Glorious Delft Blue verlengd

Vrijdag 07 juni 2019

Royal Delft is een Delfts Blauw handbeschilderd aardewerkfabriek uit de 17e eeuw. Haar tentoonstelling Glorious Delft Blue is met drie maanden verlengd tot en met 30 september. Royal Delft is begin september ook te bewonderen op Showup.
Glorious Delft Blue verlengd
Glorious Delft Blue verlengd Glorious Delft Blue verlengd Glorious Delft Blue verlengd

De tentoonstelling Glorious Delft Blue, geopend in januari bij Royal Delft aan de Rotterdamseweg in Delft, is onderdeel van het internationale themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw. Deze presenteert de pracht van Delfts Blauw, hét symbool van de Nederlandse Gouden Eeuw in de 17e eeuw.

De Nederlandse Gouden Eeuw was een periode waarin de status van mensen zichtbaar was in huizen, kleding en kunst. Rijke families lieten zich portretteren in hun mooiste kostuums en met hun meest waardevolle bezittingen, waaronder Delfts Blauw (foto 1, Proud Mary en foto 2, Tulpenvaas).

In vijf thema’s – handel & nieuwe smaken, interieur, tulpenmanie, portretten en mode - wordt de relatie gelegd met het pronken in de Gouden Eeuw en hedendaagse pronkstukken en trends. In de tentoonstelling worden stukken van Royal Delft, zoals de tulpenpiramide en de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn in het Delfts Blauw, extra uitgelicht. Daarnaast wordt samengewerkt met moderne ontwerpers, zoals Ruben van Megen, Isabelle Torrelle en Christian Otto (Meisterwerke), Marie Cécile Thijs en Tess van Zalinge.

De tentoonstelling Glorious Delft Blue loopt nu tot en met 30 september 2019 en is zeven dagen per week geopend.

Op komende decoratie Showup beurs, op 1-2 september 2019 in de Haarlemmermeer Expo in Vijfhuizen, is Delfts Blauw te vinden, niet alleen van Royal Delft, maar ook van Heinen Delfts (foto 3, Blauwe Fiets Nr. 2) en Janny van der Heijden (foto 4) via New Edition Home. Naast aardewerk zijn er bijvoorbeeld ook sieraden en behang te vinden.Links

www.heinendelftsblauw.nl
www.neweditionhome.nl
www.royaldelft.com
www.royaldelftgroup.com
www.showup.nl
www.showup.nl/merken

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, interieurbeurs, woonaccessoire, lifestyle, decoratie, decoratie-artikel, meubel, kleinmeubel, bijzet, verlichting, licht, verlichting, fauteuil, stoel, eetkamer, textiel, woon, woontextiel, woningtextiel, #showup, #royaldelft, #heinendelftsblauw, #dutchdesign

Gerelateerd nieuws
 
Mart Visser stoffencollectie uitgebreid
lees verder
Ruim 200 merken op jubilerend Incoda
De komende editie van Incoda (Interieur Collectie Dagen) komende september in Gorinchem groeit. Meer dan 200 merken worden tijdens deze tiende editie gepresenteerd.
lees verder
Lynn voor Verilin
Lynn Helsmoortel is de nieuwe verkoopmedewerkster van linnenspecialist Verilin uit Heule.
lees verder
Online meubelbranche groeit door AR
Fonq lanceerde vorige maand een AR-app gelanceerd die het mogelijk maakt producten in eigen woonomgeving te bekijken. Dat zorgt voor een flinke groei in online conversie.
lees verder
Innovatie en inspiratie op Showup
Op zondag 1 en maandag 2 september 2019 staat Expo Haarlemmermeer weer in het teken van Showup, de halfjaarlijkse beurs voor de home-, gifts- & kidsbranche.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden