Les over trends bij Inretail en NIA

Vrijdag 16 oktober 2020

Samen met trendwatcher Aafje Nijman schetst Inretail de toekomstige woontrends. Digitalisatie, flexibiliteit en verbinding oefenen hier volgens de brancheorganisatie veel invloed op uit. Woonleden kunnen hier meer over leren tijdens het kennisuurtje van 9 november. In deze maand wordt ook een 1-daagse cursus van NIA Academie gegeven.
Les over trends bij Inretail en NIA

De huidige tijdgeest wordt door Aafje Nijman 'Change Reaction' genoemd. Covid-19 heeft onze wereld volgens haar op zijn kop gezet en veranderingen die we al aanvoelden komen verscherpt, veranderd én versneld. Wat betekent dit voor de retail? In november organiseert INretail speciaal voor woonleden 4 kennisuurtjes. Eén daarvan is het kennisuur Woontrends 2021. Anna Hutten deelt vier concrete woontrends die uit maatschappelijke ontwikkelingen zijn ontstaan. Het uurtje gaat daarna in op de achtergrond, de kleuren, materialen en vormen, en het verband wat hiertussen bestaat.

Het uurtje is op maandag 9 november, van 10-11 uur. Voor INretail leden is het gratis. Aanmelden kan hier.

 

Naar aanleiding van de trends heeft NIA Academie ook een 1-daagse cursus ontwikkeld waarin de cursist handvatten krijgt om de (woon)trends Be MankindRevise the MoralPick your Cherries en Take a Stand toe te passen in het advies aan de klant, in de winkelstyling en in de collectie. Deze Cursus Trendwatching woontrends vindt op 16 november plaats in De Woonindustrie (DWI). De dag start met een opfrisser: welke trends zijn er in 2021? Waar komen ze vandaan en hoe vertalen deze trends zich naar materiaal- en kleurgebruik? Vervolgens gaat het over de styling van een winkel. Een strakke winkelstyling zorgt volgens NIA voor winkelbeleving en het verleiden van klanten. 

Vanwege corona is de curus zeer exclusief, er mogen maximaal 10 mensen deelnemen. Daarom herhaalt NIA de cursus nog eens op 1 februari 2021. Aanmelden kan hier.

 

 Links

www.inretail.nl
www.niainfo.nl
www.dewoonindustrie.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, trend, trends, forecast, voorspelling, cursus, #kennisuurtje, #changereaction, #Inretail, #DWI, #woonindustrie, #NIA

Gerelateerd nieuws
IMM wordt hybride beurs
In september was organisator Koelnmesse nog optimistisch, vakbeurs IMM zou gewoon door gaan in januari 2021. Nu het Corona virus overal weer opleeft krijgt de beurs echter wel een andere vorm. Een hybride beurs, waarbij tentoonstelling en digitaal platform elkaar aanvullen.
lees verder
Meubelbeurs Brussel gaat toch door!
Er komt in 2020 toch nog een Meubelbeurs Brussel: een maand later dan oorspronkelijk gepland wordt het mogelijk de beurs digitaal te bezoeken!
lees verder
Dieptepunt bezoek binnensteden
Dramatische ontwikkelingen naar aanleiding van het angstbeleid van de overheid: volgens Inretail zijn er in de herfstvakantie bijna 50% minder bezoekers geweest in de Nederlandse binnensteden ten opzichte van vorig jaar.
lees verder
Antwerp Design Days Victors en Creadis
De Belgische agentuurbedrijven Creadis en Victors organiseren van 9-20 november de Antwerp Design Days. Pers, professionele klanten en relaties kunnen dan exclusief én coronaproof de nieuwste producten van hun merken ontdekken.
lees verder
Trendlezing BNS Crisp in ETC
Op 9 november is BNS Crisp te gast in het ETC Design Center Europe. Hier organiseert de vereniging voor stylisten een lezing over de nieuwe Heimtextil trends. Nothing New, Everything New.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden