Hout op Interfloor-vinyl

Donderdag 31 oktober 2019

Een natuurlijke uitstraling van een warme houtlook met de voordelen van een vinylvloer: Interfloor introduceert de Domestic Wood.
Hout op Interfloor-vinyl
Hout op Interfloor-vinyl Hout op Interfloor-vinyl

De nieuwe vinylvloercollectie Domestic Wood van Interfloor is voorzien van een nieuwe backing, de Silver Tex Bac. Dit is een voordeligere alternatief van de bekende Black Tex Backing die toegepast wordt in de bekende Dynamic Collectie. Domestic Wood is een voordeliger en lichtere kwaliteit, vormvast, met egaliserende werking en los te leggen tot ca. 30 m², zo meldt de grossier uit Zwartsluis.

Dankzij de dubbele wapening van de Silver Tex Backing is deze zeer stabiel en vormvast. Daarom is Domestic Wood is uitermate geschikt voor installatie op bestaande vloeren: het vinyl is sterk en elastisch genoeg is om de meeste oneffenheden van de ondervloer te overbruggen. Het vloeroppervlak blijft zo ook zonder voorbereiding mooi glad. Daarbij is er tot 30 m² geen lijm nodig, wat dan kosten bespaart.

De speciale rug is daarnaast extra akoestiek verhogend, warmte en geluid isolerend en geschikt voor vloerverwarming. Dankzij de weerstand tegen indrukken is de vloerbedekking bestand tegen hakken, meubelpoten en geschikt voor zwenkwielen (gebruiksclassificatie 23 – 32, projectgebruik).

Domestic Wood is daarnaast milieuvriendelijk door de terugwinning van grondstoffen bij de productie. De vloerbedekking is voorzien van een Natural Look PU toplaag met antislip weerstand: een matte polyurethaan finish die de vinylvloer beschermt tegen vlekken en vuil en daarbij eenvoudig te onderhouden en te reinigen maakt. Deze zorgt tevens voor een realistische uitstraling met voelbare structuur en harde 'touch'.

In tegenstelling tot echt hout is de vloer watervast en zwelt, krimpt of beschadigt niet door vocht. Het naadloze vinyl is leverbaar in twee met plankdessins: S1-serie van 150x20 cm en S8 van 100x16,6 cm, beide in drie kleursamenstellingen (foto 3).

Adviesverkoopprijs € 72,50 per strekkende meter op 400 cm breed (€ 18,13 per m²).Links

www.interfloor.nl
www.interfloor.nl/category/nieuws/

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, showroom, winkel, vloer, bedekking, vloerbedekking, stoffering, stofferen, tapijt, stroken, vinyl, pvc, lvt, plank, strook, stroken, beton, kamerbreed, bouclé, frise, frisé, shaggy, polyamide, garen, wol, Interfloor, grossier, groothandel, leverancier, #interfloor, @interfloor, #domesticwood, #dynamicvinyl, #silvertexbac, #blacktexback

Gerelateerd nieuws
Kranendijk accountmanager Bijlard
Op 1 februari jl. is Erik Kranendijk als accountmanager Oost-Nederland bij Bijlard International in dienst getreden.
lees verder
Nieuwe legvoorschriften vloeren
Vloerenleggers opgelet! Jullie mening wordt gevraagd om te komen tot een nieuwe versie ter vervanging van de huidige Legvoorschriften Parket uit 2012.
lees verder
ERFMI tekent voor hergebruik
Het Europese instituut voor producenten van veerkrachtige vloeren ERFMI heeft de verklaring van de Circular Plastics Alliance ondertekend. Samen met meer dan 100 partners in de waardeketen voor kunststoffen zet ERFMI zich in voor het gebruik of produceren van meer herbruikbare kunststoffen.
lees verder
 
Boomschors- en ananastextiel via Campo
lees verder
 
Nieuwe Allura collectie
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden