Juntoo in de etalage

Maandag 25 oktober 2021

Het Belgische De Tijd meldt dat de aandeelhouders van de groep boven Juntoo (voorheen Overstock Home), de badkamerketen X²O, en Belgische marktleider in tuinmeubelen Overstock de verkoop van het bedrijf voorbereid.
Juntoo in de etalage

De drie retailketens hebben samen 80 showrooms, X²O (39), Overstock Garden (25) en Juntoo (16). X²O is gespecialiseerd in badkamerinrichting en heeft 24 winkels in België en 15 in Nederland. Juntoo en Overstock zijn alleen in België te vinden.

 

Volgens De Tijd hebben de aandeelhouders van de retailgroep de Amerikaanse zakenbank JP Morgan gemandateerd om een verkoop te begeleiden. Of de oprichter en hoofdaandeelhouder Jan Ollevier (64,45%) blijft is nog onduidelijk, investingsfonds Vendis bezit 26,6% van de aandelen. Zowel financiële spelers als sectorgenoten komen volgens bronnen in aanmerking.

 

Corona is voor de verkoop in de interieurbranche juist goed geweest. Ook de retailgroep is toen gegroeid, met nieuwe, een breder productengamma en meer online activiteit. In het boekjaar 2019-20 (tot 30 september) was ruimte voor een dividend van € 35 miljoen. Cijfers over 2020-2021 zijn nog niet beschikbaar, maar De Tijd speculeert dat de omzet gegroeid is tot een kleine € 400 miljoen en de brutobedrijfswinst (ebitda) tussen € 75 en 95 miljoen.Links

www.juntoo.be

Tags

nieuws, interieur, meubelen, designmerken, showroom, interieuradvies, België, verkoop, overname, #overstock, #juntoo, #x2o

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder
Nieuw contentformat Imm
Over acht weken opent vakbeurs imm de deuren. Hoewel er nog flinke uitdagingen zijn, werkt organisator Koelnmesse non-stop aan de voorbereidingen voor de januari-editie. Online blijft het platform ook aan de weg timmeren, nu met het nieuwe contentformat: Trendimmpact.
lees verder
 
Das Haus nieuwe vorm
lees verder
Woontrend 2022 - Traditional Sentiment
Onlangs presenteerde Inretail de woontrends voor 2022, voortkomend uit de tijdgeest Calibrate. In een serie van vier artikelen zullen deze behandeld worden, vandaag de derde: Traditional Sentiment.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden