Hoogste groei detailhandel

Dinsdag 30 juni 2020

Het zijn bizarre tijden. Daar waar iedereen een grote crisis verwacht vanwege corona, beleefde de Nederlandse detailhandel in mei haar grootste groei in veertien jaar tijd.
Hoogste groei detailhandel
Hoogste groei detailhandel

Horen we van interieurzaken dat de eerste twee weken van juni een bijzonder goede orderintake liet zien, ook mei toont reeds prima resultaten!

De totale Nederlandse detailhandel pluste met 8,2%, waarbij de food met 10,1% de trekker was. Maar de omzet in non-food steeg ook weer met 1,2% (volume vrijwel gelijk). Maar de Doe-het-zelfwinkels, waaronder keukens en vloeren, deden het met de 26,1% in april ook in mei wederom geweldig met een stijging van maar liefst 29,4%! Ook Recreatie-artikelen (van -5,8% naar +16,7%) en Consumentenelektronica en witgoed (+14,2%) deden het prima.

Maar ook Meubels en woninginrichting herstelde enorm: van -6,4% (na correctie) in april naar +8,7% in mei! Schoenen en lederwaren (-20,5%) en Kleding (-23,4%) bleven zorgelijk in mei, hoewel hiermee de daling in april ruim halveerde.

De groei van online-omzet was minder hoog dan in april, maar bleef heel hoog. Via pure webshops werd in mei 38,7% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 64,8%, totaal kwam uit op 49,5%.
Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Doe-het-zelf lamp van LZF
De nieuwste lamp van Spaanse verlichtingsfabrikant LZF is Maruja, een hanglamp die de gebruiker zelf monteert.
lees verder
 
Verlies Quickstep fabrikant
lees verder
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder
 
Superkarpet
lees verder
Fakkel van Ego Paris
Tuinmeubelfabrikant Ego Paris uit Belleville sur Sa˘ne heeft als aanvulling op haar fraaie serie tuimeubelen nu ook een bijzondere outdoor-lamp ge´ntroduceerd: de Torch.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden