De zachte kant van schedels

Donderdag 05 september 2019

Dat schedels ook aaibaar kunnen zijn laat tapijtontwerper Jan Kath zien met de bijzondere nieuwe collectie Skulls.
De zachte kant van schedels
De zachte kant van schedels

De Duitse ontwerper en ondernemer Jan Kath is een van bekendste designers van handgeknoopte tapijten. Hij koppelt traditionele ambachten uit de Himalaya met modern, bijna minimalistisch design. Een synthese die leidt tot buitengewone stukken. Het basismateriaal van alle collecties is Tibetaanse Hoogland wol. In dit geval gecombineerd met zijde.

 

De collectie Skulls is gebaseerd op de motieven die in klassieke tatoeages voorkomen, zoals de zwaluw, het anker, de roos en natuurlijk de schedel. Jan Kath combineert deze met klassieke Oosterse tapijtpatronen. Het tapijt wordt vakkundig 'verouderd', waardoor de motieven samensmelten. De tapijten zijn ontworpen voor een online galerij voor exclusieve handgemaakte designstukken.

 

Jan Kath, afgelopen januari nog exposant bij de IMM in Keulen, wordt wereldwijd vertegenwoordigd door een select aantal dealers. Daarnaast heeft hij winkels in thuisstad Bochum, Berlijn, Keulen, New York, München, en Vancouver.Links

www.imm-cologne.com
www.jan-kath.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, vloerbedekking, vloer, tapijt, karpet, oosters tapijt, pers, perzen, ziegler, kelim, kleed, #skulls, #jankath, #imm, #immcologne, #imm19, #imm2019

Gerelateerd nieuws
Andre Bovekerk overleden
Andrť Bovekerk, een bekende uit de vloerenbranche en sinds kort werkzaam bij Leoxx als inside sales manager, is zaterdag 8 augustus plotseling overleden.
lees verder
Issabella-Interiors op zolder
Issabella-Interiors verhuist per september naar voormalig klooster MariŽnhof. De interior designer betrekt hiermee de grootste restaureerde zolder van Amersfoort.
lees verder
 
Verlies Quickstep fabrikant
lees verder
 
Superkarpet
lees verder
 
Interieuromzet corona-Q2 prima
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden