Indoor en outdoor vermengen op Domotex

Vrijdag 07 juni 2019

Het thema voor Domotex 2020 is Atmysphere. Dit woord staat voor alles wat zorgt dat vloeren bijdragen aan welzijn. De link met outdoor vloeren is hierbij snel gelegd.
Indoor en outdoor vermengen op Domotex

Gezondheid en welzijn zijn volgens Domotex organisatie Deutsche Messe een belangrijk trendthema. Voor veel mensen betekent dit dat ze veel tijd buiten doorbrengen. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de eigenschappen van outdoor vloeren. Thuis, maar ook in hotels en restaurants. Met deze trends in het achterhoofd maken Domotox exposanten steeds meer hoogwaardige vloeren van natuurlijk hout, innovatieve planken van WPC (woodcomposiet) en tegels die geschikt zijn voor zowel binnen als buiten gebruik.

 

Een voorbeeld van een bijzondere outdoor vloer bevindt zich in aan de oostelijke kant van het Italiaanse Comomeer. Hier ontwierp architect en designer Patricia Urquiola het moderne en luxueuze hotel Il Sereno. Elk aspect van dit hotel is ontworpen om te passen bij zijn natuurlijk omgeving. De buitenruimte van het hotel heeft verticale botanische tuinen en het restaurant grenzend aan de tuinen is aan één kant open. Het vloerontwerp zorgt voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Voor de buitenvloeren maakte Urquiola gebruik van thermisch behandeld FSC-gecertificeerde essenhout, op maat gemaakt door Domotex exposant Ravaioli Legnami. De terrasplanken zijn erg smal en hebben een gefreesd uiterlijk, wat voor een levendige uitstraling zorgen.

 

Voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van outdoor flooring kunt u natuurlijk van 10 - 13 januari 2020 weer op Domotex terecht.Links

www.domotex.de
www.messe.de
www.messe.be
www.hannover-beurs.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloeren, parket, hout, pvc, lvt, vinyl, linoleum, tapijt, karpet, pers, oosterse tapijten, kelims, zieglers, entreemat, mat, entree, deurmat, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, vakdagen, vakbeurs, trend, outdoor, wellness, health, #domotex, #atmysphere

Gerelateerd nieuws
 
Start ETC Design Experience
lees verder
Nieuwe digitale printer Forbo
De nieuwe digitale printer van Forbo Flooring werkt met UV-inkt en zorgt voor printvloeren van een nog betere kwaliteit, aldus het bedrijf uit Assendelft.
lees verder
Incoda kampioenen
De tiende editie van de afgelopen week gehouden vakbeurs Interieur Collectie Dagen (Incoda) in Gorinchem is succesvol verlopen, zo laat organisator Easyfairs weten.
lees verder
 
Egalbase wordt Wunderlays
lees verder
Nieuwe huisstijl Incoda
Tijdens de openingsdag op zondag 15 september van de vakbeurs Incoda (Interieur Collectie Dagen) onthulde het beursteam de nieuwe huisstijl van het event in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden