Marmoleum in hoofdrol

Maandag 25 januari 2021

Forbo Flooring heeft een serie filmportretten gemaakt met verhalen over de band met Marmoleum.
Marmoleum in hoofdrol
Marmoleum in hoofdrol Marmoleum in hoofdrol

Forbo Flooring heeft in nauwe samenwerking met regisseur Gal Keshet, een reeks van twaalf filmportretten gemaakt, waarin mensen over hun band met Marmoleum verhalen. Men gaat onder meer langs bij de Franse ontwerpster Pauline Esparon, Trees Verster Kaars Sijpesteijn (de kleindochter van de oprichter van Forbo, indertijd de Nederlandsche Linoleumfabriek), Christien Meindertsma en Santje Pander van de Universiteit van Amsterdam (die onderzoekt hoe een door Gerrit Rietveld in 1958 vormgegeven Unesco-persruimte gereconstrueerd kan worden met de focus op het Marmoleum-patroon, dat Rietveld destijds op de vloer en de tafels toegepaste).

 

Elke aflevering van circa vier minuten is met veel aandacht voor detail, sfeer en deels ook op locatie gemaakt. De mini-documentaires (viif afleveringen staan al online, red.) dragen ‘spannende’ namen als De Detective en De Ontdekker, en hebben stuk voor stuk een originele insteek die een onverwacht, inspirerend perspectief op linoleum biedt. We zien bijvoorbeeld hoe gebruikt Marmoleum op een ingenieuze wijze in nieuw materiaal wordt omgevormd.

 

In een andere aflevering buigt een ontwerpster prachtige vormen uit het materiaal. Ook de 92-jarige Trees Verster Kaars Sijpesteijn deelt mooie herinneringen. De films zijn op de website en de social media kanalen van de fabrikant te zien.Links

www.forbo-flooring.nl/marmoleum stories

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, designers, film, hospitality, hotel, vloer, vloerbedekking, tapijt, vinyl, pvc, zeil, novilon, marmoleum, linoleum, allura, colorex, eterna, sarlon, flotex, embossing, 3D, 3D embossing, marmoleum, textura, novilon, novilon nova, bekleding, bekleden, stoffering, stofferen, stoffeerder, leggen, plaatsen, #forboflooring, #forbo, #marmoleum

Gerelateerd nieuws
Edelstenen op de bank
Moooi breidt zijn collectie The Extra O uit met een nieuwe serie kussens van Claire Vos. Om de kussens te maken is volgens het bedrijf een revolutionaire printtechnologie gebruikt.
lees verder
Nieuw directrice Gerflor
Vinylvloerenfabrikant Gerflor heeft een nieuwe managing director Benelux, waar Nay Tawile afscheid heeft genomen.
lees verder
 
Apple HomeKit voor raambekleding
lees verder
Decosit vervroegd
De textielbeurs Decosit in 2021 is door organisator Fedustria weer gewijzigd. Net als vorig jaar wordt ook nu weer op een vroeger tijdstip gegokt.
lees verder
 
Grote meerderheid wil winkels open
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden