De zachte kant van schedels

Donderdag 05 september 2019

Dat schedels ook aaibaar kunnen zijn laat tapijtontwerper Jan Kath zien met de bijzondere nieuwe collectie Skulls.
De zachte kant van schedels
De zachte kant van schedels

De Duitse ontwerper en ondernemer Jan Kath is een van bekendste designers van handgeknoopte tapijten. Hij koppelt traditionele ambachten uit de Himalaya met modern, bijna minimalistisch design. Een synthese die leidt tot buitengewone stukken. Het basismateriaal van alle collecties is Tibetaanse Hoogland wol. In dit geval gecombineerd met zijde.

 

De collectie Skulls is gebaseerd op de motieven die in klassieke tatoeages voorkomen, zoals de zwaluw, het anker, de roos en natuurlijk de schedel. Jan Kath combineert deze met klassieke Oosterse tapijtpatronen. Het tapijt wordt vakkundig 'verouderd', waardoor de motieven samensmelten. De tapijten zijn ontworpen voor een online galerij voor exclusieve handgemaakte designstukken.

 

Jan Kath, afgelopen januari nog exposant bij de IMM in Keulen, wordt wereldwijd vertegenwoordigd door een select aantal dealers. Daarnaast heeft hij winkels in thuisstad Bochum, Berlijn, Keulen, New York, München, en Vancouver.Links

www.imm-cologne.com
www.jan-kath.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, vloerbedekking, vloer, tapijt, karpet, oosters tapijt, pers, perzen, ziegler, kelim, kleed, #skulls, #jankath, #imm, #immcologne, #imm19, #imm2019

Gerelateerd nieuws
Projectversie Coretec
US Floors heeft een projectversie van haar vloer Coretec uitgebracht: sterker, stabieler en dunner.
lees verder
Wood Works op Domotex
De speciale Wood Works tentoonstelling op Domotex 2020 nodigt bezoekers uit om de eigenschappen van hout te ervaren en leren kennen.
lees verder
Benelux nieuwkomers op Domotex
Voor we het weten is het weer zover. Van 10 - 13 januari vindt het belangrijkste vloerevenement van jaar plaats: Domotex. Tijdens een persconferentie in de Van Nelle fabriek in Rotterdam kwam nieuws over de beurs aan bod.
lees verder
Domotex vernieuwt trefpunt Handwerk
Trefpunt Handwerk in hal 13 heeft voor Domotex 2020 een update gekregen. Met een modern standontwerp, een uitgebreid programma presentaties over actuele industriële kwesties en live demonstraties.
lees verder
 
Nieuwkomers DWI
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden