Indoor en outdoor vermengen op Domotex

Vrijdag 07 juni 2019

Het thema voor Domotex 2020 is Atmysphere. Dit woord staat voor alles wat zorgt dat vloeren bijdragen aan welzijn. De link met outdoor vloeren is hierbij snel gelegd.
Indoor en outdoor vermengen op Domotex

Gezondheid en welzijn zijn volgens Domotex organisatie Deutsche Messe een belangrijk trendthema. Voor veel mensen betekent dit dat ze veel tijd buiten doorbrengen. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de eigenschappen van outdoor vloeren. Thuis, maar ook in hotels en restaurants. Met deze trends in het achterhoofd maken Domotox exposanten steeds meer hoogwaardige vloeren van natuurlijk hout, innovatieve planken van WPC (woodcomposiet) en tegels die geschikt zijn voor zowel binnen als buiten gebruik.

 

Een voorbeeld van een bijzondere outdoor vloer bevindt zich in aan de oostelijke kant van het Italiaanse Comomeer. Hier ontwierp architect en designer Patricia Urquiola het moderne en luxueuze hotel Il Sereno. Elk aspect van dit hotel is ontworpen om te passen bij zijn natuurlijk omgeving. De buitenruimte van het hotel heeft verticale botanische tuinen en het restaurant grenzend aan de tuinen is aan één kant open. Het vloerontwerp zorgt voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Voor de buitenvloeren maakte Urquiola gebruik van thermisch behandeld FSC-gecertificeerde essenhout, op maat gemaakt door Domotex exposant Ravaioli Legnami. De terrasplanken zijn erg smal en hebben een gefreesd uiterlijk, wat voor een levendige uitstraling zorgen.

 

Voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van outdoor flooring kunt u natuurlijk van 10 - 13 januari 2020 weer op Domotex terecht.Links

www.domotex.de
www.messe.de
www.messe.be
www.hannover-beurs.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloeren, parket, hout, pvc, lvt, vinyl, linoleum, tapijt, karpet, pers, oosterse tapijten, kelims, zieglers, entreemat, mat, entree, deurmat, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, vakdagen, vakbeurs, trend, outdoor, wellness, health, #domotex, #atmysphere

Gerelateerd nieuws
Kranendijk accountmanager Bijlard
Op 1 februari jl. is Erik Kranendijk als accountmanager Oost-Nederland bij Bijlard International in dienst getreden.
lees verder
Nieuwe legvoorschriften vloeren
Vloerenleggers opgelet! Jullie mening wordt gevraagd om te komen tot een nieuwe versie ter vervanging van de huidige Legvoorschriften Parket uit 2012.
lees verder
ERFMI tekent voor hergebruik
Het Europese instituut voor producenten van veerkrachtige vloeren ERFMI heeft de verklaring van de Circular Plastics Alliance ondertekend. Samen met meer dan 100 partners in de waardeketen voor kunststoffen zet ERFMI zich in voor het gebruik of produceren van meer herbruikbare kunststoffen.
lees verder
 
Boomschors- en ananastextiel via Campo
lees verder
 
Nieuwe Allura collectie
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden