Fair beddengoed Yumeko

Donderdag 15 oktober 2020

Bed- en badtextielleverancier Yumeko heeft duurzaamheid een eerlijkheid hoog in het vaandel staan. Dat werd laatst ook bevestigd met een award.
Fair beddengoed Yumeko
Fair beddengoed Yumeko Fair beddengoed Yumeko Fair beddengoed Yumeko Fair beddengoed Yumeko Fair beddengoed Yumeko

Yumeko maakt beddengoed van de hoogste kwaliteit dat tegelijk duurzaam en betaalbaar is. Het bedrijf uit Amsterdam stelt daarnaast te werken mét en áán een schone en eerlijke keten, een Fairchain, voor alle producten in de slaap- en badkamer. Beter slapen in alle opzichten dus: comfortabeler, gezonder, eerlijker en zonder onnodig dierenleed.

Alle producten hebben een biologisch- en/of fairtrade certificaat (foto 1) en worden door vakmensen gemaakt in India, Nederland, Duitsland, Portugal, Oostenrijk, Turkije en Peru. Dit Gots (Global Organic Textile Standard)-certificaat garandeert dat het katoen en wol puur biologisch zijn. Van katoenplant en schaap tot dekbedovertrek en dekbed, de hele keten voldoet aan de biologische eisen.

Het Fairtrade certificaat garandeert volgens Yumeko dat katoenboeren en vakmensen eerlijke lonen krijgen en normale werkuren werken. Het jubilerende bedrijf werd opgericht in 2010 door Stephan Zeijlemaker en Rob van den Dool.

Recent ontving de firma, die naast dekbedovertreksets (foto 2+3) ook matrassen (foto 4), kussens, dekbedden (foto 5) en een stalen bed ontworpen door Piet Hein Eek (foto 6) in het assortiment heeft, nog een Sustainable Interior Design Award.

 

 

Onderhoud dekbedovertreksets:
- Wassen voor gebruik (bij voorkeur op 60°)
- Sorteer wasgoed op kleur, bonte en donkere kleuren apart
- Was binnenstebuiten
- Was niet meer dan twee éénpersoonsdekbedovertrekken met bijbehorende slopen tegelijkertijd.
- Gebruik het juiste wasprogramma (kreukherstellend of fijn wasprogramma)
- Voorkom wrijving (niet samen wassen met schurende materialen zoals spijkerstof of handdoeken).
- Niet te veel wasmiddel gebruiken
- Liefst niet drogen in droger, maar in de lucht.Links

www.yumeko.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, bed, bedtextiel, bedmode, dekbedovertrekset, overtrek, bedlinnen, hoes, laken, sloop, dons, kussens, online, web, webwinkel, etailer, retail, winkel, ecommerce, multichannel, omnichannel, internet, online, shop, awards, Sustainable Interior Design Awards, interieurawards, #sustainableinteriorDesignAwards, #flinders, #yumeko

Gerelateerd nieuws
Meubelbeurs Brussel gaat toch door!
Er komt in 2020 toch nog een Meubelbeurs Brussel: een maand later dan oorspronkelijk gepland wordt het mogelijk de beurs digitaal te bezoeken!
lees verder
Nieuwe Stiel in bedden
Een nieuwe boxspring, maar gelukkig is er recent ook weer eens een ander bed door Avek geďntroduceerd. Daarnaast voert het bedrijf prijsverhogingen door.
lees verder
Bankroet Kelder Slaapkamers
Op 21 oktober is Kelder Slaapkamers & Woninginrichting uit Nijverdal failliet verklaard door de rechtbank in Overijssel.
lees verder
 
Brusselse wafels in DWI
lees verder
Trendlezing BNS Crisp in ETC
Op 9 november is BNS Crisp te gast in het ETC Design Center Europe. Hier organiseert de vereniging voor stylisten een lezing over de nieuwe Heimtextil trends. Nothing New, Everything New.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden