Hout op Interfloor-vinyl

Donderdag 31 oktober 2019

Een natuurlijke uitstraling van een warme houtlook met de voordelen van een vinylvloer: Interfloor introduceert de Domestic Wood.
Hout op Interfloor-vinyl
Hout op Interfloor-vinyl Hout op Interfloor-vinyl

De nieuwe vinylvloercollectie Domestic Wood van Interfloor is voorzien van een nieuwe backing, de Silver Tex Bac. Dit is een voordeligere alternatief van de bekende Black Tex Backing die toegepast wordt in de bekende Dynamic Collectie. Domestic Wood is een voordeliger en lichtere kwaliteit, vormvast, met egaliserende werking en los te leggen tot ca. 30 m², zo meldt de grossier uit Zwartsluis.

Dankzij de dubbele wapening van de Silver Tex Backing is deze zeer stabiel en vormvast. Daarom is Domestic Wood is uitermate geschikt voor installatie op bestaande vloeren: het vinyl is sterk en elastisch genoeg is om de meeste oneffenheden van de ondervloer te overbruggen. Het vloeroppervlak blijft zo ook zonder voorbereiding mooi glad. Daarbij is er tot 30 m² geen lijm nodig, wat dan kosten bespaart.

De speciale rug is daarnaast extra akoestiek verhogend, warmte en geluid isolerend en geschikt voor vloerverwarming. Dankzij de weerstand tegen indrukken is de vloerbedekking bestand tegen hakken, meubelpoten en geschikt voor zwenkwielen (gebruiksclassificatie 23 – 32, projectgebruik).

Domestic Wood is daarnaast milieuvriendelijk door de terugwinning van grondstoffen bij de productie. De vloerbedekking is voorzien van een Natural Look PU toplaag met antislip weerstand: een matte polyurethaan finish die de vinylvloer beschermt tegen vlekken en vuil en daarbij eenvoudig te onderhouden en te reinigen maakt. Deze zorgt tevens voor een realistische uitstraling met voelbare structuur en harde 'touch'.

In tegenstelling tot echt hout is de vloer watervast en zwelt, krimpt of beschadigt niet door vocht. Het naadloze vinyl is leverbaar in twee met plankdessins: S1-serie van 150x20 cm en S8 van 100x16,6 cm, beide in drie kleursamenstellingen (foto 3).

Adviesverkoopprijs € 72,50 per strekkende meter op 400 cm breed (€ 18,13 per m²).Links

www.interfloor.nl
www.interfloor.nl/category/nieuws/

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, showroom, winkel, vloer, bedekking, vloerbedekking, stoffering, stofferen, tapijt, stroken, vinyl, pvc, lvt, plank, strook, stroken, beton, kamerbreed, bouclé, frise, frisé, shaggy, polyamide, garen, wol, Interfloor, grossier, groothandel, leverancier, #interfloor, @interfloor, #domesticwood, #dynamicvinyl, #silvertexbac, #blacktexback

Gerelateerd nieuws
Carpetright overgenomen
De bekende retailketen Carpetright wordt overgenomen door zijn grootste aandeelhouder, vermogensbeheerder Meditor. Voor een schijntje?
lees verder
Projectversie Coretec
US Floors heeft een projectversie van haar vloer Coretec uitgebracht: sterker, stabieler en dunner.
lees verder
Wood Works op Domotex
De speciale Wood Works tentoonstelling op Domotex 2020 nodigt bezoekers uit om de eigenschappen van hout te ervaren en leren kennen.
lees verder
Benelux nieuwkomers op Domotex
Voor we het weten is het weer zover. Van 10 - 13 januari vindt het belangrijkste vloerevenement van jaar plaats: Domotex. Tijdens een persconferentie in de Van Nelle fabriek in Rotterdam kwam nieuws over de beurs aan bod.
lees verder
Domotex vernieuwt trefpunt Handwerk
Trefpunt Handwerk in hal 13 heeft voor Domotex 2020 een update gekregen. Met een modern standontwerp, een uitgebreid programma presentaties over actuele industriële kwesties en live demonstraties.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden