HMC op Masterly

Donderdag 19 mei 2022

Negen net afgestudeerde ontwerpers van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) uit Amsterdam en Rotterdam presenteren hun werk op de Salone del Mobile in Milaan.
HMC op Masterly
HMC op Masterly HMC op Masterly HMC op Masterly HMC op Masterly HMC op Masterly

Deze beurs vindt jaarlijks in april plaats en is dit jaar verplaatst naar juni. Als enige Nederlandse (vak)school voor de woon- en meubelbranche staat het HMC van 7 t/m 12 juni tussen ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus in het Palazzo Francesco Turati, onder de titel Masterly – The Dutch in Milano

 

De oud-studenten zijn klaar om zichzelf te laten zien aan de branche. Ze zijn op zoek naar producenten, bedrijven om mee samen te werken en kopers voor hun prachtige producten. De afgelopen maanden zijn ze klaargestoomd en ze staan te popelen om hun verhaal te delen met de bezoekers van Masterly.

 

No Waste Chair

Kees Dekkers (foto 2) presenteert de No Waste Chair. Deze stoel herbergt datgene dat is afgeschreven en geen tweede leven meer krijgt. De inhoud is een weerspiegeling van de plek waar het gevonden is en vangt de tijdgeest van de 21e eeuw. De stoel is rauw, confronterend en dwingt je tot nadenken over het probleem dat afval heet. Het omhulsel van de stoel is gemaakt van 100% gerecycled acrylaat en dient als vitrine voor de inhoud.

 

The Roots Collection

Amber de Jong (foto 3) heeft een schoenencollectie gemaakt waarbij boomwortels centraal staan. Dit komt op verschillende manieren tot uiting. Bij een paar wordt er bijvoorbeeld een ecologische voetafdruk achtergelaten. Bij een andere schoen lopen en boomworstels vanuit de voeten de grond in. Amber heeft de grens opgezocht tussen kunst en functionaliteit. Alle schoenen zijn beloopbaar en elk paar heeft een achterliggende gedachte.

 

Ludolf

‘Wat zou er gebeuren als je een massief blok linoleum maakt en daar een vorm uit haalt?’ Met deze vraag die Ruben van Jaarsveld (foto 4) zichzelf stelde begon zijn idee. Ruben heeft in zijn ontwerp oud en nieuw gecombineerd. Hij heeft zich laten inspireren door een schilderij van Julius van de Sande Bakhuyzen. In het midden van dit schilderij is een spiegel van een schip te zien dat alle aandacht trekt. Dat wilde Ruben met zijn kastje Ludolf (foto 1), ook bereiken. 

 

Klik hier voor meer informatie over deze én nog andere projecten van Marc Hoogendoorn, Sarah Koopman, Gilbert de Jonge, Youri van Lingen, Louen Buurman en Guus Schouman.

 

Binnen het HMC wordt internationalisering een steeds belangrijker thema. Wij willen graag de internationale banden tussen bedrijven, organisaties en het HMC aanhalen én versterken om zo kennis uit te wisselen en samenwerkingen aan te gaan. Masterly is uiterst geschikt om deze internationale banden te bekrachtigen. Daarbij geven we net afgestudeerde studenten de kans om zich te presenteren aan de branche.

 

Blok Plaatmateriaal en De van Dik Hout Groep

Bij het vervaardigen van de presentatie voor Masterly Milaan is een hechte samenwerking opgezocht met diverse bedrijven uit de interieurwereld. Blok Plaatmateriaal uit Beverwijk is als specialist betrokken bij de uitvoering van deze presentatie. Zij zijn voor interieurbouwers en architecten dé bewerker en leverancier van decoratieve en constructieve plaatmaterialen uit de IJmond.

 

De stand is gemaakt door interieurbouwbedrijf De Van Dik Hout Groep. Het bedrijf zijn vormgevers en bouwers van decors, interieurs en stands. Ze maken decors voor televisie, film en theater. Interieurs voor horeca, musea en tentoonstellingen en daarnaast nog allerlei zaken voor beurzen, evenementen en presentaties. Ook hier lopen HMC’ers stage en werken veel oud-HMC’ers bij dit bedrijf. 

 Links

www.hmcollege.nl
www.hmcollege.nl/milaan/

Tags

nieuws, interieur, opleiding, vakmensen, expo, eindopdracht, milaan, meubelbeurs, creatieviteit, vakman, recycling, linoleum, acrylaat, chari, nowaste, roots, oudstudenten, #HMC, #Salonedelmobile, #masterly, #milaan

Gerelateerd nieuws
 
Mijn digitale zaak
lees verder
 
Eindexamenexpositie Cibap studenten
lees verder
Gezellige zomeravonden rond vuur
[Sponsored artikel] - Heerlijk lange zomeravonden, het is dus tijd om de vuurkorf en de BBQ te voorschijn te halen. Toch mag je niet zo maar in het wilde weg een vuurtje stoken. Wat zijn dus de do’s en don’ts voor vuur in je tuin?
lees verder
Nieuwe winkel The Gallery
Retailer en webshop Misterdesign opent tweede showroom ‘The Gallery’ in ‘s-Hertogenbosch. Deze nieuwe designparel bevindt zich op steenworp afstand van de al bestaande winkel in het pand van voormalig autogarage ‘Pompen en Verlouw’.
lees verder
 
Eerste signaal zwakkere consumptie
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden