Klant weer naar winkel

Maandag 24 mei 2021

Uit een analyse van Klarna (betaalprovider) blijkt dat de consument in de categorie huis & tuin direct weer naar de winkels is gegaan na de heropening. Dit geldt niet voor andere categorieŽn.
Klant weer naar winkel

Tuincentra, bouwmarkten en woonwinkels worden sinds de versoepelingen weer volop bezocht zo meldt Emerce op hun website. De online ervaring van de retailers kan toch moeilijk tippen aan de fysieke ervaring. Betaalbedrijf Klarna, partner van 16.000 webshops, heeft de effecten onderzocht van de heropening van de winkels en constateert dat veel consumenten in het digitale domein zijn blijven hangen. 


Ondanks de heropening van winkels blijft het aandeel ‘Kleding en Schoenen’ nagenoeg gelijk ten opzichte van de weken ervoor. De categorieën ‘Entertainment’ en ‘Elektronica’ hebben naar verhouding een groter aandeel in het percentage aankopen via Klarna dan voor de lockdown.Het aandeel sieraden en accessoires en gezondheid en beauty steeg juist bij webwinkels, al speelt Moederdag hier wel een rol.

 

Uit eerder onderzoek bleek dat shoppers toch weer graag mode wilden kopen in de fysieke winkel, maar in de cijfers is dat nog niet terug te zien. Het Klarna onderzoek werd uitgevoerd onder 9.000 consumenten in negen kernmarkten, waaronder Nederland. In Nederland werkten ruim 1.000 respondenten mee.Links

www.emerce.nl
www.klarna.nl

Tags

Online, betaalprovider, onderzoek, bestedingen, huisentuin, sieraden, mode, consument, winkels, websites, #emerce, #klarna

Gerelateerd nieuws
Succesvolle eerste DWI Najaarsvakdagen
De organisatie, die mede namens de exposanten voor gratis catering zorgt, is zeer tevreden over de eerste serie van de Najaarsvakdagen in De Woonindustrie (DWI). Nog niet geweest? De tweede serie is komende maandag 20 en dinsdag 21 september.
lees verder
Succesvol Showup
Op 5 en 6 september vond Showup weer plaats in Expo Haarlemmermeer. Een bruisend evenement, waar vanaf spatte dat zowel ondernemers als bezoekers blij waren om weer live inspiratie op te kunnen doen. Interieurjournaal haalt wat krenten uit de pap.
lees verder
Stadswinkel Ikea in Wenen geopend
Ikea heeft al stadswinkels in steden als Parijs en Hamburg, maar hier is nu een duurzame stadswinkel in Wenen bijgekomen.
lees verder
Tussenstand aanmeldingen Imm
Imm cologne 2022 staat er goed voor, aldus organisator Koelnmesse. Rond de 70 procent van de beschikbare ruimte van de beurs, die zowel offline als online plaatsvindt, is inmiddels volgeboekt.
lees verder
 
Retail juli plus 3,4 procent
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden