De zachte kant van schedels

Donderdag 05 september 2019

Dat schedels ook aaibaar kunnen zijn laat tapijtontwerper Jan Kath zien met de bijzondere nieuwe collectie Skulls.
De zachte kant van schedels
De zachte kant van schedels

De Duitse ontwerper en ondernemer Jan Kath is een van bekendste designers van handgeknoopte tapijten. Hij koppelt traditionele ambachten uit de Himalaya met modern, bijna minimalistisch design. Een synthese die leidt tot buitengewone stukken. Het basismateriaal van alle collecties is Tibetaanse Hoogland wol. In dit geval gecombineerd met zijde.

 

De collectie Skulls is gebaseerd op de motieven die in klassieke tatoeages voorkomen, zoals de zwaluw, het anker, de roos en natuurlijk de schedel. Jan Kath combineert deze met klassieke Oosterse tapijtpatronen. Het tapijt wordt vakkundig 'verouderd', waardoor de motieven samensmelten. De tapijten zijn ontworpen voor een online galerij voor exclusieve handgemaakte designstukken.

 

Jan Kath, afgelopen januari nog exposant bij de IMM in Keulen, wordt wereldwijd vertegenwoordigd door een select aantal dealers. Daarnaast heeft hij winkels in thuisstad Bochum, Berlijn, Keulen, New York, München, en Vancouver.Links

www.imm-cologne.com
www.jan-kath.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, vloerbedekking, vloer, tapijt, karpet, oosters tapijt, pers, perzen, ziegler, kelim, kleed, #skulls, #jankath, #imm, #immcologne, #imm19, #imm2019

Gerelateerd nieuws
 
Start ETC Design Experience
lees verder
Nieuwe digitale printer Forbo
De nieuwe digitale printer van Forbo Flooring werkt met UV-inkt en zorgt voor printvloeren van een nog betere kwaliteit, aldus het bedrijf uit Assendelft.
lees verder
Incoda kampioenen
De tiende editie van de afgelopen week gehouden vakbeurs Interieur Collectie Dagen (Incoda) in Gorinchem is succesvol verlopen, zo laat organisator Easyfairs weten.
lees verder
 
Egalbase wordt Wunderlays
lees verder
Nieuwe huisstijl Incoda
Tijdens de openingsdag op zondag 15 september van de vakbeurs Incoda (Interieur Collectie Dagen) onthulde het beursteam de nieuwe huisstijl van het event in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden