Interieuromzet Q2 weer uitstekend

Donderdag 05 september 2019

De Nederlandse detailhandel heeft in het tweede kwartaal van 2019 2,7% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. De interieurbranche het doet wederom ruimschoots beter.
Interieuromzet Q2 weer uitstekend
Interieuromzet Q2 weer uitstekend Interieuromzet Q2 weer uitstekend Interieuromzet Q2 weer uitstekend

De omzet van de detailhandel is al ruim vijfenhalf jaar elk kwartaal hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder (foto 1).

Non-food kwam totaal op +2,4%, ondanks aanhoudende daling bij kleding (-0,7%) en vooral speelgoed (-18,3%!) Vooral meubelwinkels (+9,2%) en doe-het-zelfwinkels (inclusief keukens en vloeren) (+4,8%) deden goede zaken (foto 2).

Via pure webshops werd in het eerste kwartaal 14,7% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 23,2%, totaal kwam is uit op 18,2% (foto 3).

Het vertrouwen van de ondernemers in de detailhandel is begin derde kwartaal van dit jaar wel lager geworden dan drie maanden terug en daalde van 10,9 naar 7,6 (foto 4).Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
 
Badkamerbehang vol dieren
lees verder
Andre Bovekerk overleden
Andrť Bovekerk, een bekende uit de vloerenbranche en sinds kort werkzaam bij Leoxx als inside sales manager, is zaterdag 8 augustus plotseling overleden.
lees verder
Effen in spotlicht bij Artex
Artex heeft een passie voor uniís. De kleuren van de stoffenfabrikant worden in de verfkeuken van het bedrijf gemaakt. Een samenspel tussen ontwerpers en verfkeukenspecialisten.
lees verder
Issabella-Interiors op zolder
Issabella-Interiors verhuist per september naar voormalig klooster MariŽnhof. De interior designer betrekt hiermee de grootste restaureerde zolder van Amersfoort.
lees verder
 
Najaar bij Mrs.Me
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden