Indoor en outdoor vermengen op Domotex

Vrijdag 07 juni 2019

Het thema voor Domotex 2020 is Atmysphere. Dit woord staat voor alles wat zorgt dat vloeren bijdragen aan welzijn. De link met outdoor vloeren is hierbij snel gelegd.
Indoor en outdoor vermengen op Domotex

Gezondheid en welzijn zijn volgens Domotex organisatie Deutsche Messe een belangrijk trendthema. Voor veel mensen betekent dit dat ze veel tijd buiten doorbrengen. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de eigenschappen van outdoor vloeren. Thuis, maar ook in hotels en restaurants. Met deze trends in het achterhoofd maken Domotox exposanten steeds meer hoogwaardige vloeren van natuurlijk hout, innovatieve planken van WPC (woodcomposiet) en tegels die geschikt zijn voor zowel binnen als buiten gebruik.

 

Een voorbeeld van een bijzondere outdoor vloer bevindt zich in aan de oostelijke kant van het Italiaanse Comomeer. Hier ontwierp architect en designer Patricia Urquiola het moderne en luxueuze hotel Il Sereno. Elk aspect van dit hotel is ontworpen om te passen bij zijn natuurlijk omgeving. De buitenruimte van het hotel heeft verticale botanische tuinen en het restaurant grenzend aan de tuinen is aan één kant open. Het vloerontwerp zorgt voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Voor de buitenvloeren maakte Urquiola gebruik van thermisch behandeld FSC-gecertificeerde essenhout, op maat gemaakt door Domotex exposant Ravaioli Legnami. De terrasplanken zijn erg smal en hebben een gefreesd uiterlijk, wat voor een levendige uitstraling zorgen.

 

Voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van outdoor flooring kunt u natuurlijk van 10 - 13 januari 2020 weer op Domotex terecht.Links

www.domotex.de
www.messe.de
www.messe.be
www.hannover-beurs.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloeren, parket, hout, pvc, lvt, vinyl, linoleum, tapijt, karpet, pers, oosterse tapijten, kelims, zieglers, entreemat, mat, entree, deurmat, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, vakdagen, vakbeurs, trend, outdoor, wellness, health, #domotex, #atmysphere

Gerelateerd nieuws
Ruim 200 merken op jubilerend Incoda
De komende editie van Incoda (Interieur Collectie Dagen) komende september in Gorinchem groeit. Meer dan 200 merken worden tijdens deze tiende editie gepresenteerd.
lees verder
Nieuwe ondervloer van Estillon
Estillon introduceert Solidbase, een nieuwe collectie ondervloeren voor pvc, laminaat en parket.
lees verder
Presentatie Evidence Brisa in DWI
Maandag 17 juni presenteert Leolux tijdens de Marketday in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein het nieuwe aanbouwmeubelprogramma Brisa van ontwerper Frans Schrofer voor de Évidence-collectie.
lees verder
 
Trendz uitgesteld naar Intirio
lees verder
Nieuwe Flotex collectie
Forbo Flooring introduceert binnenkort haar nieuwe Flotex Colour collectie: vier dessins en 90 kleuren in banen, tegel- en plankformaat.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden