tafels toegepaste).

 

Elke aflevering van circa vier minuten is met veel aandacht voor detail, sfeer en deels ook op locatie gemaakt. De mini-documentaires (viif afleveringen staan al online, red.) dragen ‘spannende’ namen als De Detective en De Ontdekker, en hebben stuk voor stuk een originele insteek die een onverwacht, inspirerend perspectief op linoleum biedt. We zien bijvoorbeeld hoe gebruikt Marmoleum op een ingenieuze wijze in nieuw materiaal wordt omgevormd.

 

In een andere aflevering buigt een ontwerpster prachtige vormen uit het materiaal. Ook de 92-jarige Trees Verster Kaars Sijpesteijn deelt mooie herinneringen. De films zijn op de website en de social media kanalen van de fabrikant te zien.Links

www.forbo-flooring.nl/marmoleum stories

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, designers, film, hospitality, hotel, vloer, vloerbedekking, tapijt, vinyl, pvc, zeil, novilon, marmoleum, linoleum, allura, colorex, eterna, sarlon, flotex, embossing, 3D, 3D embossing, marmoleum, textura, novilon, novilon nova, bekleding, bekleden, stoffering, stofferen, stoffeerder, leggen, plaatsen, #forboflooring, #forbo, #marmoleum

Gerelateerd nieuws
Toegankelijke klasse Artelux
Met het thema ‘City Living’ borduurt Artelux voort op het vorig jaar geïntroduceerde ‘Luxury Living’, waarbij het stadse hotelleven een hoofdrol speelt. Het gaat om toegankelijke klasse, verfijnd en elegant.
lees verder
Onvrede over Mohawk
Filip Balcaen, bestuurder en een grote aandeelhouder van Mohawk, breekt met het Amerikaanse vloerenconcern. Mohawk is het moederbedrijf van Unilin, IVC en Spano.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
Spijkerbroek op Klippan
Ikea en het Nederlandse jeansmerk Mud Jeans slaan de handen ineen en introduceren een hoes van gerecyclede spijkerbroeken voor de iconische Klippan bank.
lees verder
Luxaflex 70 jaar
Luxaflex bestaat dit jaar 70 jaar, een mijlpaal waar deze raambekledingspecialist niet aan voorbij wil gaan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden